De mysigaste platserna

Ni vet platser man bara trivs på? Vi har ju alla sådana. Ofta är det nog ett kök, tänker jag? Hej från syrrans kök i Philly, som är precis en sådan plats för mig. Med den 40 år gamla gigantiska, gräddvita, väldigt amerikanska (och 100% Amy-välfyllda) kylen, det knarrande trägolvet och det rustika träköket i deras vackra tegelhus från 1890-talet, med den lilla “porchen” utanför där förmiddagssolen just nu gassar.

Äh, jag tar en bild på min utsikt här från kökssoffan just nu – så förstår ni. Ingen perfekt stylad bild, men här sitter jag nu med en kopp kaffe, det doftar av trädgårdsrosor från en vas på bordet. Och jag skulle inte vilja vara någon annanstans. Lugnet har lagt sig, Amy är på jobbet och har patienter hela dagen, barnen är iväg i skolan. Klas, som är med mig här, sitter intill och bygger ihop en legogrej som han ideligen behöver hjälp med, trots att hans mamma optimistiskt tänkte “nu blir det lite ostörd jobbtid här” – MEN…

…Så bra vi har det. Just precis här och nu. Jag har ändå fått en hel del gjort, korrläser en intervju för boken som jag bollade med Amy igår, bockar av “att göra”-listan och skriver. Och allt detta iklädd shorts och T-shirt. Här är sommar idag, temperaturen ska tydligen krypa uppåt trettio grader!

PS. Kul med responsen på senaste inlägget. Satt nyss vid frukosten här – vi är ju sex timmar efter er – och pratade med Amy om att rensa hemma, i synnerhet i garderoben. Man blir ju alltid mycket mer motiverad när man vet hur sakerna (på ett enkelt sätt) kan göra nytta för någon annan. Precis som med Synoptiks insamling av glasögon (och solglasögon) för Optiker utan gränser. Himla bra!

Kommentera gärna, har DU nån “happy place”? Var är den?

4 reaktioner till “De mysigaste platserna

  1. Låter underbart, njut av tid med syrran och familjen och VÄRMEN, här i norden är det svinkallt nu 😬

    1. För många år sedan, 1982, var jag au pair i Philadelphia. Bodde då i Merion och hade vänner i Penn Valley och i Haverford nära Ardmore. Det blir fortfarande varmt i hjärtat, när jag tänker på den tiden. Philly blev verkligen “min” stad 💖 Senaste besöket var 2003 och då tog jag med min familj dit. Förstår att du njuter 🙏

  2. Oh vad härligt! Påminner om vårt gamla kök i vårt gamla hus när vi bodde i London. Mitt happy place är i på vår gård i Sörmland där jag tankar energi och bästa bästa är när barnen leker i köket och jag lagar mat och min man påtar utanför köksfönstret med sina planteringar.

    PS. Er bok är ljuvlig, ett glatt kusin gäng mumsade era pannkaks muffins på valborg

  3. Min ”happy place” är där människor jag gillar befinner sig. Den finns här hemma i mitt älskade hem när jag är själv, på sommarstället då ett eller alla sex syskonen och deras familjer är där, tillsammans med makens familj hemma hos svärmor, på ett fik med en god vän… Jag gillar inte för mycket ”duttelidutt” i heminredningen, men nu sitter jag och äter sen frukost vid köksbordet som har blivit prytt med en av mammas hemvävda löpare och några tulpaner far satte innan han gick bort. De finns kvar och bidrar till ”happy place”-känslan trots att de inte finns kvar i livet. Hälsa Philly från den här gamla Philly-bon och njut av att hänga med din syster! Idag ska min syster (som diggar dig) få er bok från sina systrar. ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.