Fjorton vårtrender, favoritfärgen och drömmen om april

Utanför rutan här är det ett vinterland men ändå kan jag inte låta bli att drömma om… April. Att kisa i den starka, tidiga vårsolen som tinar upp mark, själ och sinne. Solglasögon, lättare skor, tunnare jacka. Åh. Att plocka fram gamla favoriter, styla på nya vis, uppdatera, tänka om, tänka nytt, tänka till. Vilka färger, nyckeplagg, material och kul detaljer syntes på vårvisningarna?

Vi, Emilia och jag, sammanställde våra tankar om vårens trender i EN maxad vårtrender-podd, där vi listar 14 härliga vårtrender att inspireras av. Givetvis var färgen gult med. “Årets färg”, enligt Pantone – eller rättare sagt är årets färg Illuminating, en slags sportig lysgul, här ser vi en tolkning hos Alberta Ferretti…

Gult som är allt annat än fult, om ni frågar mig. Ljuvlig färg jag blir glad av! Men i min egen garderob älskar jag ju främst accentfärgen orange och blev lycklig av att se orange färgklickar på Prada-visningen, jag menar DETTA:

…Eller att bara låta en orange ärm skymta fram, som en styling-detalj, gärna mot grått, här nedan från Prada. Sedan är det ju underbart ändå, att man ser det man vill se. För att det finns en bred palett. Jag såg väldigt mycket orange, eftersom jag ÄLSKAR färgen och det är en av “grundfärgerna” i min garderob, året om. Emilia däremot, såg betydligt med chockrosa eftersom det är en färg hon älskar.

…Även hos Fendi syntes orange poppa i form av boots, mot en krispigt ljusblå kaftan.

Fendi är generellt en av de mer omtalade visningarna, just för de trendsättande färgkombinationerna – sedan har också många ögonen på Fendi, eftersom Kim Jones tagit över som kreativ chef. Den här visningen, för våren, var dock skapad av Fendi-barnbarnet Silvia Venturini Fendi, som plockades internt och axlade jobbet efter att Karl Lagerfeld gick bort.

Lyssna på podden HÄR för fullständiga listan över vårtrender. KOMMENTERA GÄRNA!

2 reaktioner till “Fjorton vårtrender, favoritfärgen och drömmen om april

  1. Hej Ebba!

    Är det jag som är blind, eller har du ingen sökfunktion på bloggen?! Vore så otroligt bra annars! Jag försöker nämligen hitta lite outfit-inspo till min Rodebjer Agave Symbols i persimon som jag fyndat second hand (ja, jag är ute i lite väl god tid inför sommaren kanske haha, men jag är så taggad på att få använda den!!), och har för mig att du också har en sån?

    Hoppas du kan tänka dig att fixa en sökfunktion!! 🙂 Kram från Hanna

  2. Hej igen Ebba!

    Förstår att du har fullt upp och att man inte alltid hinner med som man vill – men när du så ofta och tydligt uppmanar/ber läsare att kommentera, så känns det lite tråkigt när man på en konkret fråga/förslag inte får någon respons överhuvudtaget…
    /Hanna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.