Hurra för 96-åringen!

Ja, idag hurrar många – inklusive jag själv – för en makalös nybliven 96-åring. En historisk person, i allra högsta grad. Och (högst relevant här i min blogg) en mycket stilsäker och underbart klädkonsekvent sådan.

Jag pratar förstår om dagens och ÅRETS kungliga jubilar, vars firande i år gör att det skapas en extra brittisk långhelg (!) om fyra dagar i juni…

…Och då är det inte 96-årsdagen som firas – även om den OCKSÅ firades rejält idag, med hyllningar överallt – utan det faktum att hon på nytt bli historisk, genom att nu ha suttit 70 år på tronen. Ett så kallat “Platinum Jubilee”. Kungafamiljen firade drottningen (som alltså föddes i London 1926) med en Instagram-post på en 2-årig guldlockig liten prinsessa.

Här var lilla  Elizabeth Alexandra Mary (som hon döptes till, Regina lades till när hon blev drottning) helt ovetandes om att hon någonsin skulle sitta på tronen, med tanke på att det ju då var hennes farbror som var kung:

Och här nedan ser vi henne i sin mammas famn. Mamma drottning Elizabeth, som alltså var drottning 1936 – 1952 och sedan kallades drottningmodern, “The Queen Mother” – för att inte förväxlas med dottern Elizabeth, när hon tog över efter sin pappa, som gick bort i luncgcancer.

Födelsedagen firades också med ett nytt, alldeles underbart foto av drottningen, iklädd majestätisk mörkgrön kappa, tillsammans med två av hennes vita hästar:

Ja, givetvis får hästarna vara med på bilden. Den sportiga drottningen, som trivs utmärkt i gummistövlar, har en livslång kärlek till hästar (ja, och hundar såklart!) och själv ridit i princip hela livet…

Hurra för denna magnifika drottning, idag och alla andra dagar. Och vilket roligt år vi har framför oss, med detta stora jubileum som kommer att firas på alla tänkbara håll och kanter i England. Vi kan nog förvänta oss att Kates stylist laddat upp rejält, hurra för det OCKSÅ!

…Här nedan ser vi födelsedagsbarnet i ett annat element, en härlig familjebild från 2021 med hennes älskade prins Philip och de är omgivna av skocken av barnbarns (!) barn. Drottningen har lillprins Louis i knät, närmast intill henne står Kate och Williams äldre barn, prins George (tronarvingen) och prinsessan Charlotte.

Ja, en stor familj har hon, med fyra egna vuxna barn som alla fått barn och barnbarn…

Måste ju avsluta med en av drottningens många ljuvliga looks i maripanrosa – och naturligtvis, hatt, brosch, pärlhalsband och den svarta lilla handväskan…

7 reaktioner till “Hurra för 96-åringen!

  1. Hurra hurra för Queen Elizabeth! Så häftigt att hon har varit drottning i 70 år! Magnifikt verkligen. Håller med ovanstående kommentarer; hon känns soon om hon ör odödlig på något sätt..så stark och pondus har hon och stilsäker för den delen också! Så troligt stilsäker. Hurra hurra hurra för att hon har suttit på tronen i 70 år. Hoppas det blir många år till!

  2. Drottningen heter inte Regina utan det är hennes titel (Regina = drottning). En kung har titeln Rex.

  3. Hon är magnifik verkligen. En sann förebild, som tar sin roll på största allvar. Inga utsvävningar och konstiga bilder i pressen. Tyvärr har ju inte alla barnen lyckats hålla sig på samma nivå.

    1. Vill bara nämna att som bakgrund på bilden med Drottning Elisabeth och hästarna finns en alldeles magnifik Magnolia

  4. Älskar QE2, har så svårt att föreställa mig en värld där hon inte längre finns. Är ingen rojalist men fascineras av kungligheter och hon är verkligen drottningarnas drottning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.