Kungligt fredagsgodis – med drottningens väska!

Åh, vi måste prata om kronprinsessans succé-look i Skåne! Jamen, det känns helt enkelt att 2020 är igång = ingen fredag utan kungligt fredagsgodis. Däremot OFTA kungligt fredagsgodis utan duchess Camilla, så jag tänker jag tja, även om vi KOMMER till Victoria, Kate och Meghan – så hon får äran att INLEDA veckans kungliga svep med…

En handväska! Kul! Här ser vi nämligen Camilla på fabriksbesök hos klassiska brittiska lyxmärket Launer, drottnings favoritmärke. Och hur fin var inte denna lilla handgjorda väska?! Drottningen har haft sina Launer-väskor i över 50 år och syns i princip aldrig utan en väska i handen.

Här ser vi henne härom söndagen, på väg till gudstjänst. Snacka om 90-åring med Säker stil. Rutigt, precis som på Köpenhamns modevecka, inga konstigheter där inte.

Vi fortsätter lite till i Camillas kalender, hon fick nämligen också…

…Utföra en typisk kunglig syssla – hyvla lite trä iklädd dräkt. Nä, nu var jag faktiskt orättvis, för det var ett behjärtansvärt och viktigt projekt hon besökte. Och DET är ju själva poängen och det fina med kungligt arbete: Att de lyfter fram goda förebilder och föresatser i samhället. Heja! Camilla stöttar också en volontär-organisation och hakade på en dansklass, till fotografernas förtjusning:

Vi stannar kvar i England! Vidare till Kate och en magisk klänning. Januaris bästa kungliga klänning om ni frågar mig. Underbar!

Kate överraskade också…

…Barnen på en förskola med att hjälpa till med matserveringen, när hon besökte London Early Years Foundations verksamhet. Go Kate!

Hon pratade om vikten av näringsrik barn och en undersökning hon lanserat för att “spark conversation” (kungligt diplomatspråk för att… få fart på politikerna) om barns rätt till bra förskolor, stöd och ja, helt enkelt, en bra start i livet.

Looken? Inte superspännande men en typiskt vardagslook för Kate på uppdrag. Kappa i en härlig färg, blus och långbyxor:

…Men vi bjöds på fler looks i veckan, från Kate-garderoben:

Här besökte hon ett barnsjukhus i London – Evelina London Children’s Hospital, och en workshop om hur konst kan integreras i sjukvården, för barn. Kate är beskyddare för sjukhuset OCH såklart också för National Portrait Gallery, så man tänker att trebarnsmamman hade tankar att bidra med här. Vi kollar in hela looken

Och nej, några nyheter på Meghan-fronten har vi ju INTE fått under den här veckan. Tvärtom, det är tyst och jag tänker att det är strategiskt. Nu måste allt få lugna sig lite…

Kate ser strålande glad ut på senaste tidens bilder och ja, hon är påfallande mager – jämfört med hur hon har sett ut tidigare. Vilket ju, med tanke på hennes liv i rampljuset och pressen det medför, som exempelvis kronprinsessan talat om när hon pratade om sina ätstörningar, får en att tänka att det ändå kanske inte är helt sunt.

Eller så är det precis så hon ser ut, i sig själv. Och samma sak med många andra kungliga kvinnor i rampljuset, exempelvis Letizia i Spanien. De råkar just vara sådana som rasar i vikt direkt efter graviditet och ja, som någon kommenterade här nedan, det är hennes naturliga kroppsform. Absolut inga konstigheter.

Men skriver jag något om det så blir vissa upprörda här i kommentarerna (“du skulle aldrig kommentera om någon var lite mullig” etc – vilket ju stämmer, det skulle jag inte) så jag väljer att inte kommentera det vidare. Även om jag just gjorde det?! För att jag har svårt att inte skriva nåt. Men… Jaja, vi fortsätter med ännu en look, för det är trots allt fokus i detta svep:

Beige snygg kappa på Kate, som jobbat hårt i januari. Oftast ligger fokus på barn i förskoleåldern, sjukvård och skola – känns som frågor hon genuint brinner för. Ofta är paret ute på uppdrag tillsammans, som häromveckan i Bradford i England:

Ännu en typisk Kate-look: Knytblusen, bältet i midjan och hennes välfönade frisör-fluffiga signatursvall.

Gött också att se prins William lite mer casual och inte i kostym.

I veckan som gick, den 27 januari, samlades människor också över hela världen i den årliga manifestation: den internationella minnesdagen för Förintelsen. Så även Kate, som besökte Central Hall Westminster, tillsammans med William:

Tillsammans med andra inbjudna gäster, så kom prinsparet för att samtala, mötas och prata kring denna viktiga, viktiga minnesdag:

Lite Kate var det också allt över kronprinsessans look i Lund, eller håller ni inte med? Knytblusen, kavajen och den vadlånga kjolen? Jag gillar kjolen!

Tillsammans med prins Daniel besökte hon Malmö och Lund och gjorde en rad stopp och besök. De tog sin inte bara tid för företag, utan här ser vi paret…

…När de anländer till Residenset i Malmö för middag för UF-företagare från gymnasieskolor runt om i Skåne. Så bra! Och sååå härlig look, metallic-skimrande gröna kjolen stylad med svart i övrigt. Fint.

Hon han också med att dreja på Höganäs keramikverkstad…

Hur mycket älskar man inte detta med kronprinsessan? På med förklädet, ner i leran – nu KÖR vi!

Förstår henne. Detta ser ju rent ut sagt fruktansvärt kul ut! Jag vill också testa att dreja, gud så roligt. Min gamla moster Greta, mormors syster, hade en drejskiva i källaren. Har så mycket barndomsminnen från det. Japp, detta får bli ett projekt på… “Lite längre fram”-listan, kanske?!

Vi avslutar med en härligt glad kronprinsessa som även såg ut att ha ett slags drejar-battle med prins Daniel? Haha.

Nu ser jag också fram emot att se detta par anta #GenPep-utmaningen som drog igång idag under hastaggen #uppochhoppa2020 – himla bra grej, för övrigt. Kan inte kungen och drottningen också haka på? Japp, nästa vecka stämmer vi av. Jorå, jag ska också göra ett försök.

Äh, vi avslutar med en fredagspuss signerad prins Oscar. Nu längtar jag efter att få precis en sådan hemma från mina små:

Foto: News Licensing / MEGA, Chris Jackson / TT, Matt Dunham / TT, Kirsty Wigglesworth / TT, Johan Nilsson / TT, Fredrik Sandberg / TT

KOMMENTERA! Du får välja ETT plagg att låna en dag, vilket väljer du?

21 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – med drottningens väska!

 1. Inga favorit looks precis. Skulle gärna bära Kates jacka till skinnbyxor men inte hela ensemblen.

 2. Kate är förfärligt mager!!! Jag tycker inte du ska ducka för om folk blir irriterade. Till slut kommer du ju inte att kunna ha ngn åsikt alls. Varför kan man inte prata om när man ser en människa på gränsen till vad som är hälsosamt?!

  1. Halloj! Problemet när vi håller på och kommenterar andra människors kroppar på Internet är att det blir till en vana. Kate förstår ju inte svenska och kommer inte se vad vi skriver, men nästa människa vars kropp kommenteras på nätet kanske kommer det. Det är mycket möjligt att kate har en ätstörning men den blir knappas bättre av att främlingar kommenterar kring det. Det är en diskussion hon säkert i sådana fall har med sin familj och sina vänner. Det vore bättre, tror jag, om vi fokuserar på att spana in kläderna och så kan vi lämna allas kroppar i deras olika storlekar och former ute ur diskussionen, för vi har faktiskt inte något med andra människors kroppar att göra 🙂 så funderar jag kring det i alla fall!

 3. Skulle gärna låna Kates grå klänning- med svarta kragen och skärpet i midjan😃

 4. Jag skulle nog inte säga att Camilla hyvlar…. Hon slipar med sandpapper och kloss. 😉

 5. Det är helt okej att kalla en mager, trots att det finns miljontals kvinnor i världens som helt naturligt ser ut så, men det är ABSOLUT inte okej att kalla en kvinna, kraftig, tjock eller mullig. Ebba, vad för sorts människosyn har du? Hur skulle du själv tycka om du kämpar för att gå upp i vikt eller faktiskt är nöjd med hur du ser ut och får höra att du är mager? Sånt kan leda till ätstörningar m.m. Som kvinna borde du av alla vara en stark förespråkare av att vi alla ser olika ut och att vi ska acceptera och embraca olika kroppar. Sluta ha fördomar om smala människor och försök vara öppen. Om det hade varit du själv, hur hade du reagerat att bli kallad mager om det hade varit din naturliga kroppsform? Att du dessutom skriver att folk blir sura visar ju också bara på dina fördomar, och noll förståelse för oss kvinnor som ser ut så naturligt. JA, det finns alltså kvinnor som är skapta så.

 6. Jag som gått en behandling för ätstörningar 2019 tänker en del kring varför det är så viktigt för oss människor att fokusera på hur andras kroppar ser ut. Vi är olika, vi pratar om rätten att vara olika, samtidigt matas vi av att man inte får vara för smal eller för tjock. Frågan är dock vad som är hälsosamt? Bestämmer vi med våra ögon vad som är hälsosamt för varje individ? För några är kanske underviktig hälsosamt, för någon annan övervikt för att DE mår bra och är trygga i sina kroppar. Har vi då som åskådare rätt att minimera den saken?

  Det är helt okej att påtala människors kroppshydda. Tänk om vi sa och skrev samma sak om människors hud, hår eller ögon. “Hennes hud är för vit/svart, hennes ögon är alldeles för ljusblå/bruna, hans hår är alldeles för tjockt/tunt.” Börjar man fundera i dessa banor inser man hur befängt det är att lägga värderingar i människors kroppar.

 7. Gillar Kates blå kappa och klänningen hon bar med den svarta kragen!

 8. Vikt är så svårt. Nu har du ju inte superunga läsare. Men när jag var yngre och hade ätstörningar var det bra när det stod i tidningar om kändisar var för smal. Det gjorde att min ätstörning inte blev lika djup. Då visste jag att så smal som dom var, så smal fick jag inte bli. Om jag gått ner ännu mer i vikt hade det mest troligen varit mycket svårare att må bättre. Jag tycker egentligen inte heller man ska kommentera kroppar. Men detta hjälpte mig.

 9. Jag tycker att vi ska sluta kommentera kvinnors kroppar överhuvudtaget. Vi är så mycket mer än våra kroppar. Tex har ju du berättat i podden att du tar illa upp när du har fått frågan om du är gravid fast du inte är det. Du önskar ju inte att någon ska kommentera din kropp samtidigt som din outfit. Och en fråga, varför är det så att du anser det okej att skriva att någon är mager men inte tjock?

  1. Undrar samma sak – min enda teori är att Ebba försöker skaffa lite liv i kommtarfältet bland alla reklaminläggen vad det än tar. För det går ju att radera eller inte publicera något om man inser att det är ok i skrivande stund. Eller så tycker hon helt enkelt att det är ok att kommenterar kvinnor som om de bara är kroppar.

 10. Jag lånar Kates röda klänning! Helt fantastisk. Gällande Kates vikt så är den nog densamma som tidigare år eftersom hon återanvänder en del kläder som hon burit flera år tidigare och de sitter fortfarande som en smäck.

 11. Jag gillar Kates klassiska kappa i beige. Välsittande. Hon ser ovanligt nöjd ut i den.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.