Tröttnar vi på det perfekta?

Hej från Köpenhamns modevecka, där jag är på plats med Säker stil, ser visningar, rapporterar, kolla in nya kollektioner och fyller på med massvis med inspiration till poddar och kommande trendspaningar. Intensivt men väldigt KUL, känner mig helt uppfylld! Passade också på att ta ett möte med en samarbetspartner i förmiddags.

Pausade en stund mellan visningar och läste kommentarerna på senaste inlägget, tack för det. Så intressant ändå, detta! Och ja, innerst inne vill jag ju tro att ni kloka vänner därute har rätt. Att det välpolerade blir ointressant till slut, efter att nyhetens behag lagt sig? Att vi tröttnar på det perfekta, att det står oss upp i halsen. Eller i alla fall att det måste finnas nån slags balans – och utrymme för det som inte är perfekt. Också. Respekterar verkligen Isabella Löwengrip för hennes mod, framgången, hur hon satsar och hur det finns en strategi bakom minsta detalj. Men som sagt, det kanske finns plats för både och? En glad selfie duger OCKSÅ gott och väl, kanske mer än så?

Om jag hittade ett sätt att blogga loss med vardagliga bilder, som den här, så hade jag blivit LYCKLIG! Men jag känner liksom en press på att det ska vara snyggt också. Jag VILL ju göra det fint för er som läser här. Det är verkligen superkul att styla fina looks, plåta och inspirera. Samtidigt läser jag i era kommentarer att det är mixen som är härlig? Hmm. Kanske kan jag fnula på nåt sätt att varva med mer “häng med i vardagen”-bilder, som det ju blir på Instagram Stories. Ett format jag för övrigt älskar som ett fjärde barn, det är så sabla kul att uppdatera i farten, tror att det är redaktören i mig som njuter av att bygga små “mini-reportage” i vardagen, tipsa och dela trötthet, pepp och skratt.

Nog svamlat om detta, ville egentligen bara säga tack, tack, tack för er input! Givetvis också kring hållbarhet och att få in miljötänket mer i mina kanaler. Vill man följa någon som ger fenomenala tips kring detta, så finns det naturligtvis bättre källor för det. Jag kommer fortsätta tipsa om mode, stil, skönhet, böcker och mat. Men som mamma och människa så försöker jag också bidra. Det kan jag nog också bli (mycket) bättre på att förmedla. Apropå det jublar vi hemma över att vi äntligen fått matavfallsinsamling. Livet, som sagt. Ena stunden ljuvligt vackra mönstermixar på catwalken, andra stunden förklara för 5-åringen hur potatisskalen kan bli biogas.

Kommentera gärna, för som sagt – det är så intressant att läsa er input på detta! Och allt jag gör handlar ju om att inspirera er, att bjuda på en stunds förströelse, en tankeställare eller bara ett fniss på väg till jobbet.

41 reaktioner till “Tröttnar vi på det perfekta?

 1. Just därför läser jag din blogg, för att du inte är ’helt perfekt’ hela tiden.
  Att du kämpar med barn och läggning. Att du bjuder på naturella bilder utan smink. Kanske ännu fler när inte allt är på topp önskat jag. För det är det som är livet. Bilder när du blir sminkad osv berör inte mig.
  Liksom all lyx runt omkring gör mig bara trött och något avis. Om jag skall vara ärlig;)
  Det är det riktiga livet som jag kan relatera till som gör att jag läser din blogg. Så alla bra klädtips förstås. Dem vill jag ha fler av och recepten.

  1. Samma här! Älskar din blogg men det är enbart inläggen från den ärliga vardagen och de kungliga inläggen som lockar mig. Följer faktiskt inte dig på instagram pga att flödet nästan uteslutande består av proffsfoton och det vill jag inte ha i min feed. Går in ibland och kikar på dina stories för där äger du! Jag läste ditt förra inlägg angående hur man lyckas som influencer och tycker som många andra att du ska gå din egen väg. Det är möjligt att det tillrättalagda, genomtänka och ytliga säljer men inte till mig iaf. Läser numera bara tre bloggar (din är en) på grund av att det mesta blivit reklam, pressresor, frukostar och likriktat om du förstår hur jag menar. Fortsätt med ditt grymma arbete! Stor kram

 2. Det finns en tjej som har en väldigt bra blogg om hållbart mode ur ett lite annat perspektiv än ni. Johanna Nilsson. Hennes blogg heter slowfashion.nu
  Vill verkligen tipsa om hennes genomgångar av olika textila material.

  Proffsbilder är nog bra när du vill lära ut stiltips men de förmedlar en distans som inte riktigt går ihop med ditt varma och personliga sätt att skriva. Det är verkligen trevligt att läsa en blogg skriven på bra svenska. Det kryllar inte precis av dem…

  Isabella må vara konsekvent i sina alltid lika stylade bilder men hennes uppfattning om det mesta annat byter hon oftare än jag byter tandborste.

  1. Jag håller med! Jag har avföljt dig på IG för jag tycker det är allt för platt och trist….förutom stories. Och att se sminkörer, lånade dyrgripar mm berör mig ej. Men som någon skriver hur man kombinerar en snygg klänning från Indiska med prada-skor – det är kul! Tänker som jag tycker att du alltid tänkte vid intervjuer i Gokväll mm. Man vill komma en människa lite in på livet, lära känna det unika. Hur får just du ihop livspusslet? Hur får du dina barn att sova? Vad har du läst för feel-good-bok? Jag tycker att Elsa Billgren är fenomenal på det. Hennes mest lästa inlägg 2018 var receptet på en lins-gryta, hon fotar själv, hon kör vintage och loppis, hon jobbar 3 km. Men allt är ändå snyggt, flärdfullt och ibland med ett glas skumpa till 🙂

 3. Jag har nyss hittat din blogg och snälla, ta inte råd från IL. Det är ingen bloggare som ligger i tiden överhuvudtaget. Hela hon skriker lyxkonsumtion och det finns ingen trovärdighet eller naturlighet. Det är inte många som bara vill ha en perfekt yta utan substans. Det är inte många som vill ha dåligt skrivna reklaminlägg. Världen har förändrat sig men tyvärr har IL inte gjort det, hållbarhet är ordet för 2019, inte en stab av anställda och opersonliga inlägg

   1. Hi hi, förstod det men först efter ett tag, tyckte det passade bra med hon jobbar men 3 km? 🙂

 4. Håller med många här…
  Gillar dig för att det finns en igenkänningsfaktor i det du lägger ut. En mix av allt, både vardag och fest. Detta är skillnaden mellan dig och Emilia som jag inte längre följer. I hennes kanaler är allt så perfekt vilket ingens liv är. Du bara växer hela tiden. Min favorit i etern 🙂

 5. Intressant diskussion! Jag tänker att när bloggarna började var det ju mest en grupp ”vanliga tjejer” som skrev om sina vanliga liv, sedan började man fatta att det fanns pengar att tjäna, och vissa gjorde bloggandet till sitt jobb. Helt ok, men problemet blir när man drar det professionella för långt som tex jag tycker att IL har gjort. Alla, verkligen alla inlägg hos IL är strategiskt planerade och stylade till tänderna, det säger hon ju själv. Finns där ett inlägg om att barnen inte sover följs det garanterat av en rabattkod och ett sponsrat inlägg på speciella kuddar som underlättar barns sömn. Det blir liksom enbart ”professionellt” och med fokus på att tjäna pengar, och då blir det platt för personen bakom försvinner och syns inte, och hela grundtanken med bloggandet försvinner.
  Med det sagt tycker jag verkligen att du ska köra din grej Ebba och inte ta tips från någon så omodern som IL (hallå, flänga till NYC varje månad och ”bygga bolag” och tro att det gör en till en PowerWoman, snark!). Jag blir på riktigt inspirerad och vill läsa mer när du visar hur man kan kombinera kläder från Indiska och Lindex med dyrare plagg från Rodebjer och Acne. Genomtänkta samarbeten som känns som du, det går hem hos mig. Kör ditt race, tror verkligen att det perfekta och till 100% genomtänkta kommer bli många bloggare och influencers fall under de kommande åren. Vinnarna blir de personliga som kör sin grej, som kanske du och UnderbaraClara och några andra.

 6. Om du är i Köpenhamn i dag också, besög My Little Curvy Love – Liv Utzon – aldeles fina kläder!

 7. Jag har rensat bort alla konton på min instagram som bara har perfekt yta – styling, de perfekta barnen och de perfekta och avslappnande mammafikorna. För jag blir bara stressad och deppig av det. Jag är mer intresserad substans och reflektioner i mitt flöde – som du har! Medan andra av mina vänner tankar energi av att drömma sig bort i ett flöde av något annat än den egna vardagen. Det är så olika! 🙂

 8. Blev väldigt förvånad att läsa att du tyckte dig ha något att lära dig av IL!?? Det borde vara tvärtom. Din blogg är varm och mänsklig. Var rädd om det och för min del behövs inte proffsfoton och bilder på proffssminkning. Helt onödigt. Håll kvar det du förmedlar av mänsklighet och fall inte mer in i att visa lyxversion och yta, något som det är alldeles för mycket av i vår tid. Din Instagram är därför ointressant för mig. Våga stå för det unika i att vara du. Som väl ca 10 år äldre än många andra bloggare borde du vara deras självklara förebild.
  Sen kanske lyx- och ytabloggar genererar mer pengar för influencern?

 9. Hej,

  Jag vill också se mer vardagsbilder. En gammal hederlig dagens outfit, där man får se exakt vad du har på dig till det där mötet som en kompis tar, inte någon proffsfotograf.

  Som när du skulle ha din 10-plaggsutmaning. Blev så besviken över att du fotat dina outfits i förväg med fotograf. Hade varit så mycket härligare att se en spegelselfie från hallen typ. Det inspirerar också, ännu mer! Spara dina fina proffsfoton till böckerna. Här i bloggen vill jag se mer äkthet och vardag. Det är faktiskt inte så dumt att se tillbaka på hur man bloggade förr!

 10. Så himla himla tråkigt att läsa alla kommentarer – 100% av alla skriver negativa saker om en ung, otroligt framgångsrik kvinna!
  Skulle tro att Ebba inte har något intresse av att inte börja “härma” Isabella, som vissa verkar oroas av? Men att diskutera och kanske inspireras av framgångsrika människors strategier är väl jättesmart!

  1. Jag tror mest att det är riktningen på inspirationen dem emellan som förvånar: för mig känns det uppenbart att Ebba är den mer professionella och framgångsrika av de två (IL och Ebba) och alltså den som kan ge tips o råd om framgång, inte tvärtom. Men smaken är som baken! Gillar du IL o inspireras av henne så läs hennes blogg o följ hennes kanaler, själv föredrar jag andra influenser som tex Ebba

   1. Det beror kanske på vad man avser m framgång… Oavsett handlar väl inspiration om att den hittas från olika källor, alltså kikar jag både in på Ebbas och Isabellas bloggar. Tycker båda är imponerande på sitt vis. Det tråkiga i kommentarsfältet är hur de allra flesta förfasar sig över att Ebba skulle ta emot tips och råd från Isabella. De flesta här har nog hög tilltro till Ebbas integritet, så förfasandet handlar nog inte om att man tror att Ebba kommer “bli” som Isabella – det handlar snarare om att många tar tillfället i akt att racka ner på en (med de flesta mått mätt) framgångsrik och modig 27-år tjej. Trist.

  2. Framgångsrik med vad? Bara kolla boksluten, om det är i pengar du räknar. Riktigt folk är framgångsrikt för min del.

   1. Sanna: Jag tycker Isabella är sjukt duktig. Jag har följt hennes blogg i ett antal år. Men hennes blogg har blivit mindre intressant i och med att den blivit så opersonlig och helt tappat en känsla man kan relatera till. Det är tråkigt att känna så men det är inte så att jag rackar ner på Isabella för det. Hon är jätteduktig och gör ju det hon vill. Men jag har fortfarande rätt att tycka att hennes förändrade liv påverkat bloggen negativt.

 11. Usch ja. Så trött på det perfekta (konstgjorda)och avföljer dessa konton.
  Allt ser likadant ut på dessa matbilder eller semesterbilder.
  Absolut inget inspirerande alls. Vardagsbilder eller åtminstone bilder som inte är så tillrätta lagda är så mycket roligare än foton på en badstrand, acaibowl, en vackert upphälld cappuccino osv…
  Jag förstår inte att man som influenser inte själv känner av hur opersonligt och extremt platt det är?
  Du är så härlig i dina stories och många blogginlägg är så bra. Men ditt insta feed tycker jag tyvärr är lite platt. Men smaken är som är som baken 🙂
  Har följt dej under herrans många år och hoppas att du aldrig går i Isabellas fotspår. Hennes trovärdighet är icke existerande.
  Däremot hade hon haft lite ödmjukhet som du, hade jag övervägt att köpa hennes produkter.
  Ha en fin helg!

 12. Bonjour Ebba. Fortsätt i samma positiva anda och den chica stil du förmedlar – det är alltid inspirerande. Många lite äldre kvinnor och män blir alltför avslappnade efter pensioneringen märker jag. Cordialement. Eva (65 i maj) Cannes.

 13. Din blogg ger mig en positiv, varm känsla. Det är som att besöka en gammal vän. BBs blogg är mer som att titta i Elloskatalogen och det är inte särskilt härligt eller inspirerande. Älskar dina ärliga personliga inlägg om livet, dina recept, dina ”budget”-tips, trendanalyser. Men mest tycker jag om ditt språk, alltid så levande och behagligt. Jag hoppas att du inte tummar på det. Kram

 14. Om jag vore du och de Poret skulle jag lägga stort avstånd till IL, allt rämnar där snart. Vissa varumärken är inte trovärdiga, en del är helt tomma. Ditt, däremot, är trovärdigt, du har ARBETAT dig till det. Skillnad.

  1. Håller med! För mig är IL så fel, omodern och farlig som förebild. Skulle aldrig någonsin lyssna på hennes råd. Och det är inte för att hon är kvinna, utan både män och kvinnor som hon tycker jag samma om: Hitte på- personer med kajko värderingsgrund. Som sagt både män och kvinnor som kör detta race. Luftslott.

 15. Ja tack till det operfekta! Jag gillar din blogg och följer sedan många år just pga blandningen vardag och kungligt. ”Perfekta” bilder och proffsfoton tråkar ut mig, så jag är också en av dem som avföljt dig på instagram pga att det blir för ”snyggt” och det vill jag inte ha i mitt flöde. Dina stories däremot gillar jag, så jag klickar in ibland!

  Hoppas verkligen att du fortsätter med din egen blandning av vardag och fest, kungligt och sömnbrist, galarapporter och motion. Underbar selfie i detta inlägg – älskar det!

  1. Och förstås – som så många andra också skriver: ditt språk! Så himla trevligt att läsa!

 16. Håller med så många här i tråden! Det är det naturliga, spontana och glädjefyllda som är så härligt med dig och Emilia! Er podd är en riktig vitaminboost – så härligt att ta del av era tankeloopar, tips och skratt! Håller med någon här som skrev “fler spegelselfies från hallen än proffsfotade bilder”. Håller absolut med! I böcker kan det vara härligt – men inte i de dagliga flödena! De finns sååå många som har proffsbilder – håll fast vid er grej; ert unika samarbete och kör detta fullt ut! Ni liknar inga andra – och det är ju det vi alla här inne gillar! Ett litet tips! Håll koll på vilka samarbeten ni gör! Var nog med att era samarbeten stämmer överens – om inte, kan kanterna trasas på er trovärdighet… Gillar er! Go girls!

 17. Jag tycker att det är roligt och mer intressant med en mix av vardagsbilder och annat, behöver verkligen inte vara perfekta, stylade bilder jämt! Jag gillar såklart att få inspiration i form av fina inredningsbilder, kläder, mat osv….men det ser tyvärr oftast likadant ut på alla bloggar/instagramkonton. De bloggar jag följt under många år är de som är en mix av personligt och “jobbinlägg” i form av inredning/kläder osv. Älskar när det blir mänskligt så att säga 😉 Ingen är ju perfekt, och det måste få vara ok.

 18. I stort störtgillar jag din blogg och Instagram-flöde men de proffsfotograferade bilderna med lånade kläder är för mig oinspirerande och platta. Istället zoomar jag in på selfies och Instastories för att försöka se hur du och Emilia klär er en vanlig vardag. Som flera redan sagt, Isabellas flöde är snyggt såklart men ligger inte i tiden. Jag tror på ’back på basics’.

 19. Kan bara instämma med så många andra här. Det är kul att se proffsfoton med stylade outfits men det blir definitivt hindra gånger mer trovärdigt när ni pratar om stylingtips och den perfekta basgarderoben som ’alltid funkar’ en vanlig vardagsmorgon när man har bråttom, att också få se dessa på er- vilket läsarna faktiskt sällan får göra. Låt vara att det då får bli en selfie el att ni tar bilder på varandra när ni ses innan era gemensamma möten el poddande. Så usla bilder blir det knappast..

 20. Kan bara instämma med allt ovanstående och även kommentarerna på ditt förra inlägg.

  Jag lyssnar på er podd varje vecka, torsdag är den bästa dagen! Punkt slut. Jag är just nu föräldraledig med vårt andra barn och kämpar på med allt vad det innebär med nattvak, overaller på hundra gånger om dagen, ut och traska med sovande barn i vagn i skitväder och framförallt….inte så mycket glam. Så ni, älskade NI, är perfekt att ha i öronen och jag älskar hur ni blandar lyx, glam, stiltips, föräldrasnack mm. Det är precis vad jag behöver just nu, och det är även vad jag behöver när jag inte är föräldraledig. För ni gör er grej så himla bra.

  Lyssna för all del på goda råd från andra influencers men fortsätt gör DIN grej för det är den som gör att just DU är så bra! (Detta gäller både dig och Emilia, såklart!) Och nej, jag vill inte heller köpa produkter från influencers. Men köper gärna en kjol i nån butik som du tipsar om, bara för att den är så jäkla snygg 🙂

  Kram från en glad och hängiven lyssnare!

 21. Hej Ebba,

  Instämmer med många här. För mycket perfektion blir ”tråkigt”att följa. Jag personligen föredrar en mix. Jag har följt dig i många år, mina favorit inlägg från dig handlar om dina ärliga inlägg om familj, barn & karriär. Det vore roligt om det blir mer inlägg kring olika frågeställningar kring ”livspusslet”. Vi är många därute som kämpar hårt i vardagen för att få ihop de olika delarna att räcka till som mamma, partner, prestera på jobbet, ha ett välstädat hem, laga bra mat, få till träningen etc. En podd av dig i ämnet ovan vore intressant 🙂

  Kram Johanna

 22. Fina du,
  Din blogg är en av de få jag läser, för att du just är DU. Du är skön, naturlig, kreativ och en skapare. Gillar att du delar med dig av din vardag, med allt kaos, med barn och familj. Det är livet ju! Livet är inte perfekta filtrerade låtsasvärldar på instagram där man lyckas och är framgångsrik. Ointressant. Många följer nog dig just för att du är jordnära med ett familjeliv där du ändå inte ger avkall på din karriär. Det är ju det man är intresserad av. Jag tycker du ÄR modig som visar dig osminkad mitt i din vardag. Superhärligt!Du är en stark kvinna och fantastisk duktig på att ta vilken publik som helst. Så, ha inte ångest för ngt. Fortsätt som du gör. Var dig själv. Heja, heja dig, kram Niina

 23. Hej! Hållbarhet hade varit toppen, men gör det på DITT sätt och baka in det. Försök inte härma vad andra gör och känn inte pressen att det ska vara utgångspunkten om det inte är din grej! Tex hade en vinkel kunnat vara mode/stil på tågresan, bästa secondhand tipsen, en hel outfit secondhand, klädvård och klädbyte (jättebra i podden häromdagen). Det är ett viktigt signalvärde att du tar diskussionen om tex flyg, för jag tror du når fram bättre till de “inte frälsta” än vad vissa klimataktivister lyckas med. Hälsningar klimatexperten

 24. Det är mixen som gör att jag följer dig. Gillar att man får ta del av både glam och vardag. En proffsstyling och sen en vardags Ebba. Då får man igenkänning och inspiration. Framför allt ger det en självförtroende boost för min att även ni har vanliga dagar. Dina instastories är grymma och dina texter lika så.
  Följer även Isabella men det räcker med ett sånt konto. Tycker att du har hittat din väg och nisch.

 25. Hej Ebba!
  Jag har läst din blogg sedan starten och har under åren bytt ut många bloggar men din har jag fortsatt att följa:)! Det är en spännande och imponerande resa du har gjort, och bloggen har ju naturligt utvecklats med livet och karriären. Ville egentligen bara säga att jag för min del uppskattar de mer vardagliga inläggen mer än de stylade. De är mer inspirerande för att de är äkta. De stylade är jättefina också men kanske inte lika intressanta som de mer personliga och vardagliga. Tack för en superfin blogg och alla år av peppande läsning! Kram från Katarina

 26. Kan bara instämma i kören ovan! Ingen poäng att försöka skriva igen det som redan sagts om och om igen – dvs i ett nötskal så är det perfekt operfekt här i bloggen!

 27. Jag gillar ditt konto precis som det är. Det är en lagom mix, jag tycker inte det ska vara för perfekt utan jag gillar när vardagen oxå får ges plats. Och en glad men kanske inte “perfekt” selfie ger mig som läsare ett leende på läpparna långt fler gånger. På tal om Isabella så tycker jag att hennes konto var härligare innan när hon hade en större mix och då inte alla bilder innebar perfekt fönat hår och makeup.

 28. Hej från Finland. Håller med att det säkert är smart bussiness att vara vardaglig med en touch av glam. För vi som läser har 99,9 vardag och vi vill känna igen oss och ha en liten drömsk touch.
  Tänk så här. Om du gör en modefotografering. Vad vill vi se? Jo bilderna då du sminkas o samtidigt leker med Ernst, och sitter i din vanliga men ändå fina tröja. Egentligen är vi inte så intresserade av slutbilden… för så kan vi oftast inte ha det eller se ut pga att vi inte har råd eller inte kan stå i ett klassrum med kappa klänning o klackar. Så enkelt är det. Vardag med stänk av Ebbaglamour och kloka samarbeten som ger oss mer än konsumtion. Lite sen kommentar men ändå. Kram det finns många i Svenskfinland som följer er o dig. Er podd är bäst. Så man får skratta med er 😊🙌 + för gott språk!

 29. Ebba! Vi är många som tycker om din jordnära, ödmjuka personlighet! Samtidigt som du är så sjukt professionell och duktig på att skriva! Som någon annan skrev – sååå skönt med en blogg som håller hög klass språkligt sett! Din blogg och Underbaraclara är njut-bloggar för mig just på grund av att ni skriver så bra och att ni båda delar med er av smått och stort, vardag och glam!

  Jag har inte råd att köpa dyra kläder eller ens försöka mig på projektet garderob i nuläget – men ditt genuina intresse för mode och för att du alltid är så peppande mot oss kvinnor gör att jag ändå inspireras och blir glad, istället för att känna mig deppig och tråkig. Jag tycker om att du skriver om det du älskar -mode, blandat med familjeliv, vardagspusslet, recept, tyngre ämnen. Det märks att du är journalist i grund och botten för din nyfikenhet och entusiasm smittar av sig!

  Jag imponeras av Isabella och resan hon har gjort, men jag har tröttnat på hennes blogg för längesedan. För några år sedan skrev hon mer jordnära och ärligt om vardagspusslet och livet. Sen förstår jag att hon väljer att kanske inte visa så mycket av den sidan av livet längre. Men tyvärr gör det bloggen ointressant för mig. Vi som läser bloggar är ju till största del “vanliga” människor med vanliga jobb och vanliga liv. Någon slags igenkänning vill jag ändå ha i bloggar jag läser. Igenkänning uppblandat med inspiration och proffsighet, vilket du gör så himla bra! Jag vill väl helt enkelt läsa en blogg där jag samlar inspiration till ett liv som jag faktiskt kan leva, inte bara läsa om ett liv som är helt ouppnåeligt för mig.

  Jag är en deltidsarbetande sjuksköterska med halvkass lön och trots att du och jag lever ganska olika liv så hämtar jag massor av inspiration från din blogg! Till exempel det där med att prioritera upp sig själv…det är vi nog många kvinnor som behöver höra 🙂 Och att du mixar budgetkläder med high fashion och miljötänk är otroligt roligt att läsa om! Dina texter förmedlar en sådan värme och systerskap, jag blir bara så glad av din blogg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.