Höstvykort från Florida!

Käraste bloggen, här kommer ett livstecken i form av ett blankt vykort från soliga Florida. Vi vänder bladet till november på bästa sätt, vi fem på ett riktigt äventyr – ett varmt, soligt och underbart sådant…

Ja, vi upptäcker Florida, första stopp blev just min kära mans favoritplats, på alla platser: stranden (som han genast jämförde med Falsterbo “är den inte ALLTID bäst i Falsterbo ändå?”)! Johan har aldrig varit här förut, jag har varit här längesedan med mamma – som vi för övrigt mötte upp när vi kom hit. Hurra, så kul! Mamma och pappa har varit en rejäl USA-turné och hälsar på min syster samt på bröllop, bilat längs Hudson River vilket mamma velat göra lääänge, sedan i Fort Lauderdale – och nu möttes vi alla här i Pompano Beach, där vi lånat ett hus av vänner. Vi stannar i drygt en vecka.

Igår körde mamma och jag med barnen raka, långa, platta vägen mot Everglades träskmarker. “Snake Road”, den stora ormen längs vägkanten, och ja, när mamman här glömde ta av på rätt exit, man kan väl säga att bara bilturen ut mot våtmarkerna var ett äventyr i sig!

Sedan åkte vi en lång “airboat”-tur med guiden Tony som var åttonde generationen därute, och som underströk för barnen att: “Alligatorer är vilda djur, farliga djur om man inte vet vad man gör, de bryr sig inte om båtljudet men i övrigt ska vi inte störa dem, absolut INTE kasta något till dem, inte vifta, så sitt still i båten, var tysta och gör som jag säger” och man kan väl säga att det var ett högst effektivt (!) sätt att få barnen tysta… Ja, och även oss vuxna. Spännande, lärorikt och storslaget vackert.

Vi njöt verkligen allihop av den storslagna upplevelsen att nästan flyga fram i de till synes oändliga våtmarkerna, genom det höga gräset, se hägrarna bland såggräset, och en och annan liten timrad stuga – och förstås också, två alligatorer, som guiden lyckades se och som vi försiktigt gled närmare. “Hur gammal blir en alligator då?” och ett gäng andra frågor, ställde jag och tänkte att jo, sånt KOMMER faktiskt ibland i “Alla mot alla”…

Idag ska vi spana in den lokala lilla tennisklubben här, jag var förbi igår och pratade med en snäll, blågråhårig dam i klubbhuset som entusiastiskt sa att “You GOOOOTTA play!” – men nu vaknar resten av gänget och vi ska plocka fram frukost i den stora, amerikanska kylen. Japp, jorgubbsyoghurten är knallrosa och nej, smöret smakar INTE som hemma – och nej, det blev INTE någon av alla chokladflingor som fanns i världens största (tyckte barnen) mataffär.

Sedan ska vi planera en Miami-utflykt också, kanske imorgon? Tar tacksamt emot tips, om någon annan varit här i trakterna. Nöjesparkerna uppe i Orlando skippar vi faktiskt, tänker att det finns så mycket annat att se som barnen också tycker är kul, annorlunda och spännande…

Önskar dig en härlig höstlovsvecka, vad du än gör av den – för många är det ju en ganska vanlig vecka, för andra läslov, för andra ett pusslande med lediga barn, ja, hur det än blir, så hoppas jag att den är BRA!

13 reaktioner till “Höstvykort från Florida!

 1. Om det finns tid att förlänga trippen till Miami något, passa på att fortsätta mot Key West. Vågar lova att det blir ett oförglömligt minne för hela familjen.

 2. Hej! Här kommer lite tips! Boomerspark.com för minigolf , jungleisland.com miamiseaquarium.com, miamichildrensmuseum.org, (mest för mindre barn) South pointe park Miami Beach miamiandbeaches.com jättemysigt område för picnic, bollspel, bad, hyra cykel, ligger en Whole food nära 7 min med bil på 1020 Alton rd ( för picnic mat) bästa anrikaste glass ställe jaxsonsicecreame.com i Dania Beach. Pompano Beach Pier pbpier.com hyra fiskespön, god glass på Kilwins, bada mm, sunrisepaddleboards.com hyra kanot, paddelboards mm, Bra ”public ” golf bana hyra klubbor mm i Pompano 1101 N federal Hwy, Pompano Beach, – Njut av härliga Florida.

 3. Miami Design District och Wynwood i Miami är bra!
  Kanske Kennedy Space Center, om barnen tycker sånt är kul!
  Ha en trevlig semester!

 4. Cape Canaveral! Fontainebleau Hotel In Miami Beach on Collins Avenue. Cuban sandwiches.

 5. Stor och rolig vatten park för alla åldrar rapidswaterpark.com, och en lite ” finare” och mindre , mera lounge Hotel feeling, rutschbanor, lazy river, pool mm tidalcovemiami.com, ligger väldigt nära bra shopping mall, Aventura mall! Fort Lauderdale Water taxi, watertaxi.com man kan hoppa av och på för lunch, för bad mm och hoppa på igen, ofta väldigt kul guider som berättar historier om husen och människorna, kul för alla, åker i kanalerna , Enjoy!

 6. Om ni har ngr oplanerade timmar i Boca Raton – åk till Sugar Sand Park. Ngr år sedan vi var där – men det är som en parklek i Sthlm fast SÅ mkt större. Karusell, stora roliga klätterställningar som även passar äldre barn, gungor, fika mm. Inte så överdådigt och fancy, men naturligt och icke turistigt. Mer som invånarna själva gör med sina barn. Ha det härligt på resan! Kram!

 7. Äta lunch på Big Pink. Höjdpunkten är deras friterade Oreos till efterrätt.

 8. Wynwood walls är ett tips om ni ska in till Miami. Säkert många som tipsar om Key West och det är ju absolut fint men vill man bara ha ett provsmak utan att åka hela vägen fungerar Key Largo rätt bra med.

  I Fort Lauderdale har de ett Museum of Discovery and Science som var väldigt bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.