Måndagsrapporten, 40-nånting och en tankeställare

MÅNDAG: Gomorron måndag, min första som 40-nånting och det kändes ju… Som en ganska vanlig måndag. Såklart. Med MYCKET mer vackra blommor hemma! Som jag njuter av det. Sa till barnen imorse, såhär härligt fint med blommor kommer vi nog aldrig ha igen… Överallt, i varenda fönster:

Måndagen i övrigt, första som 40? Lite slaskigare kanske, jag tror också att det smugit på mig en liten tankeställare de senaste dagarna. Livet är här och nu-tankeställaren. En klok läsare skrev om den, och där kom den som ett brev på posten. Som man säger. Ta VARA på det, Ebba. Livet är det som pågår, här och nu.

Om jag ska vara snäll mot mig själv (och det ska man): Är i och för sig hyfsat bra på det. Barnen hjälper till, tvingar mig till det, på ett underbart vis. Som ikväll, när Ernst absolut ville att vi skulle sitta på badrumsgolvet med två gamla näst intill söndertrasade tabletter med bokstäver och siffror på: ”Jag vill träna, mamma”. Då släpper man ju telefonen, tankarna på kvällens LIVE och bara är. Med minstingen och bokstäverna. Stunder man sparar. Men. Jag vill ha ännu fler sådana stunder det här året, från och med nu.

LIVE var det ju också ikväll, innan dess – tidigare i eftermiddags – i P4 Extra med Titti Schultz. Prat om att utmana garderoben, apropå nya boken. Hur gör man? Kul att få gästa! Lovade Titti en bild på dagens outfit, haha, ja en ganska mys-mjuk sådan:

Sedan var det LIVE från mitt badrum med hudläkaren Agneta, riktigt skoj! Massvis med frågor, kloka svar och skratt.

TISDAG: Nej, allt vanligt måndags-jobb hanns inte med på måndagen. Spiller över på tisdagen, som därför för min del börjar med att lämna på förskolan, sedan direkt till Emilias kontor. Avstämning, några saker som behöver redas ut, bockas av, spelas in.

Förmiddagen består sedan av kul möten, först med Frida som är redaktör och som jag jobbat med och är så glad över att jobba med Iven. Puh, jag som hade stora planer för bloggen veckan som gick. Ser ju nu att det INTE gick enligt plan! Blev helt enkelt inte alls enligt plan, i och för sig på ett härligt vis eftersom det blev en tja, födelsedagsvecka med extra allt. Unnade mig någon så icke-mig som en helt struken dag i kalendern på spa med Ida. Händer inte, i alla fall inte hänt på fem år konstaterade vi. Ljuvligt trevligt var det! Vi sa att det förhoppningsvis inte dröjer fem år till nästa gång…

Eftermiddagen består av ett härligt SKRIV-block. Något jag pratat med Frida om. Att ge mig själv den tiden, för att faktiskt hinna skriva ner idéerna som finns där. Viktigt. Kul. Är ju väldigt peppad på det. Ny vecka, nu kanske strategin vi filat på faktiskt kan sjösättas?! Ja, vi får se. Man avskyr ju samtidigt när folk lovar runt och håller tunt i sociala medier, så vi får SE.

ONSDAG: Jobba med nya Säker stil-svarar på förmiddagen. Vår nya poddkusin! Som blivit så himla fint emottagen! Mycket glad för det.

Därefter står fotografering för Bookbinders på agendan, kommer nog ta hela dagen. Puh. Mycket nyheter, mycket fix, många bilder som ska bockas av. Älskar att styla och jobba med detta. Det får nog bli lite påskkänsla också – och vårkänslor!

Johans tennis på kvällen så jag siktar på myskväll med barnen i lugn och ro. Skönt. Sedan vips…

TORDAG: Så kommer jag inte fatta hur det blev torsdag?! Men så blev det. Plåtning hela dagen, produktion av mina egna grejer och sedan ett samarbete också. Har en kul idé, ska bli roligt att försöka förverkliga! Ett digitalt möte på sen eftermiddag också, måste alltså vara klar med allt material till dess.

Träning på eftermiddagen, hmm, måste lägga upp ett separat rimligt schema för veckans träning inser jag. Eller en checklista typ.

Förmodligen däcka i soffan hemma, så trött efter produktionsdagar, alltid. Alla har vi ju vissa dagar på jobbet då vi VET att vi kommer att vara helt slut: Torsdag, I know it.

FREDAG: Hurra! FREDAGSTENNIS! Måtte jag vara okej på fredag, har inte känt mig helt 100% sedan jag tog bort alla födelsemärken på magen för en vecka sedan. Just tennis har inte känts kanon med stygnen. Tre dagar skulle jag vila, vilket jag givetvis gjorde, men det tog mer på krafterna helt enkelt. Hoppas som sagt vara back in biz som vanligt på fredag.

Ska skicka in två jobb för korr, deadline denna fredag så målet är att få iväg det senast 14.00.

LÖRDAG: Vågar man hoppas på sovmorgon? Jamen kanske? Skriv ner det och det slår in, eller hur man nu säger. Äh, jag får faktisk väldigt ofta härlig sovmorgon på helgen. Ska icke klaga. Sparkande sjöstjärnor till pojkar i sängen på natten förvisso men tar igen det med lite extra morgonsömn. Så skönt!

Stallet för Marianne som vanligt, trots att det är sportlov för barnen. Stallet never sleeps!

SÖNDAG: Kanske sända live med Amy därborta i Philly?! Hmm, kanske kan vi boka in en bak-live ihop? Typ müsli är jag sugen på att göra, och matiga muffins att ha som mellanmål i veckan som kommer…

KOMMENTERA GÄRNA!

8 reaktioner till “Måndagsrapporten, 40-nånting och en tankeställare

  1. Har också en massa (jag skojar inte!) födelsemärken som jag vill bli av med. Kan du rekommendera en bra dermatolog?

  2. Hade en vän till mig som sa för länge sen; ”den där vägen du cyklar till jobbet, eller vardagsmiddagen du stressar ihop, eller kanske alla kvällar du somnar framför tvn. Det är också livet”. Tyckte det var så bra sagt och jag påminns om att livet händer hela tiden, allt vi gör, inte bara helgfrukost eller den efterlängtade semestern. Önskar dig en fin tisdag! 🙂 och grattis i efterskott!

  3. Tycker att det är inspirerande hur du får ihop ett arbetsliv i högt tempo och det generella vardagspusslandet MED träning. Det motiverar mig att ta mig i kragen och släpa mina trötta fötter till gymmet!

  4. Låter som en aningen ovanlig planering för att vara dig – med planerade pauser.
    Hoppas du får en härlig vecka och att tennisen går bra.
    Grattis i efterskott!

  5. Kanske i Sälen? Vet att det väcker en storm att blogga om det, helt befogat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.