Måndagsrapporten – 100% blankt och en GLAD nyhet!

Hej ny vecka, hej måndagsrapporten! En glad sådan eftersom både Johan och jag var övertygade om att skolan började på måndag MEN nu upptäckt att det ju börjar först på onsdag?! Alltså har vi en hel lång vecka kvar här. Egentligen borde man förstås åka tillbaka till stan med ett par dagars marginal, komma i ordning, hitta alla grejer, packa upp men… Vi tar smällen, bestämde vi. Det får gå. Vi åker förmodligen upp på tisdagen och kör, pang på. För att maxa de ljuvligt vackra sköna dagarna vi nu njuter av här.

MÅNDAG: Tja, i min kalender stod det veckomöte 9.00 med “mitt” team och sedan 10.00 med Säker stil-teamet men så blev det inte. Trots att några av oss var tillbaka på jobbet, så fick vi inte ihop möte – och för min del, så var det lika bra. För jag njuter av augustilugnet och började istället dagen med att skjutsa Marianne till stallet och veckans dag-ridläger, som hon var mycket peppad på. Kul! Småpratade med andra föräldrar utanför stallet i solskenet, sedan hem igen och tog emot kompisar som kom på besök. Det var våra kära vänner som bor i London (och på Marstrand på sommaren) som kom hit med sina två barn. Åh, det var så härligt att ses, prata ikapp och barnen hade superskoj. Vi hade inte så mycket planerat mer än stranden, jag fixade enkel middag i trädgården – fisk i folie och grönsaker och ja, pizza på grillen till förrätt. Barnen plockade björnbär i trädgården till efterrätt. Det var helt enkelt underbart lyxigt att ha dem här.

Jag funderar över om det låtit stressigt med alla dessa besök i sommar, men det är det verkligen inte. Visst, det har varit stressigt men egentligen främst för att jag behövt jobba såpass mycket. Vännerna, grillmiddagar och besöken har varit härliga. Okej, vidare till tisdag…

TISDAG: Skjutsade Marianne till stallet igen, sedan fortsatte jag vidare till tennisbanorna och körde en timma med otroligt duktiga Emma Lindh som spelat mycket med Marianne i sommar. Jag tränade forehand-cross, svettades järnet i hettan och beundrade Emmas toppade snygga slag… Kul! Sedan hem och ner till stranden med gästerna, därefter lagade jag lunch (vår ugnsomelett med spenat, feta och gulbetor från igår, mums + grillspett med köttullar, korv och potatis till barnen) och sedan vinkade vi av vännerna. Blev nu på eftermiddagen en till tennistimma med tränare, som Johan skulle kört men han hade sträckt sig i benet, så jag hoppade in. Puh, så himla härligt jobbigt!

ONSDAG: Jag kör Marianne till ridningen, sedan kör jag tennisträning klockan nio. Därefter inte så mycket planer, kaaanske hinner jag läsa klart “1794”?! Äh, kanske inte. Men men. Det blev ingen kanonbra bok-sommar detta. Får blir en BRA bok-höst istället! På kvällen ska vi äta middag med min kompis Lisa Haggård som driver Tote Stories. Vi håller tummarna för strand-picknick-väder…

TORSDAG: Ett litet jobb-pass inplanerat då jag ska göra en intervju för Synoptik, som jag ju samarbetar med. Planerade in detta till 10.00 så att jag kan lämna Marianne på stallet och sedan jobba på förmiddagen. På kvällen blir det middag hos Johans syster Anna, som ju bor tvärs över gatan härnere. Trevligt!

FREDAG: Lämna på stallet och sedan har jag planerat in powerwalk, kaffe och praaaat med min gamla kompis Linda. Längtar! Vi lärde känna varandra i mammagruppen när vi båda fick första barnet, jag Marianne och hon sin Amanda. Tänk att det är NIO år sedan. Nu har Linda flyttat ner hit året runt, till Höllviken, de har byggt drömhuset, barnen har börjat i skolan härnere och ja… Ja, det låter ju i mina öron som d-r-ö-m-m-e-n. Åh.

På eftermiddagen eller kvällen hoppas jag på en kul dubbelmatch…

LÖRDAG: Absolut 100% blankt i kalendern. Japp. Så då får det bli träning, någon form av svettigt pass. Och ja, förhoppningsvis strandväder och SUP-paddlande med barnen.

SÖNDAG: Jomen även denna dag ser helt blank ut?! Inte ett endaste barnkalas eller aktivitet så långt ögat når och DET är faktiskt något att njuta av innan hösten och ekorrhjulet och vardagen drar igång. Så det ska jag göra! Och lämna denna lilla skrivhörna…

KOMMENTERA GÄRNA!

11 reaktioner till “Måndagsrapporten – 100% blankt och en GLAD nyhet!

 1. Kanske det till och med kommer en kungligt fredagsgodis den här veckan???

 2. Många hade ställt frågor i förra inlägget, kan inte se att du svarat på något av dessa!

 3. Älskar dina måndagsrapporter! Bry dig inte om alla elaka kommentarer – bara kööööör!

 4. Mycket gäster, besök och kramar – hur tänker du kring corona och FHM:s rekommendationer om att inte träffa folk som man inte träffar så ofta?

 5. Kan du inte skriva ett inlägg hur du tänker om barnens aktiviteter? I detta låter det nästan som att ni har betalat en tränare för att Marianne ska spela tennis. Jag har också tre barn, något yngre än dina. Varken jag eller mannen jobbar heltid men vi har fullt sjå med att få ihop simskola för de stora plus fotboll en gång i veckan för stora.
  Frågor: Hur hinner ni (i Stockholm) skjutsa och vara med på detta? Jag har nästan alltid med mig 2-åringen på aktiviteterna och det är ju jättejobbigt att ha med henne på simskola. Om ni har barnvakt/barnflicka så kan du väl bara skriva/erkänna det, skulle kännas lättare att förstå i så fall. Och är det viktigt för er att Marianne ska hålla på med flera sporter eller har hon bönat och bett om det? Hur gammal var hon när hon började med de olika? Vad har Klas för aktivitet? Mina barn är så trötta efter fritids runt 15.30 att jag får tvinga iväg dem på simskolan. Känner mig så off när jag läser vad ni gör! Snälla förklara!

  1. Men varför så nödvändigt med svar och erkännande från hur en främmande familj lever sitt liv? Alla har vi olika ork, olika ekonomiska förutsättningar, olika mycket tid, olika intressen. Att döma av dina frågor så känner du inte Ebba och hennes familj personligen utan är en läsare av hennes blogg, kanske kikar du på hennes stories och insta.
   Glöm inte att en blogg inte innebär redovisningsplikt inför oss läsare.

   1. Bara nyfiken. Tycker det är intressant att höra hur andra, även främmande, har det i frågor som jag ofta klurar på. Är väl ungefär samma sak som när nån frågar om vad Ebba eller annan anser om nagellacksfärg eller dylikt. Var för bry sig om det kan man ju undra, vad en främmande person tycker är snygg nagelfärg. Jag kräver ingen redovisning men då och då skriver ju Ebba inlägg som svar på frågor i kommentarsfältet och jag önskade detta. Ganska odramatiskt egentligen.

  2. @Helena, alla människor är olika och vissa mår bra av att hålla igång mest hela tiden. Andra behöver mer tid hemma. Ingetdera är mer rätt än det andra. Om du känner dig ”Off” av att läsa vad Ebba gör så är det dig själv du behöver rannsaka istället för att kräva att Ebba ska förklara sig, t ex igenom att ”erkänna” att de har barnflicka.

   Glöm bara inte att det är ok att inte orka att ha många olika aktiviteter. Du och din familj gör det ni mår bra av!

   1. @Helena: din kommentar framstod inte som särskilt odramatiskt. Framför allt när du säger att att det Ebba skriver gör att du känner dig ”off”?

  3. @ Helena 🙂

   Vi har tre barn och våra älskar att sporta! Största kör hockey, fotboll och innebandy typ alla dar i veckan. Klämmer gärna in golf med morfar också om han hinner. Mellan kör samma och har även testat tennis och haft en tur med brottning. Minsta ska börja bollkul i höst. Min man kör tennis, innebandy, padel och tränar mellans fotbollslag. Jag själv rider, och tränar Friskis!

   Visst låter det sjukt när jag radar upp det 😉 Så som bloggare gör 😉 Men ändå har vi tid att kolla serier, läsa läxor, titta för mycket på Tiktok och umgås med släkt & vänner.

   Alla är vi olika och Ebbas gäng är precis som alla andra som gillar när det händer saker, eller när det inte händer saker, är helt normala familjer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.