Måndagsrapporten – en dag in! Men vi kör!

Ja, “men vi kör” får väl lite grand vara mottot för den här veckan. För att jag redan sagt det… Jag vet inte HUR många gånger!? Det är väl ett annat sätt att formulera den magiska frasen “GOOD ENOUGH”. Vilket är ett viktigt mantra att upprepa såhär i “nystartstider”. Speciellt då “Good enough” i mitt fall, liksom ditt är jag rätt säker på, ofta är GREAT. Perfect. Strålande. Överbra och alldeles utmärkt. Det där sista är det… Förmodligen bara DU som ser. Så, nu sa jag det också för att påminna mig själv?! Och med det sagt, så kör vi igång en “Good enough”-måndagsrapporten.

MÅNDAG: Jamen, den swishade bokstavligen förbi!? Maxad produktinsdag fyllde kalendern från tidig morgon till sen eftermiddag. Åh, det var en konstig men härlig känsla att vara igång igen med “en dag på jobbet i stan”-känsla… Härligt att träffa Erica Monteiro och höra om hennes sommar! Man blir ju mer än bara kollegor när man jobbar tätt ihop som vi gör, i så många projekt. En fast, trygg punkt och en person jag verkligen respekterar och lär mycket av. Det är många tankar som dryftas där under sminket. Om livet i stort och smått. Beslut som tas, med hjälp av Ericas kloka input. Hon har en lång karriär bakom sig i Brasilien och har jobbat med tv-produktion såväl som de största modemagasinen, visningar, modeveckor, ja, säg det hon INTE gjort. Och nu jobbar hon med PR och marknadsföring inom beauty, utöver jobbet som makeupartist.

Dagen avslutades med möte på stan om ett… Nej, jag VILL ju inte skriva “hemligt projekt” men jag vågar faktiskt inte ropa hej och säga något ännu. Så jag lämnar det där. Fast jag längtar verkligen ihjäl mig efter att kunna dela mer om detta, då det tar upp mycket tankekraft just nu. Stor del av min hjärna?! Vad som nu finns kvar att ta av där, det undrade jag i alla fall imorse när jag vaknade tröttare än tröttast…

TISDAG: Japp, seg start imorse. Gjorde något jag ICKE brukar göra, ställde in bokad träning. Morgonträning hade jag tänkt riva igång dagen med, för att få upp energi till frukostmöte, följt av poddinspelning hos Emilia på hennes kontor, varifrån vi skulle åka vidare och jobba med vår partner Alcro och den stora lanseringen av vår kulörkollektion Säker stil! Men… Nej. Hjärnan och kroppen orkade inte. Jag försöker verkligen lyssna på de där små, små signalerna – så jag ställde in och unnade mig en lugn morgon, promenerade långsamt och lämnade Ernst på förskolan och fick en pratstund som gav lika mycket energi som ett träningspass. Så det blev ju väldigt bra ändå!

Sedan åkte vi alltså till Alcros huvudkontor och kulörlabbet – där vi skulle LIVE-sända lanseringen…

…Är en riktig “nyp mig i armen”-känsla att den är HÄR. Kollektionen, med alla sju kulörerna och nu rullas den snart ut hos Alcros över 300 återförsäljare runt om i landet, med vårt (!) inspirationsmaterial, som vi jobbat fram, skapat, fotat och producerat. Japp, sa jag att jag var stolt?! Emilia fick en stor, lång kram när vi skiljdes åt långt senare på eftermiddagen. För detta är ett riktigt, riktigt fint, stilsäkert och bra resultat av teamwork, av alla inblandade.

Sen var jag förbi Kronans apotek vid Östermalmstorg för att titta till lite i Vichy-hyllan, haha, de brukar skratta åt mig inne på Kronans när jag står där och rättar till produkter och hyllvippor (ni vet, sådana där lappar med ett glatt ansikte som gör reklam) med mitt eget ansikte på?!

Sedan var jag ju väldigt sugen på att störta ner i soffan hemma – men kom hem, möttes av glada barn och lugnet hemma, så jag stack iväg och körde ett pass på The Place. Kroppen kändes tung, seg och helt ärligt var jag inte pigg. Men såååå, så skönt efteråt! Tränaren Astrid peppade järnet och jag… Kan väl inte säga att jag studsade hemåt men jag är banne mig fast besluten att den här känslan inte ska hålla i sig. Vill bli starkare. Ska bli starkare. Vet att jag kan bli starkare. Vill tillbaka dit!

ONSDAG: Tennismorgon väntar! Sådan lyx! Jag har inte kommit igång med tennisen i stan ännu, efter en härlig tennissommar. Äh, inte så konstigt eftersom vi varit hemma i knappt två veckor och det varit fullt upp, inte minst med att få ordning på barnens skolstart och alla aktiviteter. Ja, vore i och för sig en LÖGN att säga att det är ordning på dem nu… Suck. Suck. Dotterns simning krockar rejält med tennisen och hon kan för sitt liv inte välja och ja, det där är en rejält jobbig grej. Men det får lösa sig. På något vis. Kommer helt enkelt inte bli riktigt bra hur hon än väljer, och det svåra i att hjälpa barnen till stora beslut och… Ja, svårt helt enkelt.

Mellis-utmaning pågår också hela denna vecka. Bra frukost, bra lunch, bra middag + två mellanmål. Ja, tre blir det i och för sig oftast eftersom jag är så väldigt kvällssugen just nu. Så då blir det ofta två extra rågsmörgåsar eller en tallrik gröt. Tänker att kroppen behöver det då, hellre än att börja rota i skåpen och godislådorna liksom. Japp, ni vet ju hur min favorit ser ut:

TORSDAG: …Och just det, fick en drös härliga förslag på gröt som jag måste testa! Blev mycket grötinspirerad. På agendan står i övrigt ett uppstartsmöte med ett nytt projekt som löper över hela hösten där jag ska få grotta ner mig i skärmtid, kommunikation, barn och mobiler, att göra rätt, förbud eller inte och helt enkelt frågor jag ÄLSKAR att älta! Haha, så att nu få göra det inom ramen för mitt jobb, det ser jag verkligen fram emot. More to come! Hoppas också att det kan bli riktigt vettigt, användbart och kul innehåll och BRA diskussioner kring detta. Jag tror och hoppas verkligen det – och det är också skälet till att jag tackade ja.

På kvällen ska Johan äta middag – och jag har också en tv-inspelning på eftermiddagen. Som jag bävar för, känner nästan hur kroppen fysiskt reagerar på detta. Hjääääälp. Men det blir bra! Vi kör på! För hur det än blir, så är det som mamma brukar säga: “Vid den här tiden imorgon, så är det gjort”. Så sant. Ett simpelt men väldigt bra tankesätt att ta till ibland.

Ser fram emot en “somna i soffan”-myskväll med barnen, som ju faktiskt inte haft några läxor den här veckan. Så skönt det varit, både för dem och för oss, haha! Men snart drar det igång förstås. Har förstått att mellanstadiet och fyran, som äldsta börjat nu, är ett rejält hopp upp vad gäller läxor…

FREDAG: Hurra för fredag, ljuvliga fina fredag! Du är efterlängtad! Vi ska ha plåtning för Säker stil, men ingen heldag utan bara ett par timmar på förmiddagen. Ska bli skoj, ingen press, inga måsten, bara roligt! Är för övrigt också så glad över att fin respons på “Säker stil SVARAR”-poddens comeback nu i måndags. Jippie!

Just det, idag släpps också en bonuspodd. Yes, vi firade med en maxad poddvecka som hette duga. Hela TRE poddar, haha!

LÖRDAG: Japp, planen är stallet för dottern och cykeltur för oss allihop och komma ikapp efter veckan. Skönt. Johans föräldrar är i stan och kommer förhoppningsvis förbi på middag, det blir trevligt! Hmm, kanske får laga… Ja, vad ska jag laga? Vi får se!

Skulle också vilja gå till Bookbinders på Karlavägen och piffa lite i skylten och butiken, så mycket fina nyheter nu som precis släppts. Här nedan ser ni höstens designsamarbete som det ligger oerhört mycket jobb bakom – så himla fint det blev, även detta verkligen en produkt av teamwork makes dreams work!

SÖNDAG: Sköna söndag men för min del lite avbrott då jag åker ner till Skåne vid lunchtid. Jag ska nämligen jobba i Köpenhamn på måndagen och istället för att jäkta ner dit måndag morgon, så åker jag till Falsterbo på söndagen och sover över där. I ett tomt, öde hus! Jag hoppas (inbillar mig) att det kan bli lite mysigt?! Hoppas i alla fall kunna njuta av en promenad på stranden i eftermiddagssol… Kommer vara värt det bara därför.

2 reaktioner till “Måndagsrapporten – en dag in! Men vi kör!

  1. Å så vacker du är på bilden med randig tröja och röda naglar! Det vilar ett lugn över ditt ansikte. Jag blev inspirerad och glad av bilden. Hoppas du får en promenad vid havet på söndag. Hoppas din familj ska må bra och att ni kan landa i en fin höst framöver. Jag fortsätter följa dig här lite på avstånd men ändå med lite likheter tex 3 älskade barn och ett livspussel som utmanar lite extra ibland… 💕

  2. Jag tycker frågor om skärmtid är väldigt intressant (och grymt svårt, nog en av de föräldragrejor vi diskuterat mest här hemma genom åren) så jag hoppas du skriver mer konkret om det här i bloggen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.