Det är inte för sent (och du är inte för gammal)

Vaknade av regnsmatter mot rutan, “mamma, mina gummistövlar är för smååå” och bakis-trötthetskänslan efter en upphackad natt. Minstingen vaknade 02:17 och härjade en halvtimma. Välling, vanka, bära, försöka natta om. And repeat. Låter inte så mycket med en halvtimma men DEN halvtimman är… Längre än ett halvt avsnitt av en bra serie, om man säger så?!

Nu laddar jag för Bokmässan, imorgon åker jag ner till Göteborg. En jobbhelg jag verkligen ser fram emot. Mellan möten och uppdragen jag har inbokade (ni hittar mig bland annat i Postnords fina monter, fredag kl 13 och lördag kl 13!) så tänker jag också unna mig att tanka på med inspiration i form av att spana in nya böcker. Hoppas att det ska ge mig sparken jag behöver för att sätta igång och skriva på den där BOKEN jag tror och hoppas finns därinne

Note-To-Self

Tyckte det här citatet, som min syster postade nånstans, var väldigt bra. Nej, jag vet, jag är inte lastgammal men ibland känner man ju att äsch, det kommer inte gå. Jag struntar i det. Jag borde skrivit den för längesen, nu kommer det aldrig att bli av. Samtidigt, det är min stora dröm att samla tankarna, upplevelserna och… Erfarenheterna, i en bok. Om feminism, tv-branschen, utseende-hetsen och det snabbt snurrande virrvarret som kallas livet. Och de små stunderna som verkligen betyder något, i slutet av dagen.

En annan “Note to self” som jag ofta sätter upp som en mental post-it är nog också ganska viktig i sammanhanget: JUST DO IT. För vad är det värsta som kan hända? Ja, okej, att du skriver uselt, att det blir pannkaka, urfånigt och skäms-dåligt och ve och fasa, människor blir besvikna på dig. Jag som aldrig vill göra någon besviken, som vill att alla ska tycka att det är bra, fint och trevligt. Och duktigt. Hjälp! Tja, vi får väl se då…

Kommentera gärna!

18 reaktioner till “Det är inte för sent (och du är inte för gammal)

 1. Skulle såå gärna läsa en bok med dina erfarenheter. Jag är också journalist och har följt dig i flera år, via bloggen och i sociala medier. Min C-uppsats på journalistutbildningen handlade faktiskt om din blogg. Nu några år senare tycker man ju att ”gud vad dålig den blev”, men ändå – ta åt dig av hur du påverkade oss 20-åriga studenter 🙂
  Kämpa på med allt, tycker du är grym, smart och en förebild för oss som är i samma bransch!

  1. Hej Charlotte, tack för din fina kommentar – nämen på riktigt?! DEN uppsatsen vill jag ju läsa! Tack snälla för peppande ord, jag vill ju banne mig få ordning på den här boken… Kram!

 2. Hej Ebba,
  Tack för att du ärligt delar med dig av högt och lågt. Jag uppskattar att du blivit mer personlig och ”sårbar”. Jag skulle önska ett inlägg där du reflekterar kring att arbeta med bebis. Sitter själv med en nyfödd, den tredje på fem år. Det är fantastiskt, men jag vill inte vara helt föräldraledig. Har varit det med de två första, har ett kul chefsjobb jag trivs med och vill kunna kombinera. Går det? Amma på möten? Dåligt samvete? Stressen i att inte hinna och räcka till… sömnbristen och amningshjärnan… andra dömande… och stöttande såklart!
  Vill gärna läsa hur du upplevt det, såhär i efterhand. För med det är du ju i mål när Ernst går på förskolan Bra jobbat!!! Kram till dig

  1. Åh samma här! 3e barnet, mannen vill vara minimalt föräldraledig och jag vill kombinera föräldraledighet med jobb. Gärna tips på vad som funkade och vilka ”fallgropar” som fanns, Madeleine formulerade det så bra!
   Kram!

 3. Du skriver jätte bra, å tänk på alla som blir besvikna på att vi inte får läsa din bok!💪🏻💞

 4. Våga låta dig lyckas och allt annat är erfarenheter som du bär med dig och lär av och blir skärpt av.

 5. Vill bara säga att det är så himla härligt att du delar med dig! TACK Ebba 🙂 Jag skulle gärna läsa en bok med dina tankar om ideal och livet i det stora & lilla.

 6. Den där boken du kommer att skriva kommer att bli briljant! Lägg nu de där tankarna på hyllan och följ drömmen – jag köper boken, jag looooovar!!

  //Hejarklacken

 7. Jag skulle gärna läsa en ärlig bok från insidan på de teman du beskriver!

 8. Tvekar inte att din bok ska bli läsvärd.
  Se bara hur uppskattad din blogga är av alla oss följare.
  Ebba du är så otroligt verklighetsförankrad och många av oss känner igen oss, eller så får vi en annan synvinkel på olika livssituationer pga av dig. En stor eloge ska du också ha för att du aldrig går med pekpinnen och säger så här eller så där ska du/ni göra.
  Du inser att vi alla är olika personligheter eller har andra förutsättningar
  Tack.

  Glöm sen inte: För att lyckas måste man också våga misslyckas.

  Ser framemot att få läsa din kommande bok.
  Kram

 9. Ett av mina favoritcitat:
  – Just do it, even if you suck!
  Om man aldrig övar på något kan man ju inte vänta sig att man blir bättre, eller hur?!
  OCH – att du kan skriva det vet du redan, så det är ”bara” formen kvar och det fixar du!

  Kom igen nu!

  Kram 💕💫

 10. Ebba, gör du dig inte själv besviken om du INTE skriver den där boken?
  Släpp tankarna på mottagarna och fokusera på det som faktiskt är det viktigaste här: Nämligen lyckan (och möjligheten!) som detta skulle ge DIG.
  Tro mig, uselt kommer du aldrig skriva. Tvärtom, vi ser fram emot att ställa oss i kön för att få din signatur i försättsbladet! 🙂

 11. Ja! Bara gört! Det skulle vara så intressant att läsa!

 12. Snälla Ebba, gör det! Jag har alltid velat ha en karriärtipsbok av dig! Du skulle verkligen göra skillnad i kvinnors liv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.