Småsaker – och saker man bli lycklig av

Om Ebba kan åka till London men inte till Mallis bestämmer hon själv. Men om det blir frågor på detta tycker jag inte är så konstigt…

Hej igen denna sena kväll! Fick några kommentarer om detta, eller bara några enstaka – men tänkte ändå svara. För jag fattar, kanske låter helt knasigt att jag plötsligt är i London. Jag hade ju som sagt för allt i världen velat tillbringa midsommar och hela den här långa veckan med Johan och barnen på Mallis. Ni som följt med här ett tag vet att vi gjort det jämt. Johans föräldrar är också där. Men nu ställde min fotoperation till allt och sedan länge bokade biljetter fick bokas av för mig. Vi bestämde ändå att Johan och barnen skulle åka.

Att det inte funkade för mig var helt enkelt för att vi bor i en liten bergsby där, det är varmt, stenigt och ojämnt, mycket trappor och såklart spring efter barnen – och mycket lek och bad. Inget av detta fixar jag just nu. Absolut inte bad då jag nyss tagit bort tretton stygn i foten och tillbringat veckan med det och träffat sjukgymnast för att planera rehab. Och gråtit en skvätt över att foten känns så himla svag (och inte som MIN fot) och jag oroar mig för att det aldrig ska bli riktigt bra och… Ja, samtidigt känns det som en småsak i det stora hela, när en vän drabbas av en fullständigt vidrig cancer, förlorar kampen mitt i livets språng och livet då känns så orättvist och ofattbart hemskt att hjärtat brister. Så när mamma sa, “Men ska vi inte bara åka till London, du och jag – som vi ändå hade planerat att göra senare i sommar? Så kan du passa på att jobba där, ta det där mötet du pratade om och så baxar jag iväg dig till Kensington Palace för nya Victoria-utställningen, som du ville rapportera om“, så kände jag – jo, så innerligt gärna.

Sagt och gjort, nu är vi här, bara mamma och jag, i staden vi båda älskar. Att dessutom få såret varsamt omlagt av ett proffs som mamma ikväll, istället för att sitta och försöka pilla med det själv, ensam hemma, var så otroligt skönt. Och att få bli ompysslad. Men nuuu, nu ska jag sova! Gonatt och tack alla ni därute som läser och hejar på! Jag hejar på er tillbaka. Heja oss allihop som kämpar med att få ihop det så bra vi bara kan, även om det blir långt ifrån perfekt alla gånger.

47 reaktioner till “Småsaker – och saker man bli lycklig av

 1. Ja herregud det är inte lätt att göra “rätt”. Det är fantastiskt kul att du kunde komma iväg på en annan resa istället- ha det så bra!

 2. Åh så härligt det låter med London. Jag och mannen åker iväg en korthelg till London utan barn i juli. Som jag längtar! Kram

  1. Egoisten Ebba gav inte ens “sin bästa vän” Terese reklam för @Cancerfonden “Spring för Terese” förrän EFTER hennes död. Då kom ett krokodiltårigt inlägg. Betacka er för sådan giriga “vänner”.
   Vila i frid Terese. Vi ger Ebba en “Spark i foten” från dig och dina barn.

   1. Men herregud. Vad är det med dig? 1, hon har aldrig sagt att de är bästa vänner. 2, hon har pratat om att hon har en sjuk vän i podden. 3, när det inte gäller en själv kanske man inte vill skriva ut till tusentals personer, om en annan persons privatliv. Eller?

    Förstår inte hur du har mage att kritisera Ebba. Om du stör dig så mycket på henne, varför går du in på hennes blogg? Jag förstår mig inte på människor som dig.

   2. Vad är du för en förfärlig människa? Tack och lov fr att varenda person på sociala medier inte försökt skaffa likes pga Ts bortgång känner jag.

 3. Att du ens ska behöva förklara dig! Det är väl en himla skillnad på att åka ensam med mamma som sällskap eller med tre barn, även om det vore till ett ställe utan backar och bad. Har man småbarn så är det inte lätt att få till vila och att då dessutom bo i bergen är väl den sämsta kombon för en nyopererad fot. Ha det så mysigt med mamma i London! Ser fram emot att läsa dina texter därifrån.

 4. Jag blir förvånad över alla frågor som ställs ibland, men jag måste säga att det är strongt av dig att faktiskt ta dig tiden att bemöta dessa. Så härligt att ni fick komma iväg och att du får chansen att bli ompysslad. Ett annat år så får du njuta av Mallorca och nu får du passa på och njuta av “barnlöshet” under några dagar. Det är också nyttigt och får en att reflektera över andra saker i livet.

 5. Förstår att det även är jobbigt i London, men på ett “lättare” sätt, med mammas proffshjälp.
  Njut att du gör nåt för dig intressant i den takt du orkar. Heja Dig o krya på

 6. Nu Ebba, har jag en sån där härlig underbar stund. Barnen sitter parkerade framför morfon

 7. Nu Ebba har jag en sån där härlig, underbar stund. Barnen sitter parkerade framför morgonTv. Jag sitter på kökstrappan med en kaffe och lyssnar på ert bonusavsnitt. Jag är själv på landet denna vecka med barnen och en av deras kusiner. Sommaren ligger som en spegelblank sjö framför mig. Så underbart! Tack för att du och Emilia förgyller varje vecka med er podd. Ha det härligt i London med din mamma.

 8. Ha så underbart i London – älskar också att vara där! Njut av härlig tid med mamma och lyxen att få bli ompysslad av henne. Ha en härlig sommar och hoppas foten bättrar på sig snabbt!

 9. Så bra svarat hoppas att du slipper flera kommentarer om detta Glad Midsommar 😀🇸🇪

 10. Det låter mycket härligare än att sitta hemma ensam och jag gillar att du förklarade tankarna om resan. För även om alla får göra vad de själva vill så är det trevligt när någon besvarar och förklarar de frågor och undringar som följare har. Dessutom tror jag inte att någon längre tycker det är konstigt att du åkte till London. Ha en bra helg!

 11. Berätta gärna om din rehab framöver. Kämpar själv efter en hälseneoperation. Och foten är sååå svag. Jag är livrädd att den aldrig ska komma tillbaka. Spännande att höra om vilka övningar du ska göra! Stort lycka till!

  1. Min sambo opererade avsliten hälsena och åker Vasaloppet och springer mycket! Inga problem faktiskt. Han tränade hemma på balansredskap, finns att köpa. Inte komplicerat alls. Fråga sjukgymnasten. Lycka till! Och Ebba krya och njut av London så gott det går!

 12. Jag blir tårögd över hur fint du skriver – får den där känslan man får ibland även som vuxen och mamma, att man vill vara liten och ompysslad av sin mamma, bara för ett ögonblick. Och åka iväg på äventyr med henne.

  Det är verkligen så vi ska leva, sålänge vi gör det. Finns ingen bättre hyllning till livet än att vara med de vi älskar. Stor kram och tack för den mysiga texten! ♥️

 13. Så skönt för dig och vilken underbar mamma. Du behöver pysslas om och tänka på dig själv.
  Glad Midsommar!

 14. Heja dig Ebba! Du gör helt rätt, även om du själv känner det och ibland måste förklara dig här. Det låter helt underbart att få åka bort lite och bli ompysslad och jobba lite. Kram

 15. Låter som underbar mamma/dotter tid! Sånt behöver man ibland! OCH du ska inte behöva be om ursäkt för dina eller din familjs val och planer! Ni gör som ni vill! Mys med mamma och unna dej att slappa! 🙂

 16. Foten kommer att bli sig själv igen – jag lovar. Opererade min hälsena som var helt avsliten första veckan i juli för några år sedan. I november samma år tog jag min första löptur. Var noggrann med rehabövningarna bara. 🙂💪

 17. Men herregud. Att du ska behöva förklara och försvara allt du gör. Himla bra gjort av din mamma tycker jag. Njut av London! 🙂

 18. Ebba ! Du lever Ditt liv och andra kvinnor/
  medmänniskor lever sina liv!


  Kritiska Kvinnor finns alltid !


  Minns när en kollega kritiserade mig o min
  man,när vi byggde hus i Falsterbo, ” jobba
  hela veckan o bara kunna utnyttja ” utanför
  stan på helgerna”.
  Sen träffade hon en man o flyttade till hus i
  Helsingborg…
  Avundsjuka Avundsjuka Avundsjuka


  Strunta i de kritiska medmänniskorna !
  Du måste det ! Annars går Du sönder !


  Ha’ det rejält härligt i London.
  Det är Du värd.
  Full med härligheter inombords,när Du kommer tillbaka.
  Din man då ? Reser inte han mkt i jobbet ?

  Enjoy your visit and buy something SuperNice in London
  Elisabeth Wilkinson

 19. Gud, en man skulle ju aldrig få några kommentarer om detta! Skulle snarare säga att det är bra att kvinnan lämnar över allt ansvar till männen ibland så att de får sköta allt på hemmaplan eller bortaplan. Nu var det dessutom speciella omständigheter som gjorde att du inte följde med. Kvinnors avundsjuka gentemot varandra vet inga gränser.

  Jag hoppas att din fot blir helt bra Ebba så att du kan börja springa och spela tennis snart igen! Ha det fint i London!

 20. Hej! Ha en fin vistelse i London, jag gillar ditt kungliga fredagsgodis.Gillar inte alls damtidningens bilder och rubriker. Jag önskar Ebba och alla bloggläsare en trevlig sommar! ( själv fyller jag år idag )

 21. Säger bara: Heja Ebba!
  Slut på kommentaren!😉😍

 22. Fantastiskt att ha möjligheten att åka så. Njut allt vad du kan! <3

 23. Jag känner igen alltsammans! För exakt 3 år sedan blev jag påkörd av en bilist bakifrån. Jag kände något på benet och pang flög jag i backen. Det slutade med brutet smalben, bruten fotled på vänster fot samt bruten vänster handled. Ambulans till lasarettet och operation samma kväll. Läkarna kunde inte göra en “riktig” operation eftersom smalbenet var så svullet. Smalbenet skulle stadgas upp innan de kunde göra den slutliga operationen. Det blev en 18 cm lång platta i foten + 8 spikar samt några skruvar. I handen fick jag en 5 cm lång platta inopererad. Låg på ortopedavd. i 3 veckor därefter fick jag komma till ett långtidsboende i 1,5 månader med stövel på foten. Efter 2,5 månader fick jag komma hem till min älskade man som hade ställt upp för mig under den här långa tiden. Efter en månad hemma utan belastning av foten fick jag börja hos en fysioterapeut och lära mig gå igen. Jag har fortfarande ont i foten efter 3 år. Foten svullnar över vristen och värker. Men jag är glad och tacksam att jag lever. Olyckan kunde ha blivit värre.

  1. Hej Anna, så enormt tufft – kan inte föreställa mig. En sådan hemsk olycka och vilken tuff rehab och operation, låter fruktansvärt. Och så tufft att fortfarande ha ont, men fint att kunna känna som du gör ändå. Och klokt. Stor kram från Ebba

 24. Men gud, att du ens ska behöva förklara dig. Vilka tragiska människor som ifrågasätter dina (privata) val. Hoppas du får det härligt i London!

 25. Måste det vara kritik eller kan det vara en viss förvåning över en uppdatering med “Hälsningar från London” precis efter att Ebba skrivit om hur ensam hon kommer att vara hela den inkommande veckan? Många kände med henne och identifierade sig med känslan av att familjen åker och man undrar vad man ska göra av tiden. Väldigt få av oss kunde ha valt att åka iväg till London “bara så där”.

  1. Hej Maria, ja – och därför förklarade jag! Tro mig, jag är enormt tacksam och ödmjuk inför att jag har möjligheten. Och glad över att jag sa upp mig från fast och trygg anställning och vågade satsa fullt ut på mitt eget, som nu går jättebra roligt nog – och möjliggör sådant här, som naturligtvis är väldigt lyxigt! Kram från Ebba

 26. Heja dig, som gjorde det bästa av situationen, tror varken Ebba, familjen eller någon annan blir lyckligare av att du sitter ensam hemma och längtar efter familjen…skäms absolut inte utan försök njuta…

 27. Underbart👏🏻👏🏻
  Njut och trevlig midsommar till både dig och mamsen🇸🇪🌸🍀

 28. Många mammor försöker säkert bistå och peppa sina barn, när de råkar ut för en handikappande olägenhet som en omständig fotoperation. Alla mammor kan inte föreslå att nu åker vi till London. Jag följer med och som stöd och sällskap! Ebbas mamma har den möjligheten och då behöver man inte titta snett på Ebba för att hon bara ” så där” kan åka till London. Mammor behövs då de ofta underlättar tillvaron! Mor och dotter önskas en trevlig vistelse!

 29. Det gjorde du helt rätt i Ebba. Strunta i andras avundsjuka och NJUT av lite tid med mamma. Glad midsommar.🤗

  1. Nu handlar det ju inte om avundsjuka utan om trovärdighet. I inlägget innan detta om London-resan skriver hon att hon inte kan resa till Mallorca på grund av sin fot, så klart blir det frågor när hon i ett inlägg senare är i London.

   1. Herregud! Har aldrig din mamma kommit med en glad överraskning till dig? Följer du alltid dina planeringar? Är det omoraliskt att ändra på sina planer, när ett glädjeerbjudande erhålles! Flexibilitet är en gåva inte ett ok!

 30. Blir så matt över att du ens ska behöva försvara/förklara ditt val. Njut av vuxentiden och london med din mamma!! Fler borde resa iväg som vuxen med sina föräldrar och skapa fina minnen även när man ” sett till åldern inte är ett barn längre”. Ha en fantastisk vecka!

 31. Hoppas du får njuta av riktigt mycket mammamys efter den här våren. Inte nog med foten så är ju även din utmattning och Therese bortgång tillräckligt för att ensamtid med mamma är exakt det du behöver <3
  Jag ska på Spa nästa helg med min mamma och storasyster. Min överstressade trebarnsmammakropp bara läääängtar efter att få gotta mig i deras omsorg och kärlek.
  Vi måste se efter oss själva så vi orkar se efter våra små sen! Ha en superfin midsommar!

 32. Vilken gåva att ha en sådan mamma som alltid ställer upp. Jag är säker på att du kommer att bli likadan när dina barn kommer att behöva din hjälp och dina råd.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.