Med mina älskade pojkar

Jag är ensam med pojkarna här nu. Dottern fick åka med mormor och morfar på äventyr, Johan kommer hit senare i eftermiddag efter att ha jobbat i stan den här veckan. Och just nu sover minstingen, 5-åringen “klipper trädet i trädgården, eftersom pappa inte vill ha de där löven på stammen, så blir han extra glad när han kommer hit, mamma“. Så nu står han därute med kökssaxen och klipper löv så svetten lackar i hans lilla panna, jag sitter här med en kaffe med havremjölk och bloggar. Och vi har bara ätit helt vanliga opiffiga tunnbrödssmörgåsar till lunch. Mmm. Detta, mina vänner, är för mig semester.

Bara pojkarna och jag, alltså. Lite härlig känsla när man är i en “ny konstellation” i familjen ibland. Med flera barn blir det ju att man delar upp sig mer (eh, okej mycket – i alla fall vi). Väldigt ofta är det Ernst och jag, såklart. Eller dottern och jag, vi reste till USA till exempel. Johan och de två stora. Johan och 5-åringen. Sedan har ju jag åkt med alla tre till Teneriffa själv, flera gånger. Men nu är det pojkarna och jag, vilket inte händer så ofta – det slog mig imorse när vi cyklade till torget och handlade…

6348AD8E-64DB-443E-BB67-14B92A237F22

Storebror och lillebror. Så lika. Två blondrufsiga små pojkar och båda är våra!

IMG_4060

Kände mig så fånigt lycklig där jag cyklade hemåt med lådcykeln fylld med perfekt solmogna jordgubbar (ni ser att de provsmakar på bilden där ovan, en kartong var slut innan vi var hemma…), en ny Mårbacka och skånska grönsaker från Boel på torget. Helt enkelt, en väldigt lugn och skön lördag.

Alltså, det blir underbart när Johan kommer också men det där lugnet, när man får in barnen i flowet och njuter av kaffekoppen helt själv – åh, jag älskar det. Också. Nej, nu ska jag hänga en tvätt i trädgården! Eller kanske reasurfa liiite först bara…

KOMMENTERA gärna!

10 reaktioner till “Med mina älskade pojkar

  1. ☀️🌸Låter fantastiskt! Önskar dig och din familj en fantastisk sommar och ledighet tillsammans!☀️🌸

  2. Så härligt Ebba Njut och ta till vara dessa stunder Önskar Er hela familjen en skön semester

  3. Verkligen svensk sommar🍓🌞 Älskar dina bilder!!! Reasurf är alltid lika kul och man hittar sååå mycket fint👌 Ha det gott!! Kramizar

  4. Förstår känslan! Å vet du , idag åkte mina tre barn ner till Skåne till sin farmor och farfar! Å jag ska jobba en vecka till. Det känns som semester!!! Firat med kaffe redan! Kram

  5. Härligt inlägg med fina bilder! Men det jag fastnade mest för i detta inlägg var tunnbrödsmörgåsar 😉 Har flera av dina kokböcker men skulle just nu, inför kommande semester med energisk tvååring, behöva lite tips och inspiration till enkla “good enough”-luncher. har du några bra tips så får du gärna dela med dig 👍😊 ha en jätteskön sommar!!

  6. Du skriver alltid så fint om familjen. Dina föräldrar, dina syskon, maken och barnen. Jag blir glad av att läsa din blogg. Önskar er en underbar sommar i Skåne.

    1. Det kanske vore något för din nästa bok: relationer. Vänner, familj och livet liksom. Jag skulle köpa.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.