Kaosig avresa – men nu framme i lugnet

Inga filter, bara utsikten från tågfönstret nånstans mellan Borlänge och Rättvik. I glödande kvällssol, vid sju på kvällen. Vackra, vackra Dalarna!

Nu är vi äntligen framme hos mamma och pappa i Sälen, barnen och jag. Underbart skönt att smygstartar påsken! Nästa år har dottern skolplikt, då går det inte att tänja på loven ett par dagar. Spelar ingen roll att mamma är entreprenör och kan sticka iväg och ta med jobbet… Men nu passar jag på. Hämtade henne på skolan idag, fick med läs-bingo vi ska göra över påsken, sedan åkte vi.

Johan kommer på torsdag kväll, så det blev en hyfsat kaosig avresa. Sååå nära att missa tåget, en stentung väska på varje axel, körde Ernst i vagnen i slalom (eller snarare super-G) på centralen med de andra två springandes efter oss, med varsin rygga på ryggen. Men vi hann! Nu sover alla efter en mysig kväll med te och smörgåsar. Tänk, första gången för Ernst i Sälen, ska se om han är okej med att åka pulka imorgon… Om jag lyckades slänga ner några vettiga varma kläder till honom, vill säga. Högst tveksamt. Ligger här i en tröja, eftersom jag såklart glömde mitt nattlinne. Och säkert tusen andra saker. Oh well, det grejar sig. Gonatt!

12 reaktioner till “Kaosig avresa – men nu framme i lugnet

 1. Bilden visar det gamla kallbadhuset i Rättvik. Har släkt och familj i Rättvik och njuter många gånger av den där vyn över Siljan. Tröttnar aldrig. Ha en fin påskhelg!

 2. Åh fina och bästa Dalarna, saknar det många gånger, efter många år i Norge så tänker jag ofta att jag snart måste flytta hem igen.

 3. Finns kläder o handla i sälen ☺️
  Huvudsaken att du kom ihåg alla ungarna😀
  Kan rekommendera leklandet som ligger i källaren på experium, litet men ungarna älskar det
  Ha en fin påsk

 4. Jag gillar dig o Emilia skarp men just nu känns det som att ni har ett nytt samarbete varje dag. Jättekul för er såklart men för mig som följare känns det mest som reklam som fyller mitt flöde. Förstår att det är det nya marknadsföringsättet, dvs att få fram produkter via influensers som har valt vilka de vill ha som samarbetspartners men jag undrar ändå om ni reflekterar kring hur mottagaren tar det? I slutändan är det ju en inkomstkälla för er och det påverkar faktiskt hur jag ser på ert engagemang (hur många plagg från Kappahl hade ni innan samarbetet?) – även om jag säkert påverkas mer än jag tror. Tills jag ev bestämmer mig för att avfölja. Det blir en avvägning för er kan jag tänka mig eller? Hur resonerar ni?

  1. Hej Anna! Tack för din kommentar, självklart är det en avvägning – din feedback är superviktig, i allt jag gör tänker jag alltid främst på att det måste ha ett värde för dig, och de som följer / läser det jag gör! För utan er, så är det ju ingen som helst idé. Ja, det kan låta självklart men det är viktigt att inte glömma i dessa tider. Samtidigt är det en förutsättning för att jag ska kunna jobba heltid med detta. Jag – och även Emilia och jag – tackar nej till väldigt mycket, vi väljer varsamt de samarbeten vi gör. Och hoppas att de ska kännas vettiga och inte minst, kul att jobba med!
   Kram från Ebba

 5. Jag vill ge dig en megaeloge för att du ens ger dig på att åka tåg med tre små barn! Jag får stressutslag bara av att tänka på det, haha. Heja dig!

 6. Ett tips, ha en grunduppsättning kläder på plats i Sälen…förutsatt att ni har tillgång till tvättmaskin. Jag har alltid en basuppsättning i vår stuga; underställ, underkläder, en byxa, tröja mm.

 7. Åh, ha det så härligt! Själv åker jag imorgon från Stockholm “hem” till familjen i Leksand för att fira påsk. Glad Påsk!

 8. Känner såväl igen mig i den stressen. Ibland känns det som om det inte spelar någon roll hur tidigt man stiger upp avresedagen , det lyckas ändå bli superstressigt i slutet..phuu!
  Ha det gott i Sälen 😊
  http://www.nouw.com/ettriktliv

 9. Och från hösten blir skolplikten redan från förskoleklass, så vi missar ett helt år med ”semesterfrihet” ☹️ Svårt att säga hur motiverat det känns att ha skolplikt för sexåringar innan man ens är inne i den världen, men lite överdrivet kan jag tycka att det är ändå…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.