Den flygande dockan

Knytfasen började ovanligt tidigt hos vår mellanpojke – och tycks inte ta slut. Spännande (jo man får se det så) knyt-projekt överallt hemma, allt från “hissar” med ihopknutna kartonger till ihopknutna gosedjur. “Mamma, vill du se min nya uppfinning?” – KAN betyda att något man kanske inte ville skulle knytas, har knutits. Då gäller det att andas och se det kreativa i vad som nu knutits ihop. Känner mig verkligen som en usel mamma minst en gång om dagen men just detta, tror jag att jag är rätt bra på. Att ta en stund, där och då, ta knytandes på högsta allvar och prata om det.

Letade efter Ernst docka när vi skulle packa ihop i Sälen och tja, där hängde hon. I en avancerad knytanordning från loftet. “För att kunna flyga, mamma”. Såklart. Hur skulle dockan annars få känna på att flyga?

10 reaktioner till “Den flygande dockan

 1. Det såg riktigt farligt ut. Jag tänkte först på en skräckfilm. Hälsa Klas att han är så duktig👍👍👍

 2. Kul att leka med band, MEN kan vara direkt livsfarligt, Tänker förstås på att de kan kvävas om de knyter runt halsen och fastnar någonstans.

 3. Skönaste inlägget!! Vilken kreativ grabb.
  (Han är nog väl införstådd vad som ska knytas och inte, såg inlägget ovan om ”faran med snöre”. Tror nog att det finns vuxna som ser vad denna kille pysslar med och att han själv ser en njutning i vad han kan åstadkomma mer än något annat. )
  Hoppas resan hem från Sälen går bra!

 4. Min fyra- och åttaåring knöt tillsammans snören runt halva hemmet. Tittade bort i några minuter och då knöts fruktskålen till ytterdörren! När pappan kom hem en minut senare… så pang! Frukt och skärvor över hela golvet! 😬

 5. Haha!!! Det här var helt ljuvligt att se, alltså ungar :D. Gällande dockor, jobbar i skolans värld och har en kollega som tagit en gammal livräddningsdocka och satt på henne peruk samt kläder, den där dockan flyttas runt då och då. Några veckor innan jul hör jag hur en av lokalvårdarna skriker rakt ut från personaltoaletten, går dit och gissa vem som sitter därinne om inte den där dockan på en stol. Jag är alltid på min vakt numera, den där dockan har skrämt livet ur mig flera gånger.

 6. Ha! Min son är lika gammal som Klas och är i exakt samma skede i livet, trodde vi var ensamma om detta 😂 En avancerad rullstolshiss är det senaste alstret som knutits längs trappräcket till övervåningen. Känner lika delar häpnad och oro! Hoppas han håller i detta i blir ingenjör 😉

 7. Haha! Skönt att det är en docka ändå. Min minsting och katten hade en väldigt förtrolig relation när hon var i värsta knytfasen och det är helt obegripligt hur de båda tog sig ur den med både livet och vänskapen i behåll.

 8. Hej! Min dotter var intresserad av luftballonger.Gjorde korg av papper och tejp, smala snören som fästes i ballong.Små dockor och plastdjur skulle åka med.Det var en lång fas!🎈

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.