Kronprinsessans stilsäkra överraskning – och HELA Paris-garderoben!

En kunglig start på måndagen? Jo, så gör vi! Mais ouis! Vi rivstartar veckan med ett GÄNG fantastiska looks från kronprinsessan i december. Först från besöket i Paris…

Ja, det var verkligen som en tidig julklapp detta. Här en ultrachic Paris-look när kronprinsessan håller tal under en lansering av jubileumsboken Amitié på Svenska institutet…

Rosa kjolen är ju fullständigt underbar – och visst är den här röda den gamla favoriten designad av Pär Engsheden till kungliga dopet av prins Gabriel, då buren som hel dräkt?

Det måste väl vara samma kjol?

…Ja, ni som följer bloggen vet att jag ÄLSKADE denna kjol – gör det fortfarande, så blir så glad att den dyker upp stylad på nytt vis. Har man en sådan kjol i garderoben bara MÅSTE den luftas varje december…

…Och i Paris matchades den även med röda handskar. Kungligt! Här ser vi kronprinsessan med Sveriges ambassadör i Frankrike, Håkan Åkesson:

Vi fortsätter med maffiga smycken, helsvart och snygg, ljus, vadlång kappa:

…Här under ett besök på City Universitaire i Paris, där hon besökte svenska studenthemmet som firade jubileum:

…Maffiga smycken var en röd tråd, här ser vi ytterligare ett par iögonfallande örhängen:

Hon startade dagen med att besöka återuppbyggnaden av katedralen Notre-Dame. Och i den kungliga packningen till det späckade trådagarsbesöket fanns även glitter – hurra!

Paljett-looken åkte på under besök på La Pavillon Vendome. Lovely!

Och visst känner du igen örhänget från Maria Nilsdotter, den stora glittrande månen? Så fint!

Sedan måste vi också titta lite närmare på kronprinsessans överraskning den 10 december – för det VAR en överraskning, i sin stilrena ursnygga enkelhet. Jag pratar förstås om den svarta, rejält 50-talsinspirerade klänningen i ull-satin signerad Pär Engsheden, vilket Elle kunde berätta…

Det är förmodligen inte bara jag som genast kommer att tänka på Nordiska muséets härliga utställning “Nordens Paris” om NK:s Franska damskrädderi, när jag ser denna kreation. Kul blinkning till denna bit högaktuella modehistoria! Underbart med Pär Engshedens tolkning, som ju sitter exakt som gjuten på kronprinsessan. En klänning hon kan använda igen och igen. Det hade förstås varit roligt med en klänning som verkligen VAR från NK:s Franska men kanske blev det för krångligt?!

Det bör också tilläggas att klädkoden var “mörk kostym”, varför det alltså inte var läge för aftonklänningar…

Foto: Anders Wiklund / TT, Erik SImander / TT, Christine Olsson/TT

…En bild till på röda kjolen får avsluta detta lilla måndagssvep, innan vi river igång veckan.

KOMMENTERA GÄRNA: Vad tycker du om kronprinsessans Nobel-klänning 2021? Och vilken look är fin favorit, av allt det snygga som packades till Paris?!

13 reaktioner till “Kronprinsessans stilsäkra överraskning – och HELA Paris-garderoben!

 1. Den rosa kjolen är verkligen helt underbar! Och så snygg helhet! 🤩

 2. Vår kronprinsessa är alltid stilig och ett föredöme även inom mode och kläder.
  Stilsäker och med hållbarhet i tanken.

 3. Har hon använt den röda dräktöverdelen någon mer gång? Det känns som om den skulle kunna vara hur snygg som helst med flera olika typer av svarta eller grå nederdelar.

 4. Som vanligt kunde helheten blivit 100 ggr bättre om hon haft med en frisör. Bilden där hon har den rosa kjolen…hon kunde lika gärna haft en hoodie och jeans på sig när man tittar på hur håret ser ut. Det är inte stylat för den snygga outfiten. Det är så synd.

  1. Ja kan väl inte vara så svårt att fixa en frisör i Paris 🤔 För övrigt tycker jag originalstylingen av den röda kjolen var mycket snyggare än med pälsjacka och röda handskar.

 5. Ni pratar säkert i snitt 2 min/avsnitt om Ebba jewellery i SäkerStil-podden utan att någonsin reklammärka. Är det ok/etisk kopplat till lagstiftning? Kan det fällas av reklamombudsmannen?

 6. Härlig start på veckan – tack Ebba 💕
  Hade varit snyggare om hon använt den röda jackan till exempel med en svart polo, svart bälte och de svarta stövlarna. Pälsjackan, scarfen och handskarna tillsammans blev för tantigt.
  Klänningen som hon bar på Nobel kom inte riktigt till sin rätt. Tror den kommit fram mer med ljusare stumpor till. Nu blev allt lite för mörkt. Klädkoden var ju ändå mörk kostym, inte smoking.
  Drottningen var vacker som alltid, dock lite för uppklädd för klädkoden.

 7. Victorias klänning ÄR baserad på en förlaga från NKs Franska damskrädderi! Det är ett Dior-mönster. 🙂 Vansinnigt härligt ju!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.