En sak mindre på “att göra”-listan (tack för det, Synoptik!)

/ Betalt samarbete med Synoptik Foto: Lisa Höök /

Japp, jag älskar listor. Eller jag älskar att STRYKA saker på listor. Behöver listor, för att inte glömma bort allt från nya gympaskor till Klas, boka om tandläkaren, Ernst matsäck. Ja, ALLA de där vardagsgrejerna man så lätt glömmer, veckorna går och… Så står jag där, igen, fredag morgon, ska iväg till tennisen: Neeeej, linserna är slut! En klassiker, i mitt liv. Tills Synoptik Linser All-Inclusive kom in i mitt liv, vill säga. Varför? Jo, för att…

Det liknar alltså abonnemanget Glasögon All-Inclusive, som ju är abonnemanget som låter mig prenumerera på både glas- och solglasögon. MEN Synoptik har även ett liknande abonnemang för dig och mig som också varvar med linser. En nyhet är också att du numera kan ha ETT abonnemang som kombinerar glasögon, solglasögon och linser. Hur bra? För min del varvar jag mellan glasögon och linser, exempelvis dagar när jag sportar eller spelar tennis då jag tycker det är så skönt, smidigt och praktiskt att köra linser.

Vad jag också gillar med Linser All-Inclusive? Alla optikerbesöker ingår, jag får alltså kontinuerlig kontakt med min optiker OCH fria byten vid förändrad syn. Detta hände mig senast jag var på min årliga “koll” och gjorde Syna Ögat-undersökningen, jag fick en liten justering av mina linser som gjorde STOR skillnad. Det hade jag aldrig tänkt på om jag inte kommit iväg på undersökningen.

Läs gärna om Linser All-Inclusive på här på Synoptik.se och där kan du även enkelt boka tid hos din närmsta Synoptik-butik. Gör det bara, säger jag!

Så, varför hjälper då Linser All-Inclusive mig att stryka en sak från “att göra”-listan? Jo, jag får mina linser levererade direkt hem i brevlådan, och behöver inte själv hålla koll på NÄR jag behöver beställa hem nya. Halleluja för det.

Du kan också välja själv hur många dagars användande per vecka du vill ha linser för – en till sju dagar. För att vara säker på att man ALLTID har linser, så kommer en ny leverans i god tid innan dina tidigare linser tar slut.

Hur vet jag vilka linser som är bäst för mig? Synoptik har ett brett sortiment av kontaktlinser från välkända varumärken men om du – vilket jag gjort – vill satsa på prisvärda, riktigt BRA linser så rekommenderar jag att testa Synoptiks egna varumärke iWear. Linserna från iWear har exakt samma egenskaper som andra kontaktlinser men till ett lägre pris. De är tillverkade i moderna material som gör att linserna släpper igenom mycket syre till dina ögon. På så sätt mår dina ögon bättre, både efter en lång dag framför skärmen, men också på längre sikt.

Just nu BJUDER (!) Synoptik på de tre första månaderna när du tecknar en årsprenumeration på linser, från 98 kr / månad. Erbjudandet gäller t.o.m. 31/12 2020, så passa på säger jag! In och boka tid på synoptik.se.

PS. En sista sak, som är viktig: Synoptik rekommenderar en synundersökning varje år för att säkra rätt styrka på dina linser och för att eventuella problem ska upptäckas i tid. Slarva inte med detta! Och i abonnemanget INGÅR alltså optiker-besöken. Tack för det Synoptik!

12 reaktioner till “En sak mindre på “att göra”-listan (tack för det, Synoptik!)

 1. Jag har följt dig lite av och till ända sen din tid i veckorevyn och uppskattat mycket av det du gjort. Men nu undrar jag lite, hur motiverar du den stora andelen samarbeten/reklaminlägg som du har? För mig verkar det som att 2/3 gånger som jag går in här möts jag av ett sånt, och varje gång likadant utformat med dig som ett ’personligt varumärke’ och fotomodell. Jag känner själv att jag förlorar intresset, samarbeten är bara ett finare ord för reklam och det vet vi alla att vi zappar/scrollar förbi om vi kan. Det är ju såklart valfritt att följa dig eller vem som helst. Men det hade varit intressant att höra hur du tänker. Take care!

 2. Instämmer Ingrid. Mina tankar går i samma riktning. Borde vi inte med dagens miljötänk dämpa köphysterin!
  Influencers har alltför svårt att stå emot alla erbjudanden till ”samarbeten”. Gratis smakar alltid gott.

   1. Nej, jag har aldrig sagt att jag vill läsa den gratis. Men det är en stor skillnad på ’gratis’ och att majoriteten av alla inlägg är samarbeten. Jag har full förståelse för att alla vill ha betalt, men då måste ration betalning/det man betalar för vara rimlig. Och det är väl där vi har olika gränser 🙂

  1. Vi har möjlighet att läsa bloggen gratis just tack vare bland annat dessa samarbeten.
   Reklamen är en inkomstkälla, och inkomst behöver vi alla, även du, ellerhur?
   Poddar, bloggar, tidningar, radio, tv och de flesta typer av media bygger på att företag köper reklamplats, så alla involverade kan betalas.
   Jag vill inte jobba gratis i mitt företag. Och om vi läsare accepterar att bloggen är en del av Ebbas arbete som journalist/bloggare/influenser/kreatör/entreprenör/företagsledare så kanske det är lättare att förstå att hon också vill ta betalt för det jobb hon gör.

   Sen att valet av samarbeten inte passar alla i smaken är en annan femma. Där kan inte alla bli nöjda.

   1. Se min kommentar till Maja. Jag motsäger mig inte företeelsen, att samarbeten är bloggarens betalning får man köpa. Jag ifrågasätter frekvensen jämfört med det icke-betalda innehållet. Er annat exempel är Alex och Sigges podd som jag lyssnat på gud vet hur länge och verkligen gillar. Men nu är den så överbelamrad med reklam att jag inte vet om jag ids längre, och det är inte precis som att nån av de är ens i närheten av att jobba ’gratis’.

 3. Jag tycker såna här samarbeten är mycket bättre än de som bygger på mer “onödig” konsumtion. Samarbetet med Bring är också jättebra! Dock rimmar det lite illa med många av de övriga samarbetena. Grönt tänk går ju inte ihop med alla miljoner annonslänkar som uppmanar till köp, köp, köp byxor, tröjor, klänningar, skor och allt mellan himmel och jord eller med Zalando, Bestofbrands, Efva Attling osv osv. Allt handlar ju bara om att vi som följer ska köpa mer och mer. Det går inte alls ihop med grönt tänk.

 4. Jag hoppar över de här inläggen. Rimmar dåligt med vårt nya miljötänk.

 5. Nej Catharina! Hur skulle världen se ut om vi bara ”hoppar över” sånt som inte är bra för oss och världen. Engagemang är viktigt för allas vårt bästa!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.