Prins Julian – gissade du rätt?!

Vi säger hej och välkommen till kungen och drottningens åttonde barnbarn – hallå prins Julian! Född den 26 mars, på Danderyds sjukhus i Stockholm. En liten trea. Julian, Med mellannamnen Julian Herbert Folke. Han blir hertig av Halland. Här ser ni honom, två dagar gammal, foto av pappa:

Så njae, du som gissade Folke får faktiskt inte rätt här. För mellannamn är trots allt inte något som används genom livet (hur ofta använder Estelle Silvia och Ewa, visst det är fint, men nu är jag lite sträng här – rätt får man för tilltalsnamn). Detta blir ju en Julian, punkt slut. Åh, nu vill man ju se en gullig babybild på lillprinsen med vit stickad filt hemma på Villa Solbacken.

KOMMENTERA GÄRNA! Hade du på känn att det skulle bli en Julian?! En guldmedalj i så fall, för i min bok var detta något av en skräll. Eller okej, egentligen inte eftersom det är en prins som ju varken är någon kunglig höghet eller kommer att ha någon huvudroll i kungahuset i framtiden. Så Carl Philip och Sofia behöver ju faktiskt inte alls förhålla sig till det, utan valde ett namn de gillade.

Herbert är också helt icke-kungligt såvitt jag vet, kanske är det ett släktnamn på Sofias sida? Folke heter han förstås efter farfar kungen – som i sin tur heter det efter diplomaten, greve Folke Bernadotte (som var son till prins Oscar).

Jag kände att det skulle bli något otippat. Var ganska så väldigt säker på att jag inte skulle få min Eugen, Sigvard, Bertil eller Folke den här gången heller, haha! Hurra för lillprinsen och hurra för alla små prinsar och prinsessor därute, det är ett underbart mirakel varje gång det går bra ❤️

29 reaktioner till “Prins Julian – gissade du rätt?!

 1. Nej men min sexåring gissade rätt! Vi läser sedan två år tillbaka Enid Blytons böcker om femgänget (om och om och om igen…) och Julian var namnet min son gissade att nya prinsen skulle heta. Jag bara ”jaja😂”. Men ungen hade rätt 😊

   1. Hoppsan. Jag läste tydligen för slarvigt där.

 2. Ja! Gissade på Emanuel, Julian, Valdemar eller Isak. Tycker Julian är jättefint och passar bra med syskonens namn.

  1. Valter heter kollegan Oscar Kylbergs barn så det av den anledningen gick det nog bort.

   1. Ett av dem andra barnen heter väl även Walther i andranamn😊

 3. Min bror heter Julian! Många av kungabarnens barn har franskklingande namn: Alexander, Julian, Estelle, Leonore, Nicolas, Adrienne.

 4. Tycker att prins Julian låter som en prins i en saga. Matchar brödernas namn fint, tycker även jag!

 5. Oj, det var verkligen inget namn jag hade gissat, men på nåt vis passar det bra med brödernas namn. Jag hade gissat på Vilhelm eller Bertil (fast en av sönerna heter väl redan Bertil i andranamn kom jag på nu).

 6. Jag gissade nästan rätt, Julian Folke Philip var min gissning på din insta, så ger mig själv en guldstjärna! Tänkte mig något mjukt, internationellt, med L i som bröderna, därav Julian.

 7. Jag undrar vad de heter i efternamn? Har förstått det som att Bernadotte inte är ett efternamn, bara ett typ släktnamn? 🤔

  1. Det undrar jag också? Och hur är prinsessan Madeleine folkbokförd i USA? Madeleine Bernadotte? 🙂

 8. Jag kanske har fel, men jag tycker att lillprinsen skulle ha hetat Folke i första namn eller Valter. Är väl för traditionell och konservativ. Huvudsaken är ändå att föräldrarna är tillfreds med namnvalet på den lille.

 9. Nä förlåt men jag tycker inte kungabarnens val av namn till avkommorna varit helt klockrena nån av dom… Varför inte hedra släkten och svenska namn med tanke på vilken familj man tillhör?

  1. Jätte fint❤ Vi var inne på det namnet men det blev Giulio( utalas Julio på Svenska)

 10. Men alltså, vi har en liten kille på gång (augusti) och funderar starkt på Julian. Men kommer alla tro att man härmar prinsparet om man döper sonen till Julian nu? 🤨

 11. Ebba, vet du vad det är för snygga speakers som Sofia har på sig på bilden när de lämnar BB? Vita med gulddeltajl. Vill ha!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.