Måndagsrapporten (och en dos sommardepp)

Usch, jag fick en rejäl dos sommardepp. Jag tänkte börja skriva något glatt om att solen skiner, för det gjorde den ju när jag började skriva det här i måndags morse. Barnen är glada, för det är de ju. Men så kom sommardeppet. Sommardippen. Suck. Dagarna som går, jag har för mycket att göra, höga förväntningar, trillat in i dåliga vanor, tröstäter ostsmörgåsar, skippar mellanmålen för barnens rester, inga morgonpromenader och nej, det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig och… Ja. Så är det, helt enkelt. Johan och jag hade två underbara dagar i Köpenhamn, barnen hade det superbra, först med fantastiska barnvakt Caroline och sedan tog min mamma över andra natten. De bakade bullar, storstädade Säker stil-bilen i trädgården (överraskade mig med skinande ren bil, jag blev sååå glad!) och ja, ni hör ju. Egentligen har jag inte något att gnälla över. Alls. Men det handlar ju om förväntningar. På en själv. På allt man vill. På det Instagram-drömmigt perfekta, som ju inte är en konstant utan ögonblick och små stunder. Jag VET det. En kopp kaffe på trädäcket till ljudet av Klas hamrande på sin älskade koja, rosig dotter som kommer hem efter härliga roliga timmar med sommarkompisen. Egentligen är detta ju precis vad jag längtat efter? Så, nog med sommardepp-svamlande. Jag ska skaka av mig det här vemodet nu. Jag ger er istället MÅNDAGSRAPPORTEN! Den allra första någonsin (men förmodligen inte sista?!) på en onsdag:

MÅNDAG: Revolutionerande måndagsmorgon! Lugn och skön morgon blev det, sedan hände det: Strax före tio cyklade barnen iväg själva – första gången någonsin – till tennisen. Jag cyklade förstår efter, en kvart senare, redo att plocka upp resterna. Men nej, det hade gått hur bra som helst. Eller, en krasch i en buske och ett skrapat knä men de grejade det. Var så stolta. Jag tittade när de spelade, småpratade med en mamma-kompis, cyklade sedan hem för att dyka in i gäststugan och podda med Emilia. Vi skulle också spela in spottar för Zalando, som ska godkännas. Bra underlag från projektledare Camilla, kändes superbra! Emilia hade världens bästa podd-pepp från Marstrand och bjöd på en klok relationslektion som jag ifrågasatte (haha) men ändå tog till mig av, till slut…

Sedan på eftermiddagen var det golftävling för barnen, Klas första och Mariannes andra. De kom hem bubblande glada, farfar hade tålmodigt gått med i en av barnens bollar, kusin Kalle i den andra. Tacksam för att ha familjen här, kanske alldeles extra tacksam när det gäller områden jag har usel koll på = golf.

Sedan kom Martina Bonnier på drink i trädgården, åh så kul att vi fick ihop det! Återkommer till detta med fullständig rapport. Vid åtta kom kompisar från Stockholm, som är här på besök men bor på hotell i Skanör, på pizza-grill och efterrätt. Trevligt! Mamman, Hanna, är ju min trogna vapendragare och måndags-spring-partner, så jag hoppas lura med henne ut på en powerwalk eller kanske jogg. Även om jag känner absolut NOLL pepp på att springa just nu. Verkligen noll. Mer sugen på träning då, vi får se!

TISDAG: Ställde klockan på tio i åtta för live-träning med Isabelle (alltså live på hennes Instagram). Om Ernst inte skulle vakna! Det gjorde han inte heller. Var frestad att ligga kvar men…

Jag körde! Sååå skönt jobbigt svettigt pass, älskar “LIVE” och ser fram emot att jobba ännu mer med det i höst, med Säker stil. Med tanke på Emilias workout-sommar så får vi väl bjuda på en stilsäker tränings-special?! Nya vanor, nya banor, nu så. Barnens kusin Kalle ordnade tennis på eftermiddagen för samtliga tennisspelande Kleberg:are och sedan skjutsade jag iväg barnen på litet födelsedagskalas i trädgården hos kompisar. Blir så glad över deras sommarkompisar härnere.

På kvällen kom sommarkompisar hit på middag, elva runt bordet blev vi – och två snälla hundar. Jag gjorde världens enklaste godaste middag, enligt mig. Ernst och jag cyklade nämligen till hamnen i Skanör på förmiddagen, handlade god fisk som jag grillade i folie med citron, salladslök, örter och en skvätt vitt vin. Gulbetor till det, som jag först kokade tio minuter och sedan rostade klart i ugnen. Potatis, sallad och Fiskhusets två bästa såsen (japp, fick bli enkelt) och sedan tog gästerna med sig efterrätten.

ONSDAG: Okej, hej onsdag! Tennisturnering hela eftermiddagen här i Falsterbo, årliga Falsterbo Open. Kul! Vi har ingen barnvakt så barnen får haka på, även om både Johan och jag ska spela, det löser sig, det är antagligen fler barn där också. Kanske kan de vara med kompisar. Sedan på kvällen brukar det vara någon form av drink efter turneringen, med prisutdelning, men det blir nog lite annorlunda i år. Man är ju glad att blir turnering i år, helt enkelt. Och ikväll kommer min lillebror med familj på spontanbesök, han messade igår, så roligt! De inkvarteras i gäststugan som nej, inte riiiiktigt är klar men nära nu. Puh…

TORSDAG: LIVE-träning med Isabelle på hennes Instagram klockan 10.00. Och hurra, nya podden kommer! Fick en del meddelanden efter den här veckans, om att jag röt till mot Emilia. Haha, det var med MYCKET kärlek! Fot-kärlek!

En kollega från Bookbinders är på genomresa i Skåne och kommer på lunch i trädgården. Jag gör nog en ugnsomelett eller en stor sallad. Barnen vill iväg på glassligan på golfen på eftermiddagen. Lillebror med familj på besök, så blir nog lunch någonstans, kanske i Skanör, och en cykeltur. Man får väl ändå hoppas på strand-väder också…

FREDAG: Kanske får jag med lillebror + hans lille Wille på en morgonpromenad?! Inte så värst mycket planer alls annat än trevlig drink före middagen, vid fem.

LÖRDAG: Inga planer. Vi tar det efter vädret, helt enkelt. Tennistid klockan sex och tja, inte så mycket mer planerat. Har jag ännu inte hunnit lyssna klart på Gunilla von Platens sommarprat, så vill jag göra det.

SÖNDAG: För resten av familjen, inga planer. För mig? Idag smäller det. Falsterbo Ladies Open, yay! Såååå laddad inför denna trevliga tävling, med så trevligt gäng. Tänk, förra året kunde jag knappt drömma om att spela, med min pjäxa och svag opererad fot – nu är jag MED! Och spelar! Bättre än innan till och med!

KOMMENTERA GÄRNA!

19 reaktioner till “Måndagsrapporten (och en dos sommardepp)

 1. Hög igenkänningsfaktor på det du skriver! Att vara mitt uppe i allt det underbara man sett fram emot hela året, och allt är till synes perfekt – men ändå ha den där skavande känslan, att inte räcka till, att inte helt följa den till synes enkla rutin man förutsatt sig (ja, den kändes lekande lätt när man planerade in den), att inte njuta tillräckligt och inte ta vara på den åh så värdefulla tiden med de små och de älskade omkring en… Oh well, det är ju det som kallas LIVET och så trösterikt att läsa att någon annan känner likadant. Speciellt när det rör sig om en förebild och någon som verkar så ”perfekt” som du Ebba! Så fortsätt att skriva om din vardag – både det glamorösa och det lite mer tjorviga 🙏❤️

 2. Så skönt att höra att även andra känner av sommardepp ibland! ❤️

 3. Hej Ebba, förstår precis hur du känner. Den känslan är vi många som delar. Sen efter att ha läst din måndagsrapport så….hmmmm. Är det verkligen semester? Låter mer som krav och måsten, tider att passa och jag undrar varför det är så viktigt att visa på att man gör så mycket. Visst att man skrotar runt på ledigheten, lagar för mkt mat och diskar desto mer. Men allt är så schemalagt? Skippa aktiviteterna. Säg nej istället, ta några veckor och bara häng med barn och familj. Att inte kunna njuta handlar ju mycket om stress. Och även fast man inte har något att klaga på så låter ditt schema onekligen som en bidragande faktor till att den känsla du upplever. I all välmening.

  1. Hon har berättat flera gånger att hon inte har semester utan fortfarande jobbar

   1. Desto större anledning att ta det lugnt emellanåt 🙂

 4. Herregud detta behövde jag läsa!!! Om deppet. Har det också o mitt i allt fick jag ev Corona, vet först i morgon men har en hemsk trötthet o myror 🐜 i huvudet. O deppigheten.. allt jag ville göra men inte blivit av men vi har ju badat o badar o har det ju rätt bra men… man blir ju aldrig nöjd…fast man borde…🤔😊

 5. Lilla vän! Det har blivit för mycket ,många vänner, barnens aktiviteter! Vila nu ! Gå till stranden o sen hem. Enkel lunch. Sitt i halvskuggan o bläddra i tidningar som du inte hunnit klösa. Ta en liten sovstund om det känns så.
  I morgon kan du göra något förutom vila. Ring till din syster!
  Hoppas du blir pigg saknat!
  Barbro Norberg.

 6. Hej Ebba! Det är så roligt att följa din blogg och du är så duktig som får ihop livet med tre barn och en framgångsrik karriär. God smak är du också begåvad med. Ditt nybygge i Falsterbo har skymtat förbi i bloggen och jag undrar var de vackra trasmattorna kommer ifrån. Håller själv på att inreda ett sommarställe och det är så svårt att hitta fina trasmattor. Bästa hälsningar från Karin (som för länge sedan har lämnat småbarnsåren bakom sig, snyft)

 7. Hej Ebba, tack för att du skriver om detta! Själv har jag förmånen att ha en lång semester. I början av sommaren tänker jag alltid på allt trevligt och kreativt jag ska göra.. fixa på huset, möblera om, bjuda hem kompisar, hälsa på och hjälpa släktingar, plocka bär, sylta, safta.. Ja fy tusan vad listan kan göras oändlig. Mitt i allt försöker jag skriva en uppsats. Har gjort några saker från listan. Det mesta brukar bli gjort typ sista veckan innan jobbstart. Förra veckan tänkte jag t.o.m att jag vill börja jobba (tre veckor för tidigt..), så energin och kreativiteten skulle komma tillbaka med det.. 🙂
  När jag läste ditt inlägg tänkte jag först, att i år vill jag banne mej bli bortbjuden och eller hjälpt av andra, men förstår nu att så många känner lika som jag..
  Kram

 8. Åh, vad jag tycker om att läsa det du skriver! Du verkar vara en väldigt bra människa!Tack för tankar och inspiration!Kram

 9. Tack för härlig blogg, pod o allt annat💫bor i Ljunghusen så älskar precis som du näset💕
  Fisk i folie, så gott men här kommer en omtänksam fakta. Citron i folie frigör aluminium från al-foliet och det ska man undvika🙄har precis lärt mig det själv… numera serveras citronen sidan om👌🏻
  Kram på dig Ebba
  Njut resten av sommaren och sen blir det njutning av härlig höst och rutinerna kommer på plats igen🙆🏼Med vänlig hälsning, Annikai Ljunghusen

  1. Man kan göra precis lika god fisk i paket av bakplåtspapper, då kan citronen vara med under tillagningen (vilket blir godare enligt mig) och paketen ser härligt rustika ut. Bara ett tips.

 10. Jag känner också igen mig i det du skriver. Man borde vara så jäkla lycklig och jag känner ändå mig bara som att jag går och räknar ner och blir lurad på allt… jag och min man går inte i takt, barnen är i otakt med varandra, det är tonårshormoner och oro inför hösten för min del… jag överkonsumerar socker och känner bara – låt mig vara!!! Fast jag säger: kom nu familjen nu gör vi en utflykt till, mamma fixar matsäck…

  Träningen är mitt andningshål- fast nu har jag haft halsont i snart en vecka… ja men du hööör ju😅

  Kram- vi är grymma trots allt!

 11. Hej Ebba,

  Jag undrar vad det är för märke på den grön-beigerandiga mattan i ett tidigare inlägg.
  Oh, vad jag tycker den är fin!

 12. He! Kan du inte bjuda på ett recept ur boken ( som jag haft en inte hittar längre..suck) – typ August baguetter som var med i nyhetsmorgon?) pepp inte depp 🙂

 13. Alltså när du i en och samma mening berättar att du ska äta lunch två gånger på samma dag- känner du inte att det är dags att lugna ner dig med ditt planerande?

  ” En kollega från Bookbinders är på genomresa i Skåne och kommer på lunch i trädgården. Jag gör nog en ugnsomelett eller en stor sallad. Barnen vill iväg på glassligan på golfen på eftermiddagen. Lillebror med familj på besök, så blir nog lunch någonstans, kanske i Skanör, och en cykeltur. Man får väl ändå hoppas på strand-väder också”

 14. Det låter väldigt deppigt att kräva insta-drömmar.. Livet kan väl knappast handla om det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.