Måndagsrapporten – söndag, julstress & slutspurt

Söndagskväll, brasan sprakar, ett sovande barn i soffan, ett i vår stora säng, ett i (kors i taket) sin egen säng. Och här sitter jag med en kopp kallnat te och datorn uppslagen, “Ett fall för Vera” står på, trevlig tidig julklapp med ett nytt avsnitt på SVT Play! Jag skrev julstress i rubriken men… Det är inte helt sant. För å ena sidan känner jag såklart en överväldigande “HERREGUD, det är julafton på FREDAG“-känsla men å andra sidan, så känner jag ett slags lugn. Vi har ingen storslagen julplan, veckan är faktiskt hyfsat under kontroll och apropå det, så kör vi “Måndagsrapporten” denna söndagskväll, för att liksom få ner det på PRÄNT – då känns det ju ännu bättre?! Okej, here we go…

MÅNDAG: Måndagsmöte, 2021 års sista?! Inte klokt, förstås, eftersom det var höst just precis nyss. Eftersom jag i förrgår funderade över huruvida det gick bra att vara strumplös i skorna fram till november. Eftersom jag för någon vecka sedan gick med Ernst lilla 4-åriga hand i min längs med Narvavägen och pratade om löven som singlade ner från träden i allén. Orange, bruna, gula, röda, gröna. Idag pratade vi om snön, som han tycker måste komma på julafton senast. Så att tomtens renar kan parkera på vår balkong. Och nu är det alltså årets sista måndagsmöte. Tiden. Jag säger då det. Tur att man ändå lever i de små stunderna också, pratstunderna om löven, snön och renarna.

Måndagseftermiddagen är vikt åt poddande med Emilia, jippie! Glögg ska korkas upp, kryddiga pepparkakor ska ätas – den mest stilsäkra frågelådan i stan ska öppnas och det blir en riktigt härlig jobbeftermiddag. Vi ska klämma in en träning ihop också, sedan tänker jag mig en snabbdusch och kashmirset på. Perfekt måndagsplan!

TISDAG: Plåtning på schemat, så håller tummarna för decembersol – jamen jag inser nu också att det blir som lite julavslutning med Lisa Höök och Erica Monteiro. Mysigt ju! Vi har bara massa roliga grejer att göra, och precis lagom mycket, så det blir garanterat en härlig tisdag…

Tror att vi har styrelsemöte med Bookbinders Design på eftermiddagen, inser nu att det blir tight med tiden – puh. Får lösa detta. Sedan kommer familjekompisar på middag, en tradition och det ska bli sååå kul att ses. De bor i Schweiz med sina fyra barn, varav en är Johans guddotter, det är alltid lika skoj att ses och hinna snacka igenom livet, läget och allt. Blir nog en gryta och till efterrätt mammas goda korintkaka med en apelsinsallad till det. Haha, har de NÅNSIN fått något annat än apelsinsallad till efterrätt hemma hos oss i december? Oh well, det ÄR ju gott och vackert, så why change a winning concept?!

ONSDAG: Skolavslutning för barnen, pirrigt och roligt. Hår ska kammas, skjorta och blus på! Och just det, vi har ju öppet Ebba von Sydow Jewelry Pop Up-Shop inne hos Bookbinders Design på Karlavägen 67 HELA veckan lång, så varmt välkomna förbi! Det finns alltid någon på plats och du kan prova smycken och givetvis också köpa med dig på plats…

På eftermiddagen lyckades jag få klipptid till Marianne, även pojkarna skulle behöva klippas. Jaja, det får bli långhåriga blinda julrufs annars, det funkar det med, under hjälmen uppe i Sälen…

Lilla julafton på kvällen! Kusinerna på Johans sida och hans syster med familj åker bort över julen, så på onsdag blir det “mini-jul” hemma hos Johans föräldrar. Barnen mycket peppade inför detta pärlband av julaftnar, först detta, sedan själva julafton här hemma och sedan i Sälen…

TORSDAG: Smyckes-Pop Up på Karlavägen 67 hos Bookbinders, så yes, alla “Sista minuten”-jultyper (som jag själv) är såklart varmt välkomna förbi. Jag tänkte helt enkelt flytta dit kontoret, så vill ni kika förbi på en kaffe, vet ni var jag finns på torsdag! Har faktiskt också unnat mig att boka in träning på förmiddagen, så skönt. Barnen är ju lediga från skolan men de kanske får hänga med till Karlavägen, det löser sig.

Har även bokat in manikyrfix sent på eftermiddagen, sista julpreppet?! Och ja, sedan hem och preppa julstrumpor åt barnen och känna lugnet. Kanske till och med preppa lite inför julaftonsdukningen, ja, ni för ju – här har jag STORSLAGNA planer på att ligga i fas. Haha, får väl se hur det går med detta, vore i så fall historiskt = första gången…

FREDAG: God jul och länge leve en lugn, skön julafton. För en sådan tänker jag att vi ska ha i år, här hemma. Kyrkan klockan elva, för barnen och mig – och sedan släpa med dem på någon slags julpromenad eller cykeltur, för att med gott samvete kunna landa hemma. Johans föräldrar kommer hit på tidig middag, sedan öppna klappar och läsa rim och hjälp, någon slags tomte måste jag lösa, för Ernst skull?! Puh!

Sedan blir det någon någon slags julfilm på kvällen i soffan och förhoppningsvis somnar då tre mycket glada, nöjda barn, som fått öppna just lite för många julklappar…

LÖRDAG: Juldagen och vi packar det mest nödvändiga och åker till Sälen på eftermiddagen, barnen och jag. Johan stannar kvar i Stockholm och jobbar i mellandagarna, ja, jag har också lite jobb men det kan jag göra från Harstigen i Sälen, hemma hos mamma och pappa.

SÖNDAG: Alltså, att jag om precis en vecka sitter i soffan på Harstigen är just nu ICKE lätt att ta in. Mycket ska göras, hända och bli gjort innan dess. Så, nog blir det lite julstress ändå, för att få ihop den här veckan. Alla måsten men också – framför allt – alla juldrömmar, hos våra tre älskade små. Det viktigaste. Som inte alltid handlar om de rätta klapparna, julmaten eller perfekta dukningen, utan… Kanske istället om en lugn stund, långfrukost, ta sig tid att pussla, se på julfilm ihop eller att spela kort ihop på tåget upp till Sälen? De små stunderna, som sagt.

MINA små stunder är ju träningen – och jag inser nu att jag kommer sakna mina pass under ”jullovet”?! Det får bli hemmaträning och 20-minuterspass med Get Vibes, eller liknande!

Önskar dig därute mer jullugn och mindre julstress. Skippa perfektionen, våga släppa traditionen om den är för tung att bära. Andas tre djupa, tänk att… Det blir bra. Hur det än blir. Och vips, så är det januari och vi går mot ljusare tider och allt löser sig. Heja heja!

2 reaktioner till “Måndagsrapporten – söndag, julstress & slutspurt

  1. Ända sedan barnen var små så har vi struntat i att någon vuxen klär ut sig till tomte, istället är det barnen som får vara “tomtenissar” och dela ut julklapparna.
    Det började med att jag inte ville hålla på att lura barnen att tomten finns, men nu är det väldigt skönt att slippa fixa med att ordna en tomte!

  2. Beställde just en fin almanacka med mitt namn präglat som en present till mig själv för mitt nya jobb! 🙌

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.