Min vardagshjälte

/ I stolt samarbete med Hövding – följ @hovdingofficial /

Du som hängt med mig här (men kanske framförallt i mina Insta Stories) vet att min hjälte när det kommer till fixa mitt – stundtals – hektiska jobbschema är min underbara rosa cykel. Så många mil jag cyklat genom den här stan de senaste åren…

En vanlig måndag för mig innebär ofta ett par möten på olika platser i stan, en sväng förbi kontoret för en avstämning med mina underbara kollegor, hitta en stunds lugn och ro för skrivande (ibland på kontoret, ibland på ett kafé där jag samtidigt äter lunch) och sen tja, där är liksom dagen – alltid lika överraskande för mig som är tidsoptimist – och DÄR någonstans går sedan startskottet för den härliga kvällskaoset.

Tyvärr har inte alltid cyklandet inneburit att man varit just sådär stilsäker (cykelhjälm-frisyren) och därför blev jag överlycklig när Hövding först lanserades på marknaden. Den säkra cykelhjälmen med airbag, som funkar såhär. Äntligen ett stil-SÄKERT (i dubbel bemärkelse) alternativ

…Därför är jag extra stolt över att jag och Hövding sen en tid tillbaka har ett samarbete där jag fått testa på deras nya modell Hövding 3 – härmed min andra vardagshjälte!

Många av er som följer har varit nyfikna, det har trillat in ett gäng frågor kring mina inlägg med Hövding på Instagram. Som jag tänkte ge mig på att besvara här och nu. Varsågoda!

1. Hej, är så sugen på att köpa en egen Hövding men vet inte vilken storlek? Vilken har du?
SVAR: Hövdings nya innovation Hövding 3 (som jag älskar) kommer i en justerbar storlek. Så jag justerar den bara lätt med justeringsratten inne i kragen för en perfekt passform. Och glöm inte att den inte ska sitta för löst.

2. Så smart men har fått för mig att det är obekvämt att cykla runt med en stor krage, vad tycker du? 
SVAR: Nej! Kan verkligen intyga att den är superskön och rätt smidig. Du vänjer dig snabbt vid känslan. Och praktisk om det blåser kallt – då behöver man ingen halsduk. Gå till en återförsäljare och känn, kläm och testa annars, om du är osäker.

3. Men vad händer om Hövding blåser upp av sig själv (utan att jag är med i en olycka)?
SVAR: Vettig fråga, som jag också var nyfiken på. Hövding har som princip att hellre fria än fälla – det vill säga hellre att den registrerar en olycka för mycket än för lite. Skulle Hövdingen blåsas upp av misstag kontaktar du Hövding för att få en ny, så länge du har använt produkten på rätt sätt och ligger inom din garanti. 

4. Är en Hövding verkligen stilsäker? 
SVAR: Haha, jamen 100%. Finns ju först och främst inget som är mer stilsäkert än att vara just säker, så jag hade nog i ärlighetens namn haft den även om den var dubbet så stor och bara kom i chocklila. Men med Hövding 3 (som man ju dessutom kan få i tre olika skal-utföranden, kolla in det superfina i mossgrön klassisk Harris tweed – den lyxigaste tweed som finns, med en underbar historia som jag kan skriva ett eget blogginlägg om…) så är man både säker och stilsäker. Win win. 

5. Jag har fattat att den är uppkopplad på något sätt, hur funkar det?!
SVAR: Ladda ner Hövding-appen om du är nyfiken, så ser du de olika smarta, kul funktionerna som ger dig bättre koll på min cykling. Jag är ju en sådan som tycker att en joggingrunda som inte är trackad är meningslös – eller okej, inte meningslös men jag blir så taggad av att tracka mina kilometer. Nu kan jag göra samma sak med cyklandet. Och det är så kul! Då får också meddelande när Hövding behöver laddas och via appen meddelas utvalda ICE-kontakter vid en eventuell olycka. Läs mer här men som sagt, enklast att ladda ner appen tycker jag.

Sen avslutar jag med en kommentar som ju inte var en fråga utan bara ett konstaterande som jag inte nog kan instämma med

Gillar att du promotar detta också. Smarta vuxna har hjälm!

27 reaktioner till “Min vardagshjälte

 1. Snyggt! Älskar också att tracka hur långt man faktiskt hojtar runt en dag. Känns bättre då, räknas väl typ som det träningspass man ej hann med! TACK Hövding liksom!

 2. Håller med, himla bra, men vem i hela friden skall ha råd att köpa en sådan till alla vuxna i familjen?

  1. Men ge dig! Alla som cyklar behöver ha hjälm. Har man inte råd med en Hövding så köper man en annan hjälm. Vill man inte ha en Hövding köper man en annan hjälm. Ebba får betalt för att visa upp sin hjälm för oss. Det är så hon försörjer sig. Ingen tvingar någon att köpa något.

  2. Hej L! Ja, den kostar en del – och det förstår jag, med tanke på all forskning och innovation som ligger bakom den här uppfinningen. Bästa hälsningar från Ebba

 3. Går det att byta batteriet i den nya hövdingen, eller får man kassera den (som tidigare modeller) när batteriet dör?

  1. All respekt för att inte alla har råd men en reflektion är hur många mobiltelefoner, surfplattor och annan teknik som familjer generellt har? De är inte heller direkt gratis men räddar inte liv;)

  2. Hej Erika! Batteriet är inte utbytbart. Sedan är den naturligtvis laddningsbar, dvs en laddning (som tar cirka 2 timmar) räcker för virka 14-16 timmars aktivt användande. Bästa hälsningar från Ebba

 4. Vad händer med de hjälmar som utlöst sig? Slängs de bara eller hur funkar det? Är det en hållbar lösning verkligen?
  Jag vet att man ska byta även en vanlig hjälm om man råkat ut för en olycka och/eller om hjälmen fått en smäll, men detta händer ju förhoppningsvis aldrig eller sällan.

 5. Hövding 2.0 är helt värdelös…otymplig, TUNG och helt oergonomisk! Sålde min på blocket efter 2 ggrs användning…akta er!

  1. Hej Karin, smaken är ju olika men jag delar verkligen inte din uppfattning om att den är tung och otymplig. Med tanke på den teknik, säkerhet och funktion som ryms i Hövding 3 så tycker jag att det är helt magiskt! Men givetvis tycker vi alla olika. Kram från Ebba

 6. Verkar en snart grej men kan ändå tycka att det inte passar sig att prata om att man måste vara snygg när man cyklar. Visst, trist att frisyren blir lite pajad av en hjälm men vad gör det när den kan rädda ditt liv?!

  1. Jag tycker att det är relevant, jag vet flera som undviker hjälm pga att dom tycker att det förstör frisyren. Töntigt kanske, men om det nu händer är det bättre att ta upp det som ett problem. Då är det ju väldigt bra att argumentera för att det är ytterligare ett plus med hövding.

  2. Hej Emmy, det var lite med glimten i ögat – men jag förstår verkligen vad du menar. Och huvudsaken (!) är naturligtvis först, främst, sist och ALLT att den räddar liv. Kram från Ebba

 7. Jag var med om en cykelolycka förra året (en taxi som stod parkerad som helt plötsligt körde ut i cykelbanan) där jag for över styret och jag är så glad över att jag hade en Hövding för det kändes helt magiskt när den löste ut och skyddade mitt huvud från att slå i asfalten. Väldens bästa hjälm, kommer aldrig ha en annan.

 8. Vi är flera i familjen som har haft Hövding en lång tid nu och vi är så nöjda!
  Varken tung eller svår.
  De har dessutom väldigt bra kundservice så har man frågor så ställ dem där!

 9. Har aldrig förstått snacket om att hjälm förstör frisyren. En vanlig hjälm gör ju så att håret hålls på plats? Cyklar man utan hjälm blir ju frisyren havererad av fartvinden och ev motvind! 🤔

  1. Hej Mia, åh, då har du nog turen att ha ett hår som inte blir helt platt av en vanlig hjälm! Jag vet många av mina kompisar som pratat om “hjälmfrisyren”, vill inte nämna några namn men några jobbar med Säker stil, haha… 😉 Tack för din kommentar! Kram från Ebba

 10. Ja, så är det väl nog… jag har långt, rakt hår med lugg, det är redan en rätt platt frisyr så en hjälm stör inte så mycket, haha 😄 Tur att det finns smarta alternativ för alla smaker! Huvudsaken är ju att man skyddar huvudet! 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.