Kungligt söndagsgodis

Fredagsgodis på en söndag? Jo, så blir det – om man får feber, frossa och knappt orkar stå upp. Vilket hände mig i fredags kväll. Suck, är tack och lov vaccinerad mot influensan men jag känner mig fortfarande helt SÄNKT. Skakig, huvudvärk och ungefär som en 90-åring. Blev helt kallsvettig igår, bara av tanken på ytterligare en upphackad, hemsk natt… Snyft.

Sitter nu invirad i en filt med en kopp te, Ernst sover och jag passar på att blogga. Vi börjar där vi slutade sist, med hertigparet av Cambridge – som ju avslutade sin turné i Norge:

sdltc8db48a_NormalPreview

Foto: Terje Pedersen / TT. Kate ikväll en retro-snygg, lyxig skidjacka från norska märket Kjus. Norska programmet bjöd alltså på frackmiddag på slottet, korvgrillning med norska barn och besök högst på i Holmenkollens berömda hoppbacke. Men roligast var ändå att de besökte Skam-skolan Harvtig Nissen och träffade ett gäng av skådisarna från succé-serien!

sdltc8d4a1d_NormalPreview

Foto: Terje Pedersen / TT. Det håller väl för övrigt på att skapas en engelsk version av “Skam”? Hur som helst, drottning Maxima bjöd på en snygg look i veckan

sdltc9020ab_NormalPreview

Foto: AP Photo / Mark Schiefelbein / TT. Maxima och Willem-Alexander gjorde ett stopp i Beijing på vägen till OS. Tyvärr dåligt med bilder från besöket men lyckades hitta den här sköna, typiska Maxima-looken – och den här, nedan, från mötet med Kinas president:

sdltc909af2_NormalPreview

Foto: Ding Lin/Xinhua via AP / TT. Klicka här för att se liiite bättre bild på vad som ser ut att vara en urcool klänning, designad ac Amsterdam-baserade Claes Iversen (en variant av den här catwalk-looken).

Stackars prinsessan Mako av Japan (äldsta barnbarn till den 84-årige kejsaren) hade ingen toppenvecka. Hovet gick ut med att hennes planerade bröllop skjuts upp två (!) år. Till 2020. Prinsessan Mako förlovade sig med sin pluggkompis Kei Komuro i höstas, bröllopet skulle ägt rum i november. Eftersom Kei är en “commoner”, så förlorar Mako sin kungliga status vid bröllopet – i Japan förlorar alla kvinnliga medlemmar av kejsarfamiljen sin titel, om de gifter sig med en “vanlig” person. Däremot inte de manliga.

I veckan var hon ute på uppdrag, för att inviga en kalligrafi-utställning i Tokyo.

sdltc91640f_NormalPreview

Foto: Toru Yamanaka/Pool Photo via AP / TT. Däremot BLIR det ju ett till bröllop i England, eftersom prinsessan Eugenie gifter sig med Jack Brooksbank senare i år. Jippie, säger jag! Bröllopsyran i England är total!

sdltc8d62e8_NormalPreview

Foto: Jonathan Brady/Pool Photo via AP / TT. Eugenie är alltså dotter till prins Andrew och hans exfru Sarah, och därmed kusin till William och Harry. Så snygg hon är på förlovningsbilderna, Erdem-klänningen är ett säkert kungligt kort.

sdltc862f80_NormalPreview

Foto: Jonathan Brady/Pool Photo via AP / TT. Vi MÅSTE kolla lite närmare på ringen också, en rosa safir omgiven av diamanter. Bröllopsdatumet är nu spikat till den 12 oktober i St George’s Chapel i Windsor, samma plats för Harry och Meghan Markle gifter sig den 18 maj.

Kungliga kusinerna lever ett förhållandevis “vanligt” liv. Eugenie jobbar på ett galleri i London, tidigare jobbade hon på ett auktionshus. Hennes storasyster Beatrice jobbar på ett IT-företag i New York. Ja, alltså ett vanligt liv som dock inte sträcker sig så långt som till deras hattgarderob – den, måste man säga, är ändå ovanlig:

sdlsy5c11f3_NormalPreview

Foto: AP Photo/Gero Breloer / TT. Oförglömliga bröllopshattarna, från Kate och Williams bröllop. Och förstås, på Royal Ascot…

sdlsx699e56_NormalPreview

Foto: AP Photo/Alastair Grant / TT. Här SKA i och för sig hattarna vara “over the top”!

sdlsx62904c_normalpreview.jpg

AP Photo/Sang Tan, Pool / TT. Fjärilshatten, man måste ju älska den!

sdltc03bae5_NormalPreview

Foto: AP Photo/Alastair Grant / TT. Hatten av för det! Och vi avslutar med en “hatt från förr” på Eugenie, här med pappa prins Andrew…

sdlsf08fc88_NormalPreview

Foto; AP Photo/Max Nash/pool / TT. Kappan! Finskorna! Gulligt! Nu ska jag snart fira med en Panodil till här, brrr… Avslutar också med att tipsa om nya podden, där jag ger mina bästa London-tips, jag försöker anlita en VÄLDIGT gammal barnvakt, avslöjar vad som säljs dyrt på mode-auktioner just nu – och bjuder på en kunglig story. Lyssna här!

13 reaktioner till “Kungligt söndagsgodis

 1. Ledsen att göra dig besviken Ebba, men du kan ändå åkt på influensan. Tydligen var vaccinet fel mot hur viruset utvecklade sig. Hoppas dock det “bara” är en vanlig förkylning. Krya, krya och tack för en fantastisk blogg /en som följt dig sedan VR-tiden

 2. Han heter Brooksbank i efternamn. Eugenies mamma heter Sarah, Duchess of York fortfarande. Hennes flicknamn var Ferguson. Får väl skylla på feberfrossan…krya på dig.

 3. Alltså – hoppas verkligen att du inte åkt på den. Det är ganska vanligt att få influensan fast man vaccinerar sig – det är inte alls lika bra effekt som tex mässlingsvaccinet. Det finns italienska siffror på att endast runt 20 % blir immuna..

 4. Hej bejb! Nu har jag hittat hit, tänkte att jag inte sett några inlägg på ett tag och så hörde jag i podden att du flyttat :-). Tips är att maila bloglovin och be dem flytta över följarna från den gamla adressen till denna. Såg att du har nästan 3000 följare på gamla och inte fullt lika många på nya så det kan vara fler som jag – som bara läser bloggar via bloglovin och har missat något inlägg om flytt :-).

 5. Influensan denna säsong är av olika varianter. Vaccinet skyddar mot ena typen influensavirus men inte den andra. Man har gissat lite fel i hur viruset har muterat sig denna säsong. Typ. Så precis som någon ovan påpekade så skyddar vaccinet dåligt i år och har blivit sjuka denna vinter – tråkigt.
  Stort stort krya!

 6. Hej! Influensavaccinet forskas fram och tillverkas långt innan influensasäsongen börjar.Det finns ca 400 kända virus, så det är lite av en gissning.Vissa av de små hattarna var ganska skrattretande.Undrar hur stilarna blir på bröllopen i Uk iår?

 7. Hej!

  Måste bara säga att jag verkligen älskar Kungligt söndagsgodis! 🙂 Mode och kungligheter är ju den bästa kombinationen så det är fantastiskt roligt att läsa. Tack för en bra podd och jättekul med lite kunglig touch i den också. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.