Födelsedagskaoset

I fredags (när vår mellanpojke fyllde EN HEL HAND!) började det – födelsedagskaoset. Från och med nu och nio veckor framåt klarar vi av alla familjens fem födelsedagar. Pratar mer om det i veckans podd, som vi släppte idag! Hur som helst, näst på tur i familjen är…

WhatsApp Image 2018-02-14 at 16.57.24

Me, myself and I. Nu på söndag, den 18 februari fyller jag år.

Så, hur känns det då? Födelsedagar, någon slags “vätskekontroll” i livet är de ändå. Check-in, liksom. Stopp, stanna upp en liten sekund. 2017 års födelsedag kändes så… oviktig eftersom jag var höggravid och hade den finaste presenten jag kunde drömma om i magen. Kanske låter fånigt men är helt sant. Det jag önskat mig så, det bar jag ju på redan. Det enda jag önskade var att allt skulle gå BRA. Att en frisk liten baby skulle komma ut och att detta skulle gå BRA.

Nu är han här. Och jag är inne i en dimma av jobb-race varvat med föräldraledigt, underbart lyxiga stunder med barnen som jag verkligen njuter av, varvat med stora beslut, planer och drömmar som knackar på, ibland försiktigt, ibland mer ilsket. Så med det sagt, inför helgen kan jag inte påstå att det är någon superpepp på just födelsedagsfirande. För jag orkar helt enkelt inte. Usch, så trist jag låter nu. Förlåt får det, men jag är himla kass på att inte skriva som jag känner. Bara tanken på Petras fantastiska födelsedagshelg (helg!) gör mig matt. Även om jag samtidigt blir lite nostalgisk – för exakt som Petra firade hade jag förmodligen också gjort om jag inte haft barn idag. Och det hade OCKSÅ varit helt underbart, såklart!

Bokklubben (världens bästa Anna, Ida och Erica) var så snälla, de föreslog att vi skulle ut och äta brunch till helgen. Tyckte att Johan skulle ta alla tre barnen så att jag kunde komma iväg själv. Men jag vet inte riktigt. Åh, nu tänker jag att jag borde tackat ja till deras himla fina och trevliga erbjudande ändå, kanske precis vad jag behöver just nu… Hmm, vad tror ni?

16 reaktioner till “Födelsedagskaoset

 1. Den 22 mars börjar vårt race :). På tre veckor fyller alla tre år. Det avslutas den 9 april och en liten i magen är beräknad den 11 april. Det ska verkligen bli spännande om den slår sig in mellan någon av oss tre eller om det kommer dröja till mer i slutet av april :). Grattis i förskott till dig!

 2. Men SÅKLART du ska köra på brunch! Du gör ju flygresor med alla tre barnen, visst klarar deras pappa ett par timmar?! Jag blev nästan lite provocerad nu. Tycker du verkar ta mycket ansvar för era gemensamma barn. Dags för pappaledighet?

 3. Klart att du ska gå på brunch. Jag tänker att även om det kan kännas motigt att orka iväg innan så är jag säker på att brunchen fyller på ett annat energikonto.

  1. Håller med min namne Jenny! Klart du ska äta brunch med dina vänner. Det är du såå värd!! Din Johan fixar det galant:) Din rosa kappa är fantastiskt fin och klär dig så bra.

   Stort grattis i förskott // kram

 4. Jag vet hur svårt det kan vara att släppa taget om sitt lilla barn. Lämna över ansvaret. Jag är övertygad om att Johan kommer att lösa det galant OM du är redo. Gör det som känns bäst för dig. Om det bara blir ett stressmoment så ska du ju inte göra det. Jag litar på att du tar det beslut som är rätt för dig! Grattis i förskott!

 5. Älskar hela din look här, så himla snyggt och stilsäkert! Förstår precis ditt dilemma, i perioder med mycket roddande, barn, jobb och saker som händer så tycker jag tillslut att det är svårt att veta vad som ger energi eller vad som bara känns som en till grej att få in och som tar tid ifrån familjen. Men brunch med nära vänner är ju förstås, vid rätt tillfälle, så himla härligt 🙂
  Vad du en bestämmer dig för så hoppas jag att du får en helt fantastisk födelsedag – det är du värd!

 6. Du är ju själv med barnen, så varför skulle inte din man klara det..?
  Ska själv börja jobba lite smått nu och pappan ska vara hemma. Det är bra för alla!! Vår pojke är jämngammal med din Ernst!

 7. Ebba! Man ska fira det som firas kan! Klart du ska vara med dina vänner! Det blir ju presenten från din man.. återhämtning är A och O!! Samt påfyllning av energi! Grattis i förskott kram Anna

 8. Grattis i förskott 🙂 du har samma födelsedag som min pappa hade.
  Jag tycker verkligen att du ska unna dig lyxen att gå på brunch med dina vänner. När du väl är där kommer du ha så trevligt. Man fyller ändå bara år en gång om året 🙂 Själv LÄNGTAR jag efter att få lite egentid, har inte vart iväg själv, mer än till gym/affär, på 8 månader. Bör tilläggas att jag är smått hysterisk och har kontrollbehov haha, samt att sambon jobbar jämt(läkare, så du vet nog hur det är). Som tur har vi rest en del tillsammans. GÖR det bara säger jag, det är du så värd!

  Trevlig helg! Kram Annicka

 9. KLART du (barnfri) ska träffa dina vänner <3 Vad tvivlar du ens på? Grattis i förskott!

 10. Ja!!!! Såklart du ska gå på brunch, låter ju superhärligt!!!! Kramar och grattis från storasyster!

 11. Tycker du ska önska dig en natt på hotell utan barn och bara sova ut! Samt äta god hotellfrukost

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.