Hej från gråkallt Göteborg

Hej från gråkallt Göteborg, där jag nu sitter hemma i köket hos mamma och pappa här på Överåsgatan. Emilia, Säker stils projektledare Camilla och jag åkte hit till framsidan imorse efter att vi haft en härlig, himla lyckad höstfrukost för 230 glada gäster i Stockholm – och imorgon bitti så smäller det alltså här i Göteborg. Imorgon kväll lanseringsmiddag för Rörstrands nya Ostindia-servis och på fredag åker jag iväg för att fira en kär kompis som fyller fyrtio! Så ja, det var väldigt skönt att landa här i köket en stund nu.

Men åter till imorse. Som alltid så roligt att träffa följare, Säker stil-vänner och poddlyssnare. Vi trendspanade på scen, berättade om våra favoriter från Åhléns varumärke WERA och designchefen Carin Wester berättade om arbetet, idéerna och inspirationen bakom kollektionerna. Önskar att vi hade filmat “Behind the scenes” när vi hade uppstartsmöte på Åhléns designkontor för några månader sedan, det är så himla kul att se alla moodboards, tygprover, ja allt bakom designprocessen – bakgrunden till det som sedan blir detta, liksom…

Nej, nu ska jag dricka en kopp te med mamma som är i full gång i köket och lagar mat till kvällens lilla tjejmiddag här hemma. Eller, JAG ska dricka en kopp te för mamma lagar mat hejvilt och jag tror inte att hon vill att jag stör henne just nu, haha. Hon är inne i en “matlagnings-flow”! Men jag ser att det vankas rimmade kycklingen från kokboken. Mums.

9 reaktioner till “Hej från gråkallt Göteborg

 1. Så mysigt att hänga med dig på olika saker! Tack för sällskapet! Fin blå tröja – varifrån?
  // linda

 2. Jag var en av de glada som hade chansen att äta, lyssna, mingla och shoppa med er igår på Åhlens. Så trevligt! MEN 🙂 Att ni lät Carin Wester uttala accessoarer som assessoarer och inte rättade henne 🙂 🙂 🙂 Missade utdelningen av goodiebagsen men hej, jag fick ju mingla med er! KRAM!

  1. Men det är väl så man uttalar accessoarer? Hur skulle man annars uttala det? Ordet kommer från franskans accessoire och uttalas med s. Jag har aldrig hört annat uttal på svenska än ”assessoarer” helmer.

   1. Jo, det ska faktiskt uttalas ”aksessoarer” på svenska 🙂 Har också alltid sagt ”assessoarer” men lärt mig på senare år att det inte är det korrekta uttalet.

  2. Vilken kommentar! Om 99% av alla personer uttalar ett ord på ett sätt har jag svårt att se att man ska rätta de som säger ”fel”. Det är bara drygt snobberi

   1. Men detta tar ju Säker stil upp i podden flera gånger! 😍 Uttalad inte med s utan aksessorie

   2. För mig var det en skämtsam kommentar som hänvisar till avsnittet om hur man uttalar olika ord 🙂 Själv har jag sagt “fel” i alla år men nu kan jag stoltsera med att jag lärt mig något genom att lyssna på podden 🙂

 3. En liten undran Ebba- varför skriver du alltid ut vilken gata du befinner dig på- såväl i Gbg som i fjällen? Många kända personer undviker detta för att få vara ifred privat.

 4. God morgon ,
  var kan man köpa din fina korall/rosa polo tröja ?
  Kram och trevlig fredag 🌹

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.