Bröllopsdiademet och juni för sex år sedan

Hej från blomstrande London, dit mamma och jag åkte igår! Det blir en jobbvecka med kokboksjobb, skrivande och är också här för att se och rapportera om den alldeles nyöppnade utställningen om Victoria på Kensington Palace.

Apropå det, en liten kunglig uppdatering hemifrån Sverige. Åh, vi återkommer förstås till ALLA detaljer på fredag (och på pålitliga Svensk Dam finns självklart maxat med bilder) – men måste bara säga att jag tyckte prinsessan Madeleine var så glittrande fin på galamiddagen på slottet häromdagen! Eller hur? Härlig stålgrå klänning, så vacker till hennes ögonfärg. En fin detalj var också

…Att det mega-glittrande diademet är precis det hon bar när hon gifte sig. Kul eftersom detta nääästan var på parets bröllopsdag! Ja, med lite marginal i alla fall. Vilket kul bröllop det var att jobba med, trots att jag hade med vår lille fyra månader gamla Klas i barnvagnen och mamma och hennes kompis Eva rullade honom på grusgångarna på Drottningholm, mellan matningarna.

Åter till prinsessan Madeleine. Diademet var ju en present från mamma och pappa, vilket det rapporterades om från hovet då, för sex år sedan.

På bröllopet för sex år sedan bar hon det med en liten rad vita blommor och den fyra meter långa slöjan, till den fullständigt magnifika klänningen med Chantillyspets, designad av Valentino Garavani själv. Den 8 juni 2013 såg det ut såhär:

Ja, såhär i bröllopshögsäsong måste man verkligen säga att detta är en kungligt vacker klänning. Så maffig!

Foto: Soren Andersson / TT, Fredrik Sandberg / TT, Christine Olsson / TT

14 reaktioner till “Bröllopsdiademet och juni för sex år sedan

 1. Håller fullkomligt med . Hon bär allting med sån storstiladgrace

   1. Hej Johanna! Gjorde Svensk Dam också en artikel med brudklänningen? De har jag inte sett, däremot länkade jag till er artikel med fler klänningar från kvällen! Kram från Ebba

   2. Johanna Lejon: Vad är det som är kopierat menar du? Jag kan inte se det… Onekligen en intressant anklagelse med tanke på att Svensk Dam brukar kopiera rätt frikostigt från exempelvis Daily Mail och den pålästa bloggen ”The Royals and I”…

 2. Hur kan du åka till London? Du får/kan ju inte stödja på foten? Verkar jobbigt tycker jag.

  1. Herregud, hon har ju den där ”pjäxan” just för att kunna röra sig lite under läkning. Vilken korkad fråga. Att vara i London med sin mamma som dessutom är läkare är skillnad från att vara i en by med krångligheter att ta sig fram osv…Och i värme! Pust !
   Bra val tycker jag Ebba! Krya ❤️

 3. Ibland blir man undrande! Direkt. kopierat från svensk damtidning! Vad är det fråga om hela inslaget av Ebba eller någon/några bild/bilder.?? Någonstans måste Ebba hämta bilderna! Har svårt att tänka mig att det är fråga om lagbrott.Personligen föredrar jag Ebbas blogg, då den snabb, lätt tillgänglig o jag gillar hennes språk! Synpunkter på om Ebba kan åka till London med anledninng av hennes fotoperation! ? Den saken torde Ebba och hennes läkare bäst kunna bedöma! Jag önskar Ebba och hennes mamma en givande resa till London!

 4. Ha en fantastisk london tripp och tack för dina fina bildregn som gör dagen lite roligare och glammigare.

 5. Ja, den brudklänningen alltså! 😍 Sörjer fortfarande att jag inte kom iväg och såg utställningen med de kungliga brudklänningarna – jag tror att denna gör sig ännu bättre på nära håll.
  I övrigt blir jag väldigt nyfiken på det där med kokboksjobb – planerarna för en uppföljare? 😃
  Ha så skönt i London, Ebba! 💕🇬🇧

 6. Om Ebba kan åka till London men inte till Mallis bestämmer hon själv Men om det blir frågor på detta tycker jag inte är så konstigt

 7. Jag älskar din blogg Ebba! Jag hoppas att du fortsätter trots ibland korkade och rent av elaka kommentarer från andra läsare. Det känns som att internet tar bort all vett och sans från folk Hoppas du blir bra i foten och njuter av London!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.