Måndagsrapporten (spänn fast säkerhetsbältet)

Två veckor kvar till jul, är det ens möjligt?! Nej. Neeej! Förstår inte. För jag hinner icke med! Eller, man måste ju. Så, spänn fast säkerhetsbältet. Andas, försök skratta på vägen, drick mycket kaffe och ta en sak i sänder. Och en dag i sänder. Jag måste verkligen varmt rekommendera att gå igenom veckan, på något vis. Skriv listor. Strukturera, så gott det går. Såhär ser mitt försök ut till det, i form av min “Måndagsrapporten”:

MÅNDAG: Ja, det där med att lägga oss tidigt och få en goood natts sömn som uppladdning för veckan gick ju sådär. Vi åt mysig adventsmiddag hemma, det blev hemgjord pizza och glada barn, sedan såg vi på “Jönssonligan” med barnen i soffan och när de sedan äntligen sov allihop vid halvtio, så var jag tvungen att göra en kopp te och se på danska dramat “Vargen kommer”. Så många som tipsade om den, så jag blev nyfiken! Ett kolmörkt första avsnitt, Johan ville INTE se vidare men jag kan nog inte låta bli. Vem talar sanning, vad är det egentligen som hänt? Nej, jag få nog titta något eller några avsnitt till imorgon kväll, när Johan jobbar sent…

Måndagsmöten hela förmiddagen, en skön rutin i dessa tider. Vi går igenom veckan som gått, engagemang, resultat, utvärderar och diskuterar. Hjälps åt med planering och kastar upp idéer åt höger och vänster. Älskar det!

Måndagskvällen kröns av en härlig LIVE-sändning som jag gör på uppdrag av Norstedts Förlagsgrupp. Kul uppdrag! Ska bara bestämma vad jag ska ta på mig, haha. Ett mindre problem i sammanhanget eftersom huvudpersonerna är BÖCKER. Julens bästa boktips. Det blir alltså en LIVE-sändning späckad med boktips inför julen, bok-snackisar och jag får sällskap av två experter, så hoppas att det blir kul, bubbligt och julmysigt. Den rullar igång 19.00 denna måndagskväll och går att se i efterhand här, för den som är nyfiken. Själv blev jag väldigt sugen på senaste från Hans Rosenfeldt, ”Vargasommar”. Älskar ju en bra deckare och den här verkar riktigt, riktigt bra…

TISDAG: Måtte man vakna lite pigg och med ny energi. Just nu är liksom normalläget: Trött. När jag slår upp ögonen. Gah. Bara att kriga på med träning, frisk luft och allt man kan, tänker jag?! Apropå det, kanske kan boka in ett hemmatränings-pass med mig själv denna morgon efter att jag lämnat barnen. Åtminstone 20 minuter eller en halvtimma. Japp, så får det bli.

Podda med Emilia står sedan på agendan, samt att jobba undan med en rad andra saker vi har på gång just nu. Hjälp, vi firar ju fem år med podden också! Något storslaget firande blir det ju inte nu, det skjuter vi på. Givetvis. Men nåt ska vi nog hitta på, som är digitalt men ändå glittrande underbart härligt… Hmmm. Detta knäcker vi förhoppningvis denna eftermiddag.

Sedan ska vi slå in julklappar också, som vi ska få iväg till kunder och samarbetspartners. Mer en symbolisk sådan, som en hälsning. Det blir bra! Kort ska dock skrivas, det ska fixas och donas med. Som allting annat, det tar sin lilla tid. När man dessutom är en sådan (eller i detta fall, TVÅ!) som älskar vackra band, kort och fix. Puh.

Ska också publicera ett litet “nedslag” i mitt samarbete med Bring, där de ville att jag pratar om små gröna val i vardagen. Ett kul samarbete som verkligen fått mig att tänka till extra på alla de där SMÅ sakerna man faktiskt gör. Och hur jag kan bli ännu bättre på det. Som takeaway-kaffemuggen exempelvis. Ändå så himla onödigt ibland. Well, en parentes, men nu ska jag bli bättre på att använda min snygga “takeaway”-mugg i ljusblått och rostfritt stål!

ONSDAG: Skriva, skriva, skriva! Måtte jag få mycket gjort. Nu brinner det i knutarna med boken. Puh… Får en klump i magen av detta, haha, samma sak varje gång, varje bok. Känslan av att jag glömt något. Svindlande känslan av att någonting blivit väldigt fel. Usch, bara att hörda ut och ta sig igenom den. Jag vet ju att det går över.

TORSDAG: Nobeldagen! Hurra och skål till Alfreds minne. En vemodig Nobeldag MEN jag tänker ändå göra den så festlig det bara går. Har förberett en redig throwback här i bloggen! En glittrande sådan…

Vad hade självaste Alfred Nobel tyckt om världen som den ser ut idag, 2020? Ja, vad kommer vi själva se tillbaka på om några år? Svindlande det också.

På kvällen har jag fått en förfrågan om ett slags uppdrag, eller inbjudan snarare, som har Nobel-koppling. Tror och hoppas att det blir av, utifrån rådande omständigheter! Hoppas att jag kan berätta mer om det sedan…

FREDAG: Hemmaträning tänkte jag skriva MEN vi ska ju live-träna på lunchen med Säker stil. Så pepp på det! Det blir ett 20-minuters pass med bara våra favorit-övningar. Emilia och jag tänkte nu optimistiskt att vi ska köra passet VARJE DAG hela jullovet. Älskar min kära kollegas höga mål, jag ska glatt försöka haka på detta. Varje dag?! Äh, det kan gå…

Sen är planen att däcka i soffan. Oh, herregud så skönt.

LÖRDAG OCH SÖNDAG: Vakna pigg är planen! Barnen har pratat om att åka skridskor och nu ligger isen här på rinken i närheten, frågan är om fjolårets skidskor passar!? Varm choklad och matsäck kanske, vi får se. Och KANSKE finns det något kvar av de hembakade lussekatterna:

Pepparkaksbak blir det helt säkert igen, decembers bästa pyssel här hemma. Skriva önskelistor är också påbörjat, allt som uppmuntrar skrivande känner jag är bra. Om det sedan är en lång önskelista, well, det funkar det med!

Ja, det var den här veckan. Ska nog gå!

En reaktion till “Måndagsrapporten (spänn fast säkerhetsbältet)

  1. Åh, när släpps ditt halsband? Kan du hinta om hur läget ser ut? Har lagt undan pengar för att kunna köpa och längtar tills det kommer. Smycket jag alltid väntat på utan att veta det själv. En present till mig själv när jag snart ska börja jobba igen efter föräldraledigheten. Tack för en mycket inspirerande blogg för övrigt! Blir fasiken inspirerad av allt i ditt liv – hälsa, kläder, inredning, mat, föräldraskap etc. Du verkar vara en person med fötterna på jorden och varmt hjärta trots framgång efter framgång. Stor kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.