Priset man får betala…

Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig / 

Overkligt! Såhär såg det ut klockan kvart sju hemma hos oss ikväll…

Minstingen somnade HELT AV FRI VILJA! Efter en rolig dag, mycket lek hemma hos farmor och farfar och ingen vila. Alla. Lillen har inte ens fyllt två, KAN det verkligen vara så att han grejar en hel dag utan vila nu? Hans syskon har vilat på dagen tills de var tre!

Vi njöt av en underbart lugn kväll. Middag med tända ljus, prata med barnen, alla tillsammans, ja minus den minsta då. Som sov som en stock.

Priset man får betala? Att han vaknade halvtolv, hungrig, yrvaken och ledsen. Han fick välling, ville BARA sitta hos mig i soffan – men nu tog Johan över, så skönt. Jag kröp ner i dotterns ganska breda säng… Detta nattliga hela havet stormar alltså?! Jaja, det är livet.

Livet är också att Wakakuu nu efter midnatt drog igång 70% slut-rea! Ska kika om det finns några godbitar kvar, jag misstänker det. Även H&M:s “Premium Quality” har sänkt rean, älskar ju deras fina stickade tröjor. Sen så, sen sova!

9 reaktioner till “Priset man får betala…

 1. Vad märkligt trösterikt det är när jag nu varit vaken i två timmar med dottern, att läsa att andra har det minst lika kämpigt men att det kan bli bättre. Att gå in här och läsa om just det, det kanske kan få mig att lyckas somna om nu också. Tack!

 2. Vår äldsta slutade med dagsvilan strax innan hon var två. Nu är hon snart tre och visst händer det att hon sover på dagen om hon haft en dålig natt eller otroligt hög aktivitet men rätt sällan ändå. Det är så olika!

 3. Usch, vår lilla är 19 månader men har slutat sova dag sen en månad tillbaka😭 Hennes storasyskon sov till långt efter två så det är med sorg i hjärtat vi har lagt ner hennes dagsömn.

  Hon sover gärna en stund om dagen fortfarande men de dagarna är hon sen vaken till 23.30 och det går ju bara inte. Snyft! Hon verkar alltså inte behöva vilan. Även om jag behöver den fortfarande!

 4. En låt jag tycker säger det så bra är
  Dan Rucker- It won’t be like this for long.

  Det är jobbigt när man är mitt upp i det men plötsligt är man förbi och då kommer stunder då man önskar att man bara kunde pausa för den stund. Allt blir bra tillslut.❤️

 5. Kan du inte be din syster gästblogga om det här med livsstilsförändringar. Topp 5 tips för att lyckas etc?

  Jag kollade länken till hennes hemsida på Instagram och den fungerar inte. Står att ”the account has been suspended”.

 6. Båda mina barn slutade med vila runt två åts ålder – det är mycket individuellt det här. Om de inte blir gnälliga utan vila och sover genom natten så är de nog klara.

 7. Tror absolut på att dra ner på vilan på dagen. Men samtidigt skulle jag nog ändå prata med BVC om sömnproblemen för många barn i Ernst ålder sover ju ändå hela nätter och har gjort det ett tag? Jag utgår från mig egen umgängeskrets och kunskap jag läst mig till i böcker om barnsömn. Visst kan det variera i perioder som är stökigare men på det hela taget. Äter han innan han somnar 19 borde han kunna sova på det till morgonen.

  Tänkte främst på BVC utifrån att utesluta allergier eller annat som kan på verka sömnen.

 8. Hoppas ni får en god natts sömn inatt!

  Om du och Emilia tar önskningar för podden så är jag spänd på vad ni tänker satsa på för looks nu till våren! Inte bara Elle galan alltså utan mer vardag. Jag har en fantastisk garderob med klassiker i fin kvalitet men vad ska jag göra med den för att det ska kännas 2019?

 9. Jag upplever det som att en viss typ av barn har samma sömnmönster, svårt att somna på egen hand och kanske inte världens behov av långa sovstunder på dan. Där brukar sovstunden på dan ryka rätt fort.

  Normen är annorlunda antar jag…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.