Kunglig start på veckan!

Haha, det vore en LÖGN att säga att det var en kunglig start på veckan – när jag tänker på den här måndagen. Men istället för att älta den, så lägger vi den till handlingarna och spanar in något kungligt trevligt. Nämligen…

En glad prinsessan Sofia som visades runt i samband med invigningen av nya Älvdalsskolan i Älvdalen! En snygg kappa, YES – detta får tummen upp av mig. Så himla snyggt. Enkelt och stilrent, fint också med lockade svallet…

…Sedan var det invigningstal. Liksom lite lagom kungligt att hon ändå ska stå en rejäl bit ifrån barnen?! Oh well, såhär gör de ju, kungligheterna. Tänker att det inte var prinsessan Sofia som specifikt önskade att stå såhär…

Bästa supportrarna var på plats, såhär på hemmaplan: mamma Marie och pappa Erik Hellqvist satt i publiken, när det var invigning. Fint, här var det alltså uppträdande inne på skolan…

…Och looken under snygga kappan då? Jo, där gömde dig detta:

Wow! Mönstrad vadlång klänning, stylad med svarta boots. Och vi måste kolla in klänningen i sin helhet samtidigt som vi säger hej till några av de glada eleverna som gick ge Sofia en rundtur:

Alltid ursnygg, tvivlar inte en sekund på att hon gör ett grymt bra jobb – eller jag VET det, eftersom jag intervjuat denna smarta, kul och charmiga kvinna vid ett par tillfällen. Men jag har liksom inte alltid lika tydligt sett vad som är hennes stil, som jag gör med andra kungligheter, om ni förstår? Men NU gör jag det. Många fina exempel här från veckan.

Kanske börjar hon hitta hem i höstens minimalistiska trend?

Jag menar KOLLA. Coolt. Här var hon på Internetdagarna på Stockholm Waterfront. Ursnygg färgskala. Givetvis pratade hon på scen, vilket hon gör otroligt avslappnat, proffsigt och bra i alla sammanhang:

Yes, detta kan hon verkligen, prinsessan Sofia. Alltid engagerad och inte rädd att prata såväl inför som med folk. I veckan som gick var hon också på Folkets Hus…

…där seminarier arrangerade av Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor, med fokus på Ungas inflytande. Jag gillar tydligheten i engagemangen kring unga och nätet, som utgår från prinsparets stiftelse. Heja!

Även här minimalistisk look och det funkar ju suveränt. Här ser vi henne tillsammans med generaldirektör Lena Nyberg.

Jamen nu dröjer det inte länge innan vi ser henne i full glittrande galastass den 10 december. Hurra, som jag längtar. OCH den 11:e förstås, såhär såg det ut ifjol på kungens middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott dagen efter Nobel…

…Och minns ni Nobelklänningen från 2018, den röda med markerade axlarna och den tighta, maffiga pärl-chokern?!

Nej, nu är det läggdags för mig – om man inte skulle ta och spana igenom Cyber Monday, för att se OM mina drömskor finns därute… Fast jag borde sova. Imorgon leder jag en stor gala på Grand Hotel, berättar mer imorgon!

Vi avslutar med prinsessan Sofias juvelgröna klänning i sidenduchesse från House of Dagmar, som hon bar år 2016:

Foto: Pontus Lundahl / TT, Henrik Montgomery / TT, Fredrik Sandberg / TT

KOMMENTERA GÄRNA!

11 reaktioner till “Kunglig start på veckan!

 1. Wow, den kamelfärgade kappan med krage – vilken perfekt kappa som kan bäras en hel livstid…. bra med tidlös plagg i dagens konsumtionssamhälle. Ngn som vet vart man kan köpa den?

 2. En undran bara, varför vill du så gärna att prinsessan Sofia ska ha en så tydlig stil? Själv är jag litegrann hoppig i min klädstil, känner mig inte likadan alla dagar och tycker det är roligt att variera . Och tänk vilka möjligheter hon har att prova olika och variera sig!!

 3. Fast jag tycker Sofia har en egen stil med inslag av vissa trender. Är det inte så de flesta av oss gör?

 4. Jag förstår inte heller varför man måste ha en speciell stil. Det är ju mycket roligare att ha det man känner för stunden! Jag skulle tycka det var urtråkigt att alltid ha samma typ av kläder och jag gillar verkligen inte att bli satt i ett fack, så jag tycker att det är härligt med olika stilar efter humör och säsong.
  Ser så mycket fram emot att se årets Nobelklänningar! Sofias röda var verkligen så cool!

 5. Har du skrivit nånstans vem som vann tävlingen häromdagen, hittar ej, bara så man ej missar ,-)))

 6. Sofies senapsgula långbyxor med tillhörande kappa är tilltalande!

 7. Älskar dessa inlägg, tack! Var kan Sofias kamelfärgade kappa vara ifrån?

 8. Jag måste säga att jag inte alls tycker Sofia hittat sin stil alls. Det är spretigt och ofta lite tantigt/fel..

 9. Jag tror att Sofia inte riktigt känns hemma i sin stil pga att hon överkompenserar åt det tantiga hållet för att undvika att paralleller ska dras till hennes ungdom. Önskar hon släpper det så småningom och vågar vara sig själv, hon är sjukt snygg och har absolut inget att skämmas för. Det är inget brott att vara sexig, ens för en kunglighet, tänk t.ex. Madeleines klassiska röda nobelklänning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.