Oj, oj, oj – Meghan och Harry säger upp (läs deras förklaring här)

Årets kungliga bomb släpptes nyss, när Meghan och prins Harry – hertigparet av Sussex meddelande följande, via sin Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen.

It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages.

This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity.

We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.

Så, VARFÖR nu? Och är det verkligen en bomb? Ja och nej, jag återkommer snart med en analys – och de möjliga förklaringarna till varför de väljer att starta 2020 med detta, som trots allt kommer efter många månader av spekulationer kring paret som väcker så mycket känslor i England…

KOMMENTERA GÄRNA! Varför tror du att se väljer att göra såhär? Och varför nu? Vet att det finns många kloka läsare därute, med kunglig koll!

PS. Läs också drottningens svar på tal till paret, HÄR!

8 reaktioner till “Oj, oj, oj – Meghan och Harry säger upp (läs deras förklaring här)

 1. Jag tycker de gör helt rätt, det ligger lite i ”tiden” i och med förändringarna i det svenska kungahuset nyligen har gjort så tänker jag att kan de så kan vi.

  Ska bli spännande att följa deras resa framöver trots att de ”sagt upp sig” 😃

 2. Klokt beslut och i rätt tid. Sammanfaller med de övriga kungahusens förändringar jfr vårt eget, Danmark, Holland m fl. De vill själva bestämma mer om sina liv men utan att abdikera helt. Eftersom de kan meddela läsekretsen genom Instagram och övriga media så ger de sin egen syn på hur de tänker och agerar.

  1. Håller med helt! Nu får de kanske lite mer privatliv och kan välja själva vad de ska ta sig för. Även om jag hoppas att vi får se dem då och då även fortsatt 🙂

 3. Modigt och fint, tycker jag. Fick aldrig se hela dokumentären från Sydafrika, men bara från klippen verkar det som Meghan haft det riktigt tungt som nybliven kunglighet, och faktiskt inte trivts med det. Harry har ju också uttryckt hur svårt det varit att se henne utstå samma hets som Diana gjorde. Jag tycker det låter som ett väldigt gemensamt beslut som är väl genomtänkt. Tror det är helt rätt för dem.

 4. Är så stolt över dem båda! Så fantastiskt modigt att ta ödet i sina egna händer och inte följa ett liv framstakat av brittisk media som samtidigt piskar och hånar dem. Meghan har ju varit utsatt för fruktansvärda trakasserier av brittisk media, där allt hon har gjort, sett ut, sagt har sågats längs fotknölarna. Och Harry har ju varit väldigt tydlig i att han inte tänker acceptera att hans fru utsätts för samma mobbing som hans mamma utsattes för. Det är så inspirerande och rörande att se honom försvara sin fru och sin familj på så sådant innerligt sätt. Många trodde ju, och har elakt spekulerat i, att han skulle välja monarkin framför Meghan, och skilja sig från henne. Men ack så fel. Och så helt rätt att deras kärlek är så stark!

  Såg någon dokumentär att Harry har sedan han varit barn brottats med prinsrollen och har uttryckt att han länge funderat på att hoppa av och leva ett vanligt liv.

  Charles har också meddelat, läste jag, att han är inne på idén att minska ner antalet som arbetar för kungahuset och därför kan hämta ut lön. Göra en förändring likt den kungen gjorde här i Sverige. Nu kan paret inte anklagas för att de lever på skattepengar (apanaget till hela hovet är ca ett pund per invånare i England…) utan de är ett modernt par som försörjer sig själva och satsar på ett liv som passar dem.

  Är så imponerad av detta moderna, varma och genuina par! Hoppas bara att de är flitiga att uppdatera sin instagram med bilder, nu när de tar ett kliv tillbaka.

 5. Tänker lite som ovanstående har skrivit.. Att det är en naturligt steg som tas precis som Sverige. Det är tronföljaren som är kunglig och syskon och deras barn är lite friare att kunna forma sitt eget liv. Sen får jag känslan att Meghan inte trivs och har svårt att finna sig tillrätta i det Brittiska Kungshuset och Engelska pressen. Harry ser kanske samma sak hända med sin fru som med Mamma Diana… Inom en framtid så blir Charles kung och William Kronprins och då blir det naturligt att krympa Hovet lite. Prins Andrew tar även ett steg tillbaka och följaktligen hans döttrar med. Spännande att följa vad som händer…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.