Inte ett DUGG avis?!

Håll tummarna, för nu ska jag försöka få kontakt med min kära partner-in-style Emilia som befinner sig på en paradisisk strand på Maldiverna. Man är ju ingte ett DUGG avis. Eller äsch, avis är jag faktiskt inte, Emilia är värd varenda sekund på den där stranden – och jag är himla nöjd med min lugna vecka hemma! Och så tänker att jag måste ta tag i att boka in en resa till solen, någon gång under 2018. Hur som helst, nu ska jag stax få en fullständig rapport, och så kommer vi att besvara ett gäng lyssnarfrågor i veckans avsnitt! Frågor som handlar om…

Z6A6563

…Allt från klädkod på dop, handväsk-kval till tärnklänningar. Podden hör du på torsdag, as always. Säker stil-podden, i ur och skur, genom barnafödande och paradisresor, världen över! Eventuellt med liiite knackig linje denna vecka, och så hoppas jag att Ernst fortsätter sova nu också, som jag minutiöst planerat. Som sagt: håll tummarna, snälla?!

18 reaktioner till “Inte ett DUGG avis?!

 1. Tror du har missat innebörden av ordet “avundsjuk” lite. Avundsjuk kan man vara fast man unnar en annan person något. Det har inget med saken att göra, utan det handlar om att man själv också skulle vilja. 🙂

  1. Precis vad jag tänkte 😊 man kan va avis utan att vara missunnsam.

 2. Längtar till torsdag. Jag är nyfiken på hur det går med Ernst och sömnen?

 3. Hej Ebba!

  Jag undrar om du har funderat på den globala uppvärmningen i relation till dina resor och hur du ser på forskning och individuellt ansvar i relation till det. Det finns mycket som talar för att växthusgaser i atmosfären måste minska och att våra koldioxidutsläpp bör komma ner till noll i ett första steg för att därefter bli negativa om vi inte vill stå inför en global katastrof med avsmälta poler, höjda havsnivåer och global livsmedelsbrist och enorma strömmar av klimatflyktingar. Flygresor är en stor del av våra individuella utsläpp av växthusgaser. Ändå presenteras de ofta, som till exempel här, som något åtråvärt, eller kanske till och med som något nödvändigt för rekreation.

  Jag frågar dig det här därför att jag länge har läst din blogg och för att du har en stor plattform med möjlighet att väcka samtal och tankar och påverka människor i olika frågor och för att jag tycker att det är en fråga med stor tyngd som rör våra barn och deras barn och kommande generationers möjligheter att leva i trygghet och välfärd.

  Bästa hälsningar, Frida.

  1. Funderade också på samma sak som Frida! Enligt klimatforskarna måste omställningen ske nu om våra barn ska kunna ha ett drägligt liv i framtiden. Då måste några uppoffringar tyvärr göras. Själv tar jag tåget till Europa numera och försöker unna mig vardagspauser utan flygresor (dvs spa i Sverige istället för weekendresor och liknande). Jag mår lite dåligt när sociala medier flödar av bilder på avlägsna stränder och tycker att det är viktigt att detta tas upp. /Hälsningar en av dina mycket långvariga läsare

  2. Tycker även du ska ställa den frågan till BlondinBella.
   Helt otroligt vad hon och hennes personal flyger och far hela tiden.
   Hon brukar iof inte svara på sånt men du kan ju testa.
   Hälsningar Skåne.

  1. Hej Carina – tack för din kommentar! Om du vill läsa mer om miljöfrågan så är nog inte jag den bästa källan är jag rädd, jag gör så gott jag kan men är verkligen ingen expert. Kram från Ebba

 4. Bra inlägg Frida. Tyvärr tror jag inte du kommer att få svar från Ebba. Jag har tidigare ställt fråga om hur Ebba ser på samarbetet med KappAhl efter avslöjandet av hur stora mängder kläder som KappAhl eldar upp men inte fått svar. Jag tycker man borde kunna kräva av alla som tjänar pengar på sin blogg att de redogör för hur de ser på sitt miljöansvar.

  1. Hej Marita! Jag försöker svara på så mycket jag hinner och kan, tyvärr finns ingen chans för mig att hinna besvara alla kommentarer, mail och meddelanden – jag har helt enkelt ingen “stab” eller så, det är ju helt enkelt jag som skriver! 🙂 Jag vet inte om jag håller med dig om att man ska kunna KRÄVA svar från alla som arbetar med en blogg, men däremot borde vi alla som människor reflektera noga över vår livsstil och hur den påverkar. Jag är fullt medveten om att jag reser mycket, mer än de flesta, men jag försöker kompensera på andra sätt i min vardag: i stort såväl som smått. Men perfekt är jag verkligen inte, i synnerhet inte vad gäller detta. Jag hoppas inte heller att jag nånsin utgivit mig för att vara det. Bästa hälsningar från Ebba

 5. Hejsan Säkerstiltjejerna.
  Jag är en hängiven lyssnare men när jag lyssnade på det näst sista avsnittet fick jag nog och stängde av. Emila har verkligen hakat uppp sig på naket, kukar mm mm och att ni flabbar för myckat. Nä, jag ledsnade. Jag återkommer om några avsnitt, Får se då om ni har ordnat upp er. Jag saknar er mode snack, Vad passar till vad, Hur löser jag med den blåa kavajen tll svarta byxorna …ja som ni var från början.

  Kram på er/Anna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.