Hurra, en sommarläxa!

Dottern har fått läxa över sommarlovet: att läsa mycket – och att skriva brev. Eller vykort, eller vad som helst! Bara hon skriver. Jag blev sååå glad, ska bli superskoj! Är nog mest laddad i hela familjen över denna läxa?!

5A1A4593

Gäller nog mest för mig att INTE tjata för mycket om detta, så att det blir ett tråkigt måste. Inte helt lätt när man har en mamma som jobbar med skrivande och som har en hel byrå fylld med kort, brevpapper och samlar fina frimärken.

9 reaktioner till “Hurra, en sommarläxa!

 1. DET var verkligen en bra läxa, som barnen dessutom har stor nytta av under resten av livet! Det är så viktigt med ett vårdat och korrekt språk. Särskilt viktigt i tider av sms, chatt m.m. där språket ofta kommer på undantag.

 2. Har ni läst Eva Dahlgrens barnböcker om Lars och Urban? De är underbara ! Vi läste och lyssnade på dem mycket när våra var små ( nu 21 och 23 år). Vi har på alla föräldrasamtal fått höra att det märks att vi läste mycket hemma, både för barnen och att de läste själva. De har haft ett stort ordförråd tack vare det. Njut av sommaren ! Kram

 3. Roligt att höra att fler än jag tycker om att skriva vykort, inbjudningar och tackkort. Tyvärr får jag dock inga själv många av våra vänner skickar sms när det gäller bjudningar och tack försenast. Just nu letar jag fina tackkort är tacksam för tips❤ Ha en superskön semester med mycket mys och bad!!!

  1. Har du koll på majasbokshop.com? Så fina och roliga kort som både avsändaren och mottagaren garanterat blir glada av!

 4. Jag är en kvinna på 60+ som genom skolan på 60-talet skaffade mig en brevvän i England och än i dag skriver vi brev till varandra. Vi använder aldrig e-post utan det blir papper och penna och ett roligt sätt att hålla engelskan igång. Älskar också att skriva kort till barnbarnen och överraska med riktig post då och då. Vår dotter är dessutom flitig med att skicka vykort när hon är ute och reser i världen, kan ha blivit påverkad av mammas skrivande!

  1. Vad roligt att du/ni fortsätter att skriva till varandra. Ett alldeles utmärkt sätt att hålla språket levande! Det är verkligen något visst med “riktig” post, som julkort , födelsedagskort m.m. Bra påverkan där!!! 🙂

 5. Jag gjorde ett sommarlovsbingo till klassen jag jobbar i. Där fanns med att läsa på olika ställen men också att skicka ett brev eller vykort till någon. Jag tänker att det kan vara kul både för avsändare och mottagare!! 🙂

 6. Kul! Uppdatera gärna 🙂

  Kanske ni kan läsa samma bok och ha bokklubb hemma , det kan inspirera 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.