Harrys val, blödande läpp – och hej mörka morgon!

Att klockan strax är åtta och det fortfarande är mörkt ute är nåt jag inte varit med om på två veckor. Puh! Men lite mysigt nästan. I alla fall såhär “första vardags-måndagsmorgonen 2020” för oss. Skickade just iväg hela truppen här utanför dörren, mot skola, jobb och förskola – och om en kvart ska jag bege mig till TV4 och Nyhetsmorgon. Och jo, jag brände läppen på den där båtturen och har u en blödande blåsa, en REJÄL sådan som dunkar och inte är särskilt tv-mässig. Alls. Aaaaj. Men men. Så är det!

Ska blödande läpp till trots dyka in och prata om Harrys val, efter talet igårkväll på välgörenhetsmiddagen för organisationen Sentebale, som Harry var med och grundade, och som arbetar för att stötta unga som lever med AIDS och HIV, framför allt i Sydafrika. Här kan man se talet i sin helhet. Titta på klippet! Japp, Harry tittar ner i sina papper mer än någonsin. Mån om att vartenda ord ska bli rätt. För detta är ett oerhört viktigt tal, såklart, att få berätta sin sanning, med sina ord, efter tumultartade veckor. Det är ett fint tal, klart och tydligt och från hjärtat. Det är också sorgset, eftersom han berättar det som många redan drog slutsatsen av i helgen när drottningen “satte ner foten”: Meghan och Harry VILLE fortsätta arbeta för drottningen – men med egna medel, och med en egen ekonomi. Ja, de ville kunna göra välja egna uppdrag, kanske inte minst Meghan tänker jag här? Men det var tyvärr inte möjligt att kombinera de två rollerna. Alltså klubbade drottningen i söndags att de inte längre kommer att representera kungahuset i några sammanhang.

Nej, nu ska jag komma iväg här, vi ses snart i rutan!

10 reaktioner till “Harrys val, blödande läpp – och hej mörka morgon!

 1. Prince Philip i The Crown: ”There have always been the dazzling Windsors and the dull ones. But alongside that dull, dutiful, reliable, heroic strait runs another. The dazzling, the brilliant, the individualistic – and the dangerous. For every Edward VII you get a Queen Victoria, for every Lillibet you get a Margaret.”

  Kommer inte över att The Crown kommer sluta på samma sätt som den börjar (nästan). Fast här är det the spare och inte the heir som går i exil för sin amerikanska frånskilda frus skull, och sitta i en lyxvilla och mässar om hur dåligt alla behandlade henne.

  Men eftersom det är 2020 så är hon inte nazistsympatisör utan en afroamerikansk feminist.

 2. Sorgligt för Harry! Vet du Ebba vilken status i kungliga sammanhang har deras lille son i nuläget?! Lycka till med din o Johans arbetsvecka o familjeliv!

 3. På något vis kan jag väl tycka att det inte är mer än rätt?
  Om de vill vara självständiga får de ju ta smällen för de. Såklart tycker jag att det är synd, då jag verkligen gillar Harry och Meghan och tycker att de varit bra för kungahuset. Känns ju dock lite konstigt att vilja vara sina egna varumärken, men samtidigt ha privilegium av arbetet med kungafamiljen. Även om de själva byggt upp organisationer har det ju ändå varit pga att de är kungliga.
  Tänker även att drottningen gör såhär för att ifall någon annan i familjen vill göra detsamma. Tillslut blir det massa som inte vill vara me di kungafamiljen, men ändå jobba med dem… De kan ju bli lite konstigt tänker jag.

  Ska bli spännande att de vad detta kommer innebära för Charles, Camilla, William och Kate….

 4. Rätt beslut av drottningen, hon är riktig ledare. Deras varumärke skulle bli “Sussex royal” om jag förstod rätt så, så hur kan man då INTE vara royal? Man kan inte stå med en fot i båda lägren.

  Hoppas de hittar sin väg, Harry bär säkert på trauma av vad pressen gjorde mot hans mamma och nu utsätts de själva för samma behandling…

 5. Som vanligt var du grymt bra i rutan imorse! Jag måste bara få veta, var är blusen ifrån som du hade på dig?

 6. Kan inte låta bli att undra varför de tror att livet kommer att bli så annorlunda..? Helt förståeligt att det är otroligt kämpigt med press och media hela tiden, men de kommer ju att fortsätta be om media uppmärksamhet eftersom hela deras business modell bygger på uppmärksamhet från media. Samtidigt som Harry är på Sandringham och ber om att få dra sig tillbaka, är ju Meghan ute på uppdrag och lägger ut ( eller tillåter ) foton på sociala media kanaler. De vill ju, och måste ju ha press, för om ingen bryr sig eller om de inte syns har de ju liksom inget värde ( i välgörenhets syfte). Har svårt att förstå deras resonemang.
  Cc

 7. Undrar faktiskt om detta verkligen kommer att innebära mindre bevakning och intresse för dem? Om det är det de vill slippa… Just nu är de i alla fall mer intressanta än nånsin!

  Ska också bli intressant att se om detta påverkar Harrys stil. Hittills har han ibland varit lite ”gubbig”… (förlåt)… Men detta par skulle ju kunna göra en resa likt David och Victoria Beckhams. Både vad gäller karriärer och sysselsättning (kanske inte vad gäller sportdelen då men ni fattar…) men även vad gäller stil! Så spännande!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.