Kapitälband, präglat och bestruket?

Innehåller affiliate-länk till Adlibris

Fast nu heter det väl ändå kapitelband, Ebba? Haha, fick många frågor igår när jag postade på mina “Insta Stories” om mötet på bokförlaget där vi satt och gick igenom sista detaljerna kring bokens utförande. Viktiga beslut om kapitälband, präglingar, obestruket eller bestruket och transparenta lacker till omslaget.

Och jo, det heter alltså kapitälband, inte kapitelband. Kapitelband finns ju men det är bandet du lägger in för att markera ett ställe i boken. När man trådbinder en bok fäster man ett band av textil på “bokblocket” och det är kapitälbandet. Textilbandet klistras liksom mellan inlagan och pärmryggen och den vackra färgen syns när man tittar på den hopfällda boken, kolla på en fin bok du har hemma så ser du. Kapitälbandet ger också lite extra styrsel till boken, vilket jag gillar. Till vår kommande bok väljer vi mellan elegant ljusblått och en vacker klassisk djupgrön, lite engelsk grön. Ni ser en av färgkartorna här:

IMG_0400

Detta är förstår finlir och sådant man kanske BORDE spara in på. Samma sak med att välja ett riktigt fint obestruket papper, extra viktigt med kvalitet när det är en kokbok där tanken är att man ska slita på den, kunna spilla på och verkligen använda.

Att prägla in titeln på framsidan är en annan sådan grej som vi beslutade igår. Ni vet, så att det KÄNNS när man stryker över boken? Vi går också loss på ett transparent lack på präglingen av den stora titeln, åh, det kommer bli sååå fint detta! HÄR kan du se omslaget och nu förhandsbeställa ett signerat ex hos Adlibris. Det blir som sagt många lyxiga detaljer, självklart blir boken några kronor dyrare för varje grej (puh) så måtte det vara värt det. Jag tänker ändå att man uppskattar sådana här saker…

IMG_0564

I april kommer äntligen boken! Vår bästa bok hittills, är enormt stolt över den. Fantastiska (jo, jag är kaxig nog att säga så) recept, varvat med underbart fina bilder, massvis med tips och – viktigast av allt – en bok som jag hoppas kommer uppmuntra till fler stunder kring bordet, med nära och kära. MER av den viktiga gemenskapen som skapas där. Först ska dock detta manus, som ni ser här, gås igenom EN sista gång…

10 reaktioner till “Kapitälband, präglat och bestruket?

  1. Länkarna funkade dåligt…

    Ni glömmer väl inte ett kapitelband, saknar det i er förra bok! Ser fram emot nya boken, lycka till!!

  2. Beställt! Den ser så fin ut, jag ser fram emot er nya bok! Hoppas på att snubbla på Sommar med systrarna von Sydow på loppis (eller kanske nytryck?!… 😃) en vacker dag, saknar den i min samling.

  3. Länkarn funkade för mig! Wow älskar temat på boken. Förbeställde till både mig och min syster!

  4. Helt rätt prioriterat tycker jag! För mig gör sådana detaljer liksom papperskvalitet stor skillnad i känslan man får när man sitter med boken. Ska bli så kul att se det färdiga resultatet!

  5. Ser fram emot boken såååå mycket! Beställde en till mig och en till mamma. 💞

  6. Era kokböcker är så himla härliga!Fina bilder,inspirerande o smaskiga recept.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.