TACK (och jag ska bättra mig)

Ville faktiskt bara säga TACK. Nej, det är faktiskt inte så “bara” för jag blev så innerligt glad när jag läste kommentarerna här igår kväll. Alla 129. Tack, tack och tack igen. Om jag kan bjuda på bara en liten stunds förströelse, eller få någon att skingra tankarna en stund – då är jag glad för det.

Sedan måste jag väl också, som alltid, bli bättre på att skaka av mig. Jag kommer såklart aldrig “pleasa” alla härinne, eller i övrigt i mina kanaler. Att köra mitt race. Måste, måste, måste bättra mig på den fronten. Folk kommer att ha åsikter, det är okej. Avslutar med att citera en otroligt fin kommentar här nedan…

Kör på som vanligt även i dessa tider. Dina personliga, tänkvärda och härliga inlägg i sociala medier förgyller min tillvaro som är dränkt i COVID-19. Det enda det talas om på fritiden genom nyheterna, tidningar, sociala medier och vänner och familj som är oroliga för sin och andras hälsa och ekonomi. Samtidigt som jobbet som kirurg inte är sig likt och hela sjukhuset ställer om till COVID-19-centrerad vård och jag själv är orolig för patienternas, kollegors och min egen hälsa. Gör det du är bra på, inspirera och sprid glädje med peppande inlägg och härlig podd. Tack! Kram från E

Nu ska jag försöka få igång min nya poddmaskin här hemma, på med lurarna och “distanspodda” med Emilia. Japp, till och med podden blir på distans den här veckan – eftersom vi båda jobbar hemifrån – men man börjar ju onekligen vänja sig. Vid just det i alla fall. Hoppas att ni alla får en fin onsdag! Håll utkik här i bloggen, för i eftermiddag bjuder jag på en härlig tävling…

18 reaktioner till “TACK (och jag ska bättra mig)

 1. Fortsätt som du gör vi behöver det i dessa tider. Önskar dej allt gott

 2. Jag har inga problem med dina inlägg om det vardagliga, om mode, stil och kungligheter. Tvärtom! Det är därför jag följt dig så regelbundet i så många år. Och jag tycker som så många andra att fortsätt med det, vi behöver tänka på annat i dessa corona-tider. Jag har inte heller problem med sponsrade inlägg, det syns att du lägger mycket tid på att göra dem bra!

  Det som dock känns problematiskt, är när inlägg innehåller smygreklam. När det smygs in reklam i texter som inte är markerade som samarbeten. Som i din senaste text om kungliga fredagsgodis.. Helt plötsligt bland de kungliga kläderna kommer en länk till ditt företags senaste kollektion, inklädd i en förhoppning att Carl-Philip och Sofia skulle använda saker från ditt företag. Istället för att smyga in den reklamen, hade det inte varit bättre att ha ett eget inlägg med det, som är tydligt markerat efter konstens alla regler att det är reklam? Just när du, och så många andra bloggare, har blivit fällda för just den här typen av marknadsföring?

  Det finns så många andra exempel, när det plötsligt dyker upp en reklamlänk, eller när du använder ord som i många andra inlägg ingått i dina sponsrade inlägg, men som nu används i icke-sponsrade: som “säker stil-bilen” istället för “jag tog bilen”, eller att barnen tog på sig sina randiga kläder (när just randiga kläder är signumet för märket, vilket du poängterat i många texter).

  Känslan som det ger är ungefär som denna: när en gammal vän plötsligt hörde av sig, det var jättekul och vi pratade om livet och vad som hänt sen sist vi sågs. Men så styrde vännen in samtalet på att jag borde köpa Herbalife-produkter av henne, och där hon gjorde reklam för sin business. Enda anledningen hon tog upp kontakten var för att marknadsföra sitt företag och få mig att handla. Vårt fina samtal var inte genuint, utan med baktanke om allt som sas. Ingen rolig känsla (och fick mig inte att handla).

  Det är DET som jag vill förmedla. Att var smartare än så, det syns så tydligt när det är smygreklam, och det är himla onödigt.

  Du ska absolut fortsätta blogga, lyfta modetips, spaningar och även ha sponsrade inlägg.. Tappa inte bort det genuina som varit ditt signum och bli jobbigt säljig (även om vi absolut förstår att det är så du drar in pengar).

  1. En liten fråga bara; bedriver du någon form av verksamhet/företag eller är du anställd?
   Som företagare sedan 20 år tillbaka kan jag berätta att man ibland behöver sitt kontaktnät för att få ut sin produkt/tjänst eller vad det må vara.
   Jag har definitivt velat ha både vänner, familj, grannar och bekanta som kunder och använder titt som tätt mina sociala kanaler för att marknadsföra mitt bolag.
   Annars inga pengar in, ingen lön osv.
   Varför inte gynna din vän som ringde och få hennes verksamhet att blomstra?
   Och när det kommer till kritiken av denna bloggen, det är mig veterligen inte förbjudet att säga nämnda ord.
   Ebba liksom många av oss andra företagare sliter för att få det att funka nu. Jag hoppas faktiskt att du sitter som trygg, statligt anställd, annars hade du nog haft lite större förståelse för företagarna, både stora och små!

   1. Hej! Ja, som statlig anställd sitter jag tryggt i båten. Det är därför jag sätter stor vikt vid att stötta andra som driver business: stora och små. Men som du som egen företagare vet; så är trovärdighet avgörande för att kunna göra försäljning. Och som säljare i 10 år, innan jag bytte karriär, vet jag själv av egen erfarenhet att trovärdighet is the key. Så när en gammal vän ringer och låtsas vara intresserad av vad som hänt i mitt liv, med en baktanke om att sälja till mig så känns inte det som trovärdigt och genuint. Hade vännen direkt i samtalet presenterat varför hon ringde, så hade det gett en annan känsla som kanske hade lett till ett köp från min sida.

    Och det är därför jag nu reagerar på Ebbas blogg. För hon har för mig i bloggvärlden symboliserat trovärdighet, att vara genuin, att inte vara den som har baktankar med inlägg a la andra kända bloggare. Därför känns det som en ändrad tonalitet från hennes sida, som jag som gammal läsare inte känner igen. Jag ifrågasätter inte att göra reklam eller marknadsföra sin business, men det förändrade sättet som det nu görs på! (enligt min upplevelse). Min bild av Ebba är att hon är en smart businesswoman, därför förvånas jag av den ändrade tonaliteten i texterna. (jag håller inte med i vad någon annan skrev att det känns genomruttet osv, det står inte jag bakom).

    Jag har, även om du tvivlar på det, full förståelse för företagare som sliter för att få det att funka. Men jag tror att det som är avgörande för att få det att funka, att locka kunder till sig, är att vara up front med sina intentioner!

 3. Sandie! Håller verkligen med. Du formulerade det jag och många andra tänker. I sånt här svårt läge som inte lämnar någon oberörd eller påverkad känns det extra viktigt att vara genuin och ogin. Ebba skriver blogg och inlägg alltid med en baktanke om egen vinning och förtjänst. Känns genomruttet och lämnar en obehaglig känsla. Kommer sitta kvar långt efter krisen.

  1. Tala för dig själv och låtsas inte som att andra håller med dig när du skriver saker som ”genomruttet” och ”lämnar en obehaglig känsla”. Alldeles för starka ord om någon som nämner randiga kläder för att du ska kunna vara talesman för ”många andra”.

 4. Kan inte förstå att man stöter sig på att Ebba använder uttrycket ” randiga kläder” eller nämner blå Bookmakers vad det nu heter eller stilbilen! Har oerhört svårt att det skulle leda till fällande dom! Och att man väljer att koncentrera sig på detta i stället för bloggens välgörande effekter på ett stort antal följare! Ta i stället o låt oss alla glädja för vårens ankomst och låt oss tacka glädjespridaren Ebba!

 5. Åh herregud… vad folks ska tycka saker! Jag älskar din blogg, fortsätt precis som du gör. För mig får du gärna smyga in reklam både här och där, jag kan se bort från det om jag vill. För den delen så tycker jag att du alltid märker upp dina inlägg, så jag förstår inte vad folk tjatar om.

  Nej, fortsätt som du gör!!
  stor kram

 6. Hej igen Ebba! Det vore fint om du kunde ordna en tävling med vinst av någon produkt från Bookbinders! Ett flertal restauranger erbjuder stora rabatter på restaurangbesök och hämtmat under dessa coronatider! Det är också en form av reklam för att få företaget att leva vidare! Men har inte sett något klagomål i detta sammanhang!Så en vinst från Bookbimders vore kanon! Lycka till i dessa tuffa coronatider!

 7. EBBA är EBBA. Det här är hennes blogg. Jag har en idé: alla som får en dålig känsla av att komma in här – sluta komma in på bloggen! Lämna bloggen åt oss som tycker om bloggen som den är. Förstår faktiskt inte varför ni går in på en blogg som får er att må dåligt. Ni kan inte ändra på Ebba. Hon måste köra sitt eget race och skriva på sitt sätt, om ni inte njuter av det så vad gör ni här?

  1. Jag håller med dig, Sandra! Lämna och läs något annat, ni som stör er så mycket på vad Ebba skriver. Fortsätt som du gör, Ebba!

   1. ♥️ eller hur! Så enkelt liksom, att bara välja annan blogg.

 8. Du ger mig en paus i vardagen som är fylld med Covid-19. Jag jobbar som rektor på en skola och jobbar just nu med fokus på att förhindra smittspridning och andra Covid-19 relaterade frågor. Att komma hit och läsa om något annat på kvällen är fröjd. Blogga på som vanligt och fortsätt på det sättet du gjort hela tiden. Jag har följt dig sedan du började blogga och tycker så jättemycket om sättet du driver din blogg. Kör på Ebba och stort tack!

 9. Åh Ebba, detta visar ju verkligen att vi alla bidrar och gör skillnad på olika vis. Du inspirerar rektorn och kirurgen som räddar livet många gånger varje dag, DU inspirerar DEM. Helt fantastiskt. Keep up the Good work

 10. Men kan folk inte bara tagga ner? Detta är ebbas blogg och hon skriver om vad hon vill, inklusive reklam ibland. So what? Sluta läs om det stör er så mkt eller starta er egen perfekta blogg.
  Heja Ebba, jag hoppas du fortsätter skriva om vad du vill och själv tycker jag bara det är skönt med en coronafri plats

 11. Kan du inte kommentera angående att Harry och Meghan nu officiellt lämnat kungahuset? Vad heter de i efternamn nu är jag nyfiken på?? För kungligheter har väl inga efternamn?

 12. Det är svåra tider nu, på många sätt och vis. Jag har sagt det förut och säger det igen: det är när människor ägnar sig om det som ligger dem nära hjärtat som de ges möjlighet att blomma ut. Det tycker jag att du har gjort om och om igen. Du gör det du gillar och gillar det du gör. Lycka till med att fortsätta så!

  Det är svårt för många människor att hantera känslor i gungning, vare sig det gäller frustration över ett samhälle i kris, avundsjuka eller kanske bara att andra kan göra andra val än de själva. Du kommer aldrig att kunna vara alla till lags. Jag ser ett samhälle där bl a influencers, genusvetare och människor som jobbar med olika slags lyx kommer att få det tufft framöver. I ett samhälle i djup kris finns det inte längre utrymme för annat än det nödvändiga. Vad det är återstår väl att se, men jag tror att vi alla kommer att få omvärdera våra liv och hur vi lever dem.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.