Har din garderoben något nyårslöfte?

På nyårsafton frågade jag Johan om han hade några nyårslöften. Nej, inte i år heller. Det visste jag ju redan. Han är inte en sådan som har nyårslöften. Men jag är det! Har alltid haft det. Så jag tror egentligen att jag frågade för att… Fundera över mina egna?

Tills jag insåg att det är helt okej att inte vara så bestämd med de där löftena. Att löften handlar om framåt, bättre, mera. Och att jag någonstans… Trots att det finns tusen fronter jag borde skärpa mig på, från sötsaker, kardemummabullar och träning till planering, återhämtning och ja, ni hör ju, det finns att TA av, om man säger så… Men att jag någonstans ändå är väldigt glad över livet. Över att få må bra, att få följa våra tre underbara barn och att dela livet och vardagen med min Johan. Över att jobba med det jag älskar allra mest, att på riktigt vilja nypa mig i armen för att det är så roligt med allt jobb. Mycket? Ja. Men roligt? Japp, mest hela tiden. Så mycket skratt, idéer och drivkraft i det underbara gäng jag har äran att jobba med. Att få driva Säker stil med Emilia och käraste Emilia, jag kan BARA instämma i punkt 4 på din lista. Bästa kollegan, bästa teamet. Där jag får vara mig själv, med alla mina brister.

Så, nu kanske jag svamlar – eller famlar – men jag ville nog mest säga att i en bransch där det ofta handlar om “nästa projekt, nästa dröm, nästa idé, nästa lansering” så är jag väldigt, väldigt, väldigt glad över här:et och nu:et.

MEN – det finns faktiskt ändå ett nyårslöfte. Det är garderobens nyårslöfte. Om färre, bättre plagg och att utmana mig själv. Jag älskar en bra challenge och just det bjuder vi på i 2020 års första Säker stil-podden! Vi guidar till 10 olika utmaningar och nystart-kickar för din garderob. Vad passar dig bäst? Du väljer. Köpfri månad, fredagsutmaningen, bytes-utmaningen? Lyssna här och hoppas att du känner dig inspirerad!

6 reaktioner till “Har din garderoben något nyårslöfte?

 1. Viktigt! En dag kan det vi tar förgivet kastas omkull, så när allt är bra…det är viktigt att ta perspektivet du skriver om.

  Jag ser fram emot ett 2020 där jag ska jobba på att ge mig själv energi så jag räcker till bättre åt andra och där jag jobbar med att acceptera och välkomna förändring (som tidigare skrämt mig).

  Jag har min familj, allt är bra. Det är mitt mantra. Andas.

 2. Har inte lyssnat på er podd (ingen annan podd för den delen haha) men har sedan slutet av 2018 ett löfte eller regel kanske man ska säga om att jag inte får köpa några nya kläder, enbart begagnat/secondhand/vintage. Såklart räknas inte underkläder eller jobbskor (jobbar på hårda sjukhusgolv så bra skor är nödvändigt). Och om jag nu köper något nytt måste jag skänka en summa till en miljöorganisation. Kan säga att det gått väldigt bra, köpt något enstaka nytt men annars bara ”onytt”. Bor inte i en stor stad så utbudet är lite svårare i fysisk butik, men mycket går ju att köpa använt på nätet/app. De har blivit lite kul också, som en utmaning och när man väl hittar ett plagg som man letat efter eller känner att man gjort ett kap. Ja då blir de roligt, som en jakt haha.

 3. Älskar att handla kläder! Köper både billigt typ Hm men även designerplagg. Har lovat mig själv ett köpstopp i Januari, februari och mars… Inte lätt men det ska gå…

 4. Min fråga kommer garanterat försvinna under förra inlägget så skriver här. Ställde den under inlägget från er senaste men fick ingen respons då.

  Ställer inte barnen, särskilt då Marianne, några frågor om ert resande? Jag har en son i samma ålder som uttrycker mycket stark oro över klimatet och hur hans framtid kommer att se ut. Han vill inte flyga, vill minska på köttet osv och är väldigt medveten om att de val vi gör påverkar. Han är mycket mer engagerad än vad vi föräldrar hittills varit. Men ni kanske inte diskuterar sådant hemma hos er? Eller i Mariannes skola för den delen.

 5. Mitt Garderobslöfte är att underhålla och ta hand om kläderna bättre. Skippar ofta att stema kläderna efter tvätt, borsta stickat eller fixa noppring. Känner alltid på morgonen att inget av plaggen är kul/fina att ta på mig.. vilket inte är så konstigt då stackarna är vanvådade :/
  Bättring på detta!

 6. Min utmaning för 2020 är att bara köpa fyra plagg innan sommaren. Jag har rätt mycket kläder så planen är att njuta av dem mer och se till att de få köpen blir mer speciella än slentrianmässig shopping.
  /Sofie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.