För sju år sedan förändrades livet

Imorgon, för sju år sedan, blev jag mamma. Och livet förändrades för alltid. Plötligt fanns en ny mening med alltihop. På en sekund – från att jag fick upp henne på mitt bröst och hon tog sitt första lilla andetag på denna jord – så blev någonting så mycket viktigare än jag själv. Den villkorslösa kärleken, så stor och stark att den fullständigt svämmar över i bröstet. Då liksom nu. Då, den 9 april, föddes äntligen vår älskade Marianne. Nästan prick två veckor över tiden, som jag väntade…

Idag firade vi henne hemma, ett litet kalas för ett par gamla kompisar från förskolan. Det sägs ju att det är lagom med lika många barn som barnet fyller år – och det stämmer bra tycker jag! Min mamma var häruppe och bakade rulltårta med Marianne och Klas, med hackade Marianne-kolor i krämen och röd-vitt dekoration. “Mormor, du skulle vara med i Hela Sverige bakar” tycker barnen, jag håller med. Allt mamma svänger ihop blir så himla bra och gott, alltid. Tack vare mamma har Amy och jag skrivit våra tre kokböcker. Men åter till firandet…

Vi körde femkamp, på födelsedagsbarnets önskan. Måste skriva ett inlägg med lekarna, det blev så himla bra! Nu kommer strax mamma, pappa och mina svärföräldrar på söndagsmiddag. Sociala schemat denna helg alltså, puh. Men det blir supertrevligt.

Imorgon bitti ska jag pussa och krama vår fina, roliga, kloka 7-åring extra mycket. Hämta henne i skolan och hitta på något mysigt. Och berätta för henne om just den dagen, för sju år sedan, när hon kom till oss.

8 reaktioner till “För sju år sedan förändrades livet

 1. Så fin text om känslorna, så igenkännande. Hoppas ni får en mysig födelsedagsmåndag hela familjen och grattis till Marianne 💜

 2. Det låter så mysigt! Här är det så att man bjuder hels klassen (plus eventuella andra kompisar) även när man ’bara’ fyller 5. Inte nog med det, 2 dagar innan 4-åringen blir 5 blir 2-åringen 3 och denna bestämda dam vill ha kalas för sina dagiskompisar och det för hon ju såklart. Hon går heltid på föris och är ett socialt geni för hon känner alla och har blivit bjuden på många kalas så det blir nog fler än 3 gäster… Jag blir trött bara jag tänker på det men kul är det ju också!!!

 3. Fint skrivet av fin mamma till fina Marianne! Hipp hipp hurra idag 7 år!!! Vi ses 18.30!

  Kram

 4. Grattis till din fina dotter och er som får ha henne!

  Jättejättegärna ett inlägg om femkapen!! Vi ska ha ett gäng ystra sexåriga killa på kalas om ett par veckor och behöver bra tips!

  Hoppas ni får en fin dag!

 5. För 7 år sedan föddes min flicka Angela, den 23 April, och jag började följa din blogg, eftersom du också hade fått barn, och jag blev nyfiken på hur du fick ihop allt <3

  Kram

 6. Du får mer än gärna dela med dig av 5-kampen för jag ska själv snart ordna 7-års kalas. Tack! 😄

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.