Kungligt fredagsgodis: Kate gör succé (5 fantastiska looks från senaste tiden)

Fredag och det bör firas! Det MÅSTE firas. För vi måste nämligen göra ett kungligt nedslag – för att konstatera att Kate fullkomligt dominerar stilmässigt denna vår. Hon levererar look på look och det är otroligt kul att följa. Så jag tänkte bjuda på ett härligt axplock, och vi börjar med en bild från igår…

Om vi bortser från det perfekt fönade svallet, så är det en ljuvlig uppenbarelse på Londons gator i den krämvita dräkten (också snyggt matchat med prinsessan Annes sobert blågrå dräkt) som är så klassiskt snygg. Andas 50-tal och man skulle vid första anblicken kunna tro att det är Dior eller liknande – men roligt nog är det brittiska Self-Portrait. Ändå mer överkomligt. Så snyggt, hur som helst!

Ok, innan vi fortsätter i samma färgskala – och någon vecka tillbaka i tiden – så måste vi…

Kolla in den kleinblå kappklänningen från Catherin Walker på Commonwealth Day-gudstjänsten. Love it! Matchar också hennes safirörhängen, som William ärvde från mamma Diana, och som nu bärs av Kate. Fint!

…Och förstås, vigselringen – kanske världens mest berömda vid det här laget?!

Okej, nu fortsätter vi i den ljusa färgskalan:

…En fullträff i form av en återanvändning! Kate anlände till minnesgudstjänst på Westminster Abbey i kappklänningen från Alexander McQueen – som vi tidigare sett, exempelvis på prinsessan Charlottes dop. En underbar “piece” som såklart ska återanvändas! De kläder jag själv hade på barnens dop är för stora för att spara, kan jag väl konstatera, jag var ICKE i form för att bära en krämvit, snäv kappklänning, ammandes, trött och ja, helt enkelt inte alls i min vanliga storlek. Men det var Kate – och det är ju härligt att se att hon återanvänder.

Gillar svartvita stylingen med svarta pumps, svart clutch och rosetten baktill på hatten. Sen blir jag ju ALLTID så nyfiken på bilder som den nedan. Hinner de då liksom… Stämma av saker, “Hämtar du på tennisen på fredag” – och “Visst var det matsäck imorgon?” när de ändå ses på jobbet, menar jag?! Jag skulle i alla fall göra det. Well, vad vet jag…

Ja, grattis i efterskott får man också säga till denna otroligt fräscha nyblivna 40-åring!

Ovan look är ju egentligen en väldigt klassisk Kate-look, därför var det roligt att se henne i detta:

Älskar hela looken, den vågade hatten och den prickiga sidenklänningen av Alessandra Rich – som vi alltså fick se när hon anlände till Westminster Abbey och minnesgudstjänst för prins Philip. SÅ elegant! Här nedan ser vi 6-åriga prinsessan Charlotte hand i hand med mamma…

Slänger apropå Charlotte in en bonuslook, från påskgudstjänsten – när mamma och dotter mini me-matchade såhär snyggt i ljusblått:

…Även den ljusblå en gammal favorit från garderoben. Härligt med kungligheter som är så konsekventa i sin stil, att de enkelt kan återanvända looks, år efter år:

…Femte looken – en favorit, från besöket i Danmark, när Kate bar detta:

Dubbelknäppt danskt röd tweedkavaj från Zara, med guldknappar. Härligt kungligt men absolut inte det minsta tråkigt. Gå Kate! Hoppas få se ännu mer starka färger, inte minst en hyllning till drottningen – som ju verkligen regerar i denna stilgren.

FOTO: Kirsty O’Connor / TT, Victoria Jones / TT, Matt Dunham / TT, Chris Jackson / TT

KOMMENTERA: Vilken är DIN favorit av Kates vinnande looks från senaste tiden? 1, 2, 3,4 eller 5 (röda kavajen)?

16 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis: Kate gör succé (5 fantastiska looks från senaste tiden)

 1. Helt klart den prickiga klänningen. Har lite svårt för alla dessa kappklänningar. Dessutom tycker jag att den blå påminner om Snövits kappa när de dansar på julafton =). Men stil det kan hon!

 2. Jag tycker att hennes stil är så damig. Inte speciellt intressant och överförbar som t ex våra egna prinsessor och Mary i Danmark. De har mycket mer variation och gör mer spännande val.
  Dock, tack för ett svep. De är alltid fina och läsvärda.

  1. Kan hålla med till viss del, men Kate är framtida drottninggemål i kungahusens kungahus vilket automatiskt ger henne mindre svängrum avseende snitt, kjollängd, mönster etc. Balansen mellan ”damig” och ”elegant” är hårfin.

 3. Hade det inte varit lite roligare att kommentera den brittiska prinsessa som faktiskt var i Sverige den här veckan?

  1. Vad en person som driver en blogg skriver om är givetvis upp till personen själv och inget man ska få halvsura/gnälliga kommentarer om från andra. Det är frivilligt att läsa

   1. Absolut. Jag tycker ju uppenbarligen inte att det är riktigt lika kul att titta på Kates kappor som Ebba gör. Men det är okej. Jag behöver som sagt var inte läsa bloggen om jag inte vill.

   2. Lustigt, jag uppfattade inte alls Saras kommentar som ”halvsur/gnällig”..

 4. Kul att hon vågar sig på en kavaj från Zara! Supersnygg i den!

 5. Jag tycker det är så tråkigt att du alltid slänger in små kommentarer som har att göra med din egen vikt och storlek. Det är inte lätt i dessa tider att känna att man duger så som man ser ut men det gör mig ändå ledsen att du som är så fin verkar ha oerhört mycket tankar om att du borde vara smalare. Småkommentarer som denna och det du skrev om att du hade planerat att vara mer i form (dvs smalare) för elle-galan känns så sorgliga, för jag vet själv att en liten kommentar så här är bara en droppe av vad du egentligen tänker själv.

  Så det känns som om du lägger så oerhört mycket tid och energi på att tänka på din vikt och din kropp på ett väldigt negativt sätt. Och det önskar jag verkligen att du inte gjorde.

 6. Hej!
  Min favorit är den prickiga klänningen, så fin skärning och mycket chic.
  En annan favorit är en blå klänning,som Kate hade på Ascot 2019. Den klänningen är underbar, och googla upp den, och njut. Det är en Elie Saab.

   1. Hej!
    Jag hoppas att den blå klänningen ska användas igen snart.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.