Det finns alltid en bra anledning att fira

I stolt samarbete med PostNord och #mininbjudan /

Jag jobbar ju sedan många år tillbaka med frimärken och sitter med i Frimärksrådet. En stor ära – och FANTASTISKT kul! Frimärken är kultur och naturligtvis en väldigt viktig del av skrivandet, som trots allt är min passion. Du vet väl att du kan skicka in ditt förslag på frimärke enkelt här? Så tar vi upp det på Frimärksrådet. Vi tar tacksamt emot alla kreativa förslag, så skicka in din idé!

Förra året lanserade PostNord #mininbjudan med handfasta råd, tips och guider, för allt från tackort till sommarfesten eller bröllop. Hur skriver man ut osa? Vad gäller med klädkoder? Hur formulerar jag mig rätt? Och nu, lagom till firandenas högsäsong, kommer nya frimärken som är perfekta för just detta. Är väldigt stolt över att ha varit med på ett litet hörn i detta fina projekt, såhär glad blir man då när man ÄNTLIGEN får klistra premiärfrimärket på ett kuvert…

Nu lanseras alltså nya frimärken kring fest, firande och inbjudningar – och här ser du resultatet. Färgsprakande, festliga, glada frimärken formgivna av illustratören Victor Jönsson. Mitt favoritmotiv?

Jamen, du ser ju. Prinsesstårtan med den rosa rosen. Älskar detta fina frimärke. De blir ju som dekorationer på kuvertet. Och hur glad blir man inte över ett handskrivet brev, eller en inbjudan på hallmattan?

…Och det finns ju ALLTID en anledning att fira. Studentskiva, examen, kräftskiva eller barnkalas. Dop eller namngivning. Eller att bara skicka en tanke till den du inte hunnit träffa, men ändå tänkt på – eller en kär vän som fyller år. Posta en bok, eller bara ett härligt kort! Frimärkena klickar du hem här, eller hos exempelvis Pressbyrån, eller ditt närmaste ombud.

Förutom de fem helt nydesignade frimärkena så kommer en annan underbar nyhet. Nämligen detta…

Frimärken till bröllop har efterfrågats flitigt – det har kommit många önskemål till Frimärksrådet. Så nu kommer ett motiv med ringar. Skirt, klassiskt och perfekt för bröllopsinbjudan, som jag faktiskt tycker att man ska posta. Äh, det funkar såklart utmärkt med mail men om du hinner, så blir inbjudan verkligen något som sätter stämningen och dessutom blir ett fint minne. Visst är dessa frimärken vackra?

Valören på “ringarna” (som finns att klicka hem i e-butiken) är för inrikes brev och hälsningar – och det är samma som de nya festfrimärkena…

Vill man inte köra ringar på bröllopsinbjudan, så går det ju lika bra med festliga frimärkena. Att välja frimärken med omsorg är också en del i att sätta stämningen, redan när inbjudan kommer.

Slutligen, mitt bästa tips? Sänk ribban. Det viktiga är att den där hälsningen, tackkortet eller inbjudan, kommer iväg. Det måste inte vara så perfekt. Alls. Yes, det är superkul att pyssla med vackra kort, papper och fina dekorationer, vilket jag älskar. MEN…

Det viktiga är att bara GÖRA det. Fatta pennan, vilken som. Vi skriver så lite för hand idag, så för mig är det nästan lite terapi på köpet. Ta nåt kort du har liggandes hemma, köp ett vackert frimärke och posta. Det är så himla enkelt. Och du kommer att göra någon riktigt glad.

Apropå skrivande och hälsningar! Passar också på att tipsa om det här inlägget, som handlar om en annan viktig hälsning, nämligen den i sorg. När man vill visa sitt varma deltagande. Det finns också passande frimärken för det – kika efter det med stillsamma moln på, som finns ute nu.

Och kom ihåg, skriv mer! Alltid! Inte bara på datorn och mobilen…

10 reaktioner till “Det finns alltid en bra anledning att fira

 1. Så spännande någonstans så tror jag det där med brev helt försvunnit. VI var på husvagnssemester (vilket vi är varje sommar) för några år sedan och kom på att vi ville skicka sånt där turistkort som man gjorde jämt på 90-talet. När vi gick till servicebutiken fick vi ett frågande uttryck, “vykort?” de började leta och hittade sedan 3 stycken. Insåg då att det nog är ovanligt att skicka vykort överhuvudtaget och ändå är det så kul att få.
  Men samtidigt så förstår jag varför för det är dyrt med frimärken och jag tror inte alla är villiga att betala den summan för att skicka vykort när man kan sms:a eller uppdatera i sina sociala medier mer eller mindre gratis idag.

 2. Utblottade desperata fisförnäma container-klanen Kleberg Von Sydow satsar på Snigelpost!
  Allt går att sälja…Barnen nästa – liksom Greta.

  1. Vilket trevligt samarbete du har med Frimärksrådet, uppskattar att få koll på nya frimärken. Bra att det släppts frimärken med festligt tema!

   Dina välskrivna texter o välkomponerade bilder kan, precis som Estetica gnäller avundsjukt om, skapa bra reklam för en mängd olika produkter. 😉

   Mvh
   Sandra

   1. ti hi…Om jag som estet skulle känna någon som helst avundsjuka mot någon svensk stylist – skulle det i så fall vara Sveriges okrönta stildrottning: Emilia de Poret.
    Som lyckats med det omöjliga – nämligen att styla oformliga smaklösa Ebba.
    Ja, visserligen med hjälp av en hel stab smlnkörer, fotografer och filtrerare – men enbart on line.
    Ebba IRL är samma kolossala stilförolämpning som på SVT.
    Ge Emilia hennes rättmätiga “Emilias stil” på Fyran! Formidabel framgång isf “Efter fem”
    My free pitch…

  2. Du verkar bara vara arg, inget konkret till ämnet. Själv tycker jag att det är svårt med brevpost. Inte bra för miljön vs. mänsklig medkänsla och personlig kontakt.

 3. Jag älskar att skriva brev och kort och glömmer sällan eller aldrig att skicka födelsedagskort till nära och kära. Vår dotter är fantastisk på att skicka vykort när hon är ute och reser och det är väldigt trevligt när det dimper ner ett kort i postlådan. Jag gillar också att pynta mina kort och brev med diverse märken eller med en liten handmålad blomma.

 4. Jag har ett tips runt detta: bunkra! Alltså köp 15 vykort i nån butik och frimärken. Skriv adressen på korten, sätt på frimärken. Lägg i hyllan. Sen, typ varje onsdag, tar man ett kort och skriver en kort hälsning, postar på väg till bussen. På detta sätt fick jag iväg ett mycket uppskattat vykort till min farmor och farfar varje vecka hela vintern!

 5. Beröm till dig Ebba, som slår ett slag för handskrivning- handskrivna brev och kort är kulturskatt att värna.!!Viktigt att träna och lära sig handskrivning för framtida forskning. Handskrivna kort och brev har så mycket att berätta om den tid som dom skrevs i. Vilken skatt Sverige har i forskarhänseende med alla sina sparade handskrivna dokument! Därtill presenterar du ditt inlägg så vackert utformat och personligt! Jag vill dessutom tillägga att hela konceptet med Ebba von Sydows i sociala medier och i skilda offentliga sammanhang, kommer att ge upphov till intresseväckande vetenskapliga uppsatser av massmedieforskare! Heja på Ebba! Du är BRA!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.