Måndagsrapporten – och konsten att ligga steget före!

Jamen, egentligen är det ju klokt att ALLTID skriva en måndagsrapport redan på söndagskvällen. Kanske borde man göra det?! Konsten att ligga steget före handlar ju om: ÖVERBLICK. Samt förstås en rimlig, konkret planering. Johan och jag sitter ofta och småpratar framför en serie, såhär på söndagkvällen, och går igenom veckan. Inte något “veckomöte” eller så, utan mer, lite löst, vad händer? Vem gör vad? Hur får vi ihop det? Får vi ens ihop det? Vilket var en högst rimlig fråga just denna söndagskväll. Men… Det går gå! Såhär lyder masterplanen denna sista oktobervecka:

MÅNDAG: Vakna pigg, vågar man hoppas det?! Ja, vi satsar på det! Lämna barn, sedan komma iväg snabbt själv så att jag är på plats på kontoret 08.30 med en kaffe och kanske en finsmörgås från bageriet som ligger på vägen dit. Lite måndagslyx jag unnar mig! Efter det tennis klockan tio, egentligen en hopplöst tid men det är FÖR bra timma för att missa. Sedan direkt i högsta fart tillbaka till kontoret, där jag möter upp Emilia för att jobba undan, spela in lite grejer och prata igenom läget, planer och pågående projekt. Kul! Vi har en ny kollega, Malin, som ska börja i november och vi ska se till att hon har projekt att ta tag i – och att hon får komma in i allting på bästa möjliga vis. Vilket i och för sig brukar vara att bara GÖRA, men ändå. Roligt med en ny kollega i gänget!

TISDAG: Gosedjursdag på förskolan, står med versaler i kalendern. Icke glömma bort! Ernst är väldigt pepp på detta, vi får se vad, vilka (!?) eller vem som ska med till förskolan denna dag. Johan får lämna eftersom jag drar igång med plåtning klockan 08.00 och kör fram till lunch. Jag ska fota några egna grejer och sedan en julbild för smyckena, har en idé som jag hoppas blir bra…

Från lunch, kontorstid. Jobba undan. Har ett moderatorsuppdrag att jobba med, samt ett gäng texter att jobba med. Så välbehövligt med ostörd kontorstid. Påminner mig om att jag måste testa den där Pomodoro-metoden!

Dubbelmatch på eftermiddagen, tror att jag lyckas tajma det med att hämta både mellanbarnet och dottern från deras respektive tennis. Kan gå?! Ska gå! Sedan hem och rodda med barnen, läxor, middag och därefter packa väskan till…

ONSDAG: …Malmö. På onsdag åker vi ner till Malmö och jag kommer att vara jobbigt nära Falsterbo, haha. Ja, det känns faktiskt lite så. Längtar så mycket dit, ofta, nuförtiden. Tänker på livet på lång sikt och att jag nog ändå måste konkretisera målet med “mer tid i Falsterbo”. Man får väl ändå hoppas och förutsätta att livet är långt (och går fort, det vet man ju…) och att det går att göra ett sådant mål.

I Malmö ska vi bland annat hålla i Kvänums fina lansering av nya Palazzo, garderoben som Louise Liljencrantz designat i samarbete med Kvänum. Våren 2019 tog ju inredaren och formgivaren Louise Liljencrantz fram ett vackert träkök tillsammans med Kvänum, som blev en enorm succé och nu kommer alltså en garderob, ett dressing room eller ja, kalla det drömrum eller vad du vill. Detta ska firas med lansering i Malmö och Emilia och jag åker ner på onsdagsmorgonen. Ska bli superkul att hänga i Malmö, träffa härliga vänner och bekanta och inspirerande personer som kommer på lanseringen. En lyxig Säker stil-onsdag på jobbet!

Här en bild från lanseringen i Göteborg förra veckan, med superkocken och entreprenören Jennie Walldén:

TORSDAG: Nya podden och jag… Ryter till. Tror jag i alla fall. Om jag orkar. Men ja, kan väl inte säga att jag blev superglad när jag lyssnade på Alex & Sigges senaste podd (efter att ha fått många meddelanden om avsnittet) och vill i ärlighetens namn å ena sidan bara hålla huvudet högt, strunta fullständigt i det. Å andra sidan skulle jag ändå vilja addera mina tankar. Jaja, vi får se helt enkelt.

Betydligt viktigare än det är i alla fall Halloween-fika och quiz i dotterns klass, som jag fixar tillsammans med en annan förälder. Yes, klart det blir quiz! Och priser till alla, såklart. Hmm, ska klura på frågor med hjälp av dottern. Peppen är stor här hemma. Och…

FREDAG: …Peppen är lika stor inför fredagen, för då är det 8-åringens tur. Halloween-disco för klassen ute på skolan. Skoj! Jag tänkte ju slå två flugor i en smäll (klassförälder i båda barnens klasser) så jag inser nu när jag skriver detta att jag måste inhandla godis, eventuellt Halloween-fix och annat så att allt är redo, eftersom jag är i Malmö på onsdagen.

Annars blir det till att jobba undan ordentligt, för att verkligen ligga i FAS inför kommande vecka. För då planerar jag en riktigt, riktigt lugn och faktiskt ganska lat och ledig vecka. Läslov! För både barnen och mig. Vi har redan börjat planera böcker och bestämt att vi ALLA ska ha läslov. Alla ska preppa med varsin hög böcker.

LÖRDAG: Upp och hoppa! Ställa klockorna på 04.00 för nu åker vi. Hurra! Moooot Teneriffa, längst ner på södra delen av ön, till samma ställe där vi varit flera gånger tidigare, ja, säkert fyra eller fem gånger. Känner mig som en sådan vanemänniska men jag vet att vi kommer att få en underbar vecka, i det gyllene ljuset, den milda värmen – och vi har alla längtat så! Mamma och pappa åker också med, likaså min lillebror med familj, det blir mysigt för kusinerna att få hänga mycket också. Sedan ser jag fram emot tidigare kvällar, haha. Mycket tid bara VI, mycket sömn, mycket ljus, hela dagarna utomhus.

SÖNDAG: Jo, jag vågar nog hoppas på att jag vaknar utan väckarklocka, drar på träningskläder och får på barnen badkläder, shorts och T-shirts och sedan beger vi oss mot frukosten. Den framdukade frukostbuffén, där vi njuter av öns goda, söta minibananer, jag av en omelett och barnen av äpplejuice och bananbröd. Kanske Nutella, för att det är första frukosten…

Ha en fin start på veckan du med – och önskar dig och ALLA andra därute att ligga steget före!

12 reaktioner till “Måndagsrapporten – och konsten att ligga steget före!

 1. Så mysigt att läsa om din vecka. Och vad härligt med Teneriffa, kul att läsa om er resa. 😍 våra barn har nalledag på onsdag. Så gulligt.

 2. Jag lyssnade också på podden (efter att ha läst ditt inlägg, brukar inte göra det annars eftersom A&S enbart är arroganta, självgoda och elaka)med noll underhållningsvärde) och tänkte att absolut inget där hade att göra med dig. Alla de som sköter sina jobb i samband med flygresor blev ju totalt “hängda” samt även alla som reser pga business och varken A eller S besitter ju förmågan att få fram nån humor eller ens ironi utan spyr endast ut sin egen överlägsenhet. Jag har aldrig, aldrig fattat deras s.k. popularitet eller vilken typ av människor som orkar lyssna på deras raljerande. Bara glöm det. OCH hade A verkligen tagit illa vid sig av det han inledningsvis återgav från att ha sett dig hade han väl (som vilken normalt tänkande människa som helst) kontaktat dig direkt och frågat. Nu hade han behov av content och ditt namn kom lämpligt in. Trots att han då inte alls vet vad du sysslar med. Inte alls. Just kill him with kindness och i framtiden har du iaf all rätt att ignorera honom. 😉

  Ha ett underbart läslov!

 3. Vår familj har sedan flera år tillbaka veckoplanering vid söndagsmiddagen. Dvs när alla ätit klart tar vi fram våra kalendrar och går igenom med barnen allt som händer under veckan. Dvs deras aktiviteter på kvällarna och kommande helg, det som vi vuxna har utöver jobbet, speciella saker som händer i skolan för barnen (typ utflykt, simprov eller vad det nu är), gäster på lördagen eller åka till sommarstugan eller vad det nu är. Barnen tycker detta är jättebra och kul. Kort och koncist och alla har koll på vad som händer.

  Barnen var nog i lågstadieålder när vi började med detta.

 4. Förstår inte varför Sigge berättar om mötet. Ohärligt. Du var säkert mitt i samtalet och missade att kung Sigge gick förbi 🙂

  1. Håller med, de är oftast väldigt raljanta och överlägsna i sitt sätt mot andra, och att de sen klagar om de inte upphöjs på piedestal så tycker de att det är konstigt. Alex tror hela världen cirkulerar kring honom, och om han då inte fått tillräcklig attention vid ett tillfälle så tror han att det är något fel på den personen… Ta inte åt dig Ebba, även om det kan vara svårt att låta bli

 5. Ja vad ska man säga om stolpskotten Alex och Sigge?Sådan sense of entitlement har jag sällan stött på! En kvinna som talar i telefon på gatan – alltså engagerar sig i ett samtal trots omgiven av störande element, dvs troligtvis avskärmad från omvärlden – vinkar inte till en man. Och istället för att tänka att “åhå, hon registrerade nog inte mig” så gråter man ut i podden som en incel om hur hemskt det var att bli ignorerad. Om han verkligen ville hälsa kunde han ha stannat upp, tagit ögonkontakt etc. Men då skulle det ju inte ha blivit ett poddämne… All styrka åt dig, Ebba!

 6. Min kalender från Bookbinders har präglingen ”Alltid steget före”. Hade en äldre kollega som alltid sa det. Tycker liksom att det passar till en kalender.

 7. Jag lyssnade på A&S podd.
  Jag vet inte, men om man måste ta upp det där – och dra den mest långsökte kopplingen till flygbolag- då har man det lite jobbigt tänker jag?! Sen att de låtsas inte veta vad du jobbar med, men räknar upp tre fjärdedelar av dina uppdrag gör det bara än mer pinsamt… 😅
  Tänk: when they go low – you go high! Samtidigt förstår jag önskan att ryta men, jag tror att de som fattar fattar- de andra behöver du inte bry dig om…
  Kram💕

 8. Ebba, förstår att du vill ryta ifrån. Men det blir bara kletigare i den lilla content-världen. Stå över dem, de har spelat ut sin podd för länge sen men behöver den för annons-pengarna. Förmodligen har Alex S inte alls uppfattat dig på det sättet. Han behöver bara KRYDDA allt han är med om – för att kunna ha något att prata om. Stå över dem!!! They go low och vi kommer aldrig kunna ändra på arroganta och självupptagna män. Kill them med tystnad. HEJA dig! Vi backar dig här!

 9. Vilket märkligt drag att ta upp en sån händelse i deras podd. Förmodligen börjar de bli desperata efter fler lyssnare, nu fick de säkert en del extra tack vare dig. Fint att unna dem det, men hoppas att de kommer på något annat knep än att vara elaka. Att någon orkar lyssna på dem förstår jag inte. Så självgoda och långrandiga i podden, det skulle kunna vara något för dem att jobba med för att öka lyssnarskaran.

  Kul att ni tipsade om Skåpet, där har vi en fartfylld och kul podd! Gäller även din och Emilias!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.