Sista dagen som 36-åring

Min fredagskväll? Landade hemma efter lång dag som började med vår trendfrukost, därefter jobbade Emilia och jag i raketfart med vårt kommande projekt, när Ernst somnat i vagnen. På eftermiddagen iväg med 5-åringen till tennis, jobbade undan (var den där stress-svettiga mamman som slänger upp datorn och smattrar iväg mail under hela timman, oh well…) och fått iväg massa grejer som det var deadline på. Riktigt skönt. Sedan kraschade vi hemma, barnen och jag. Ernst tyvärr krasslig och ynklig, hans hosta ger inte med sig, men strax före nio hade alla somnat.

Johan var ute med sina kompisar på stan och åt sedan länge bokad middag. Så plötsligt infann sig tystnaden, lugnet. Klockan är kvart över nio, där sitter jag. I soffan. Själv. Med sovande barn. Tänker att det är NU jag bara ska gå och lägga mig. Bums. Fredagskväll i all ära men där fanns ju i alla fall (en god) chans till några välbehövliga timmars sammanhållen sömn…

WhatsApp Image 2018-02-17 at 11.12.59

Men det är ju också så himla TRIST att bara gå och lägga sig, när det där lugnet väl infinner sig! Istället tittade jag på ett avsnitt “The Crown” (har inte sett färdigt andra säsongen ännu, suger på den karamellen lååångtsamt), scrollade lite Insta, bloggar och Facebook och Whatsapp-diskuterade med Amy om måndagens plåtning. Min syster satt nämligen i bilen, borta i USA, med tre barn i baksätet och var på väg till skidresa. Perfekt tajming för en Whatsapp-chattstund med andra ord.

Nä, nu ska jag ösa på med denna lördag. Min sista dag som 36-åring!

 

9 reaktioner till “Sista dagen som 36-åring

 1. Jag suger också på The Crown-karamellen. Säsong 1 hetstittade jag på i början av året men kände att jag ville dra ut lite på säsong 2 för det är ju en SÅ BRA serie!!

 2. Jag har ett avsnitt kvar av The Crown och vill inte att det ska ta slut.
  Ja tänk vad svårt det är att gå och lägga sig tidigt när man faktiskt får den där lugna kvällen men jag tänker att få sitta ostört i den med barn så sällsynta tystnaden också är en form av återhämtning.
  Trevlig helg Ebba!

 3. Har märkt här på bloggen att du är en riktig nattuggla. Från en trött mamma till en annan vill jag hoppa genom skärmen och ba’ ”i säng med dig!” 😂

 4. Åh, känner så igen känslan. Man borde hoppa i säng omedelbart, men den där lugna stunden UTAN barnen är ju så värdefull. Ibland tycker jag att den stunden ger mer energi och återhämtning än sömnen…

 5. Hej!

  Crown, ah, den var så bra! Smart att spara, själv tittade jag alla avsnitt inom en vecka 🙈.

  Testade äntligen recept från er ”Små stunder”! Kanonbra recept och dottern 5 år äääälskar att lyssna på texter om olika recept. Så vi sitter vid bordet, jag läser högt och hon väljer vad vi ska baka. Hon tycker allt låter sååå gott och hittills har det varit verkligen så!

  Ha en skön söndag!

 6. Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en riktigt härlig dag. 🌷

 7. Grattis på födelsedagen. Hoppas att alla dina önskemål går i uppfyllelse. ❤

 8. Grattis Ebba! Tänkte fråga, vad var det för artikel om att känna sig otillräcklig som du tipsade om i senaste podden? Tack!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.