Söndagslugnet och skakiga ben

Söndagseftermiddag och jag sitter på kontoret. Gick hit för att inspektera läget eftersom jag behövt måla om halva kontoret! Det blev en spricka i väggen när grannen renoverade för några veckor sedan, nu har målarna varit här och jippie, det ser jättefint ut. Passade på att måla en nyans ljusare, så att mitt greige-grå kök “poppar” lite mer. Nu blev det i alla fall liiiite roligare att behöva måla om, tänkte jag. Vårfint. Nu ska jag jaga rätt på ett schysst sideboard med lite förvaring i – och en fåtölj, pall eller sittpuff… Jaja, en sak i taket som Alfons pappa säger.

IMG_4226.jpg

Så nu blev jag kvar här en stund. Riktigt skönt. Fem djupa andetag, de som jag lovat mig själv att komma ihåg. Sänka axlarna. Micropauserna. Njuter av söndagslugnet och att sortera tankarna inför veckan. För att inte få en måndagssmocka imorgon bitti, och börja veckan med andan i halsen.

Ska hämta upp 6-åringen från kalas om en halvtimma, så jag unnade mig den här stunden. Fick iväg ett lass bilder jag valt ut från plåtningen i förra veckan, kikade igenom kalendern för veckan som kommer. Jag ska åka till Söderhamn på torsdag och Falun på fredag!

Imorgon kör vi igång veckan med två måndagsmöten imorgon, först 8.30 – 10.00 för mitt eget bolag och mina projekt, klockan 10.00 och fram till lunch kör vi med Säker stil-teamet. Vi har en lång och rolig lista på projekt och idéer att gå igenom, kul! Bland annat planera en rolig Säker stil-trendkväll i Göteborg i slutet av maj.

Själv försöker jag hela tiden att se (och hålla hårt på) luckorna, såväl som de späckade dagarna. Vill inte stå där i slutet av maj med skakiga ben och känna paniken över allt jag INTE hunnit med, för att jag bokat in för mycket. Nej, målbilden är ju att känna mig nöjd med allt jag HAR hunnit med. Det där klassiska, som jag alltid tycks behöva påminna mig om – att faktiskt tänka på det man hinner med, inte bara det som inte hanns med

12 reaktioner till “Söndagslugnet och skakiga ben

 1. Så lätt att fokusera på det negativa istället för det positiva…Jag har nån gång hört att det krävs 9 positiva nyheter för att väga upp 1 negativ.

  1. Du ser verkligen pigg och fräsch ut! Hoppas du fortsätter hålla samma fina balans. Njuter av din blogg 🙂

 2. Vad bra att du reflekterar och tänker på det positiva:) Så lätt att bara fokusera på det som inte hanns med…
  Brukar tänka när jag är stressad och har tusen saker jag “måste” göra, att när kvällen kommit och det är dags att sova: vad vill jag att denna dag ska ha innehållit och hur har jag mått? Vad var viktigast idag?

  Spännande med Falun på fredag, berätta mer! Och jag måste få fråga, eftersom jag googlat som en galning. Var kan jag finna den roströda/mörkrosa kappan som skymtade i din story häromdagen?? Vill haaa!:)

  Stor kram till dig Ebba, ta hand om dig!

 3. Åh Göteborg, hoppas jag kan gå! Massa styrka till Ebba😊

 4. Dom där ack så viktiga micropauserna, i hektiska tider ser jag till att boka in tid i kalendern enbart för att andas. Mellan 15-30 minuter, mellan möten och jobb. Så man hinner ta djupa andetag, sänka axlarna och hitta lugnet och fokuset innan man drar igång igen. Heja dig Ebba <3

 5. Heja dig!❤️ Så skönt att läsa att du övar dig på att ta det lugnt och samtidigt laddat för veckan. Hoppas möten gått bra idag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.