Äntligen (är fötterna) i sitt rätta element

Många väldigt glada hälsningar från de här fötterna som ju äntligen är i sitt RÄTTA element! Nämligen i Birkenstock, haha. De åkte på så fort vi kom hit. Så skönt också, eftersom jag fortfarande har vrålont i min vänsterfot med svullen ankel, suck. Mina stackars trötta fötter, som dessutom bär på liiite för många kilon just nu. Oh well! I Birkar är livet bättre, så är det ju bara. Idag har de fått gå många steg, eftersom vi upptäckt Tel Aviv genom att strosa genom den häftiga staden. Johan har en gammal kompis som bor här som har guidat och tipsat kanonbra, och som vi åt supertrevlig lunch med. Pita, kyckling och israelisk street food, ute i solen på Rothschild Boulevard, med all häftig arkitektur. Jag var i och för sig mest upptagen av att befinna mig i hummushimlen…

Sååå gott! Hjälp, ALLT är så gott här. Sedan strosade vi längs stranden och tog en eftermiddags-paus på Lala Land, med fötterna i sanden. Tre nätter borta från barnen, det är verkligen en konstig känsla detta. Att inte behöva tänka på spillda glassar, toalett-besök, nån som slår sig, tre olika små (eller stora…) viljor. Så, gissa då var vi satt och pratade om här?

Om barnen såklart, haha! “Undrar vad de gör just nu, i Sälen?”…. Men jo, vi pratade också om drömmar, livet och vardagen. Lyxen att kunna prata färdigt, tänka en HEL lång tanke – och bara prata, prata, prata. Jag älskar ju att prata med den här människan, mer än med någon annan. Och nu ska vi snart ut och äta middag på Manta Ray!

39 reaktioner till “Äntligen (är fötterna) i sitt rätta element

  1. Underbart med TA. Kan du inte dela lite tips på restauranger och saker stt göra?? Jag ska dit med min mamma i april och vill så gärna få bra tips från någon med komm. Njut av resan med, så värd det.

  1. Wow, magiskt ställe! Spännande att ta del av er resa. Kul att få se din man också. Njut av Israel och av varandra! Och njut av att du är en vacker, framgångsrik mamma. Blev lite ledsen när du skrev om extrakilon (men så är du ju mänsklig och äsch även om jag älskar mig själv och tycker jag är fin så jobbar ju jag också bort mina extrakilon..)

 1. Kul ni är på resa, och har inget emot det. Inte heller sponsrade kalas. MEN då jag hör er senaste pod måste jag reagera över hur ni diskuterar kring resande och försvarar er/ alla influensers. Ni vill se er som förebilder och postar sen glatt från resorna, som vi alla vet är ohållbara. Kritik slår ni från er med att det är ert jobb att ”influera”, men knappast till ohållbara beteenden? … och vart tog era stiltips vägen? Nu är det mest reklam även om det tonats ner lite efter all (välförtjänt) kritik! Jag har uppskattat era konton och podden, men numera känns den mengingslös och snarast osund.

  1. Håller med Katrin, Instagram är dessa sportlovsveckor fulla av sandstränder o alptoppar. Inget kan ursäkta dessa resor, det är ingen mänsklig rättighet o få flyga på semester. Förstår inte hur man kan ta på sig skygglapparna helt inför vad vi står inför när det gäller klimatet o bara flyga på.

   1. Eller så låter man människor som jobbar hårt 24/7 bara få koppla av som de vill och behöver för att ladda energi och inspiration för att jobba vidare. Det är bara att inse att vi har olika behov och möjlighet att åka i väg. Måste hela Ebbas blogg handla om att rädda världen. Välj andra konton att följa och kolla gärna runt lite för att se hur ostört Alexander Pärleros, Katrin Z m.fl. m.fl. får flyga runt och eller konsumera. Någonting har gått jättefel när en sund och vettig person som Ebba ska slås ner och behöva förklara sig hela tiden.

   2. Jag håller med Marianne! Det är bara för tröttsamt med denna klimatshaming folk håller på med.

 2. Härligt med Tel Aviv och snygga birkisar!

  Jag har en fundering kring Säker stil och hållbarhet som jag hoppas du svarar på. Du och Emilia pratar ofta om hållbarhet, bra kvalitet på kläderna och materialval. Hur går det ihop med att göra reklam för en blus i polyester från Wakakuu? Sen på er Säker stil Facebooksida så gör ni reklam för och länkar till en väska från Gina Tricot som är en exakt kopia av en väska från Cult Gaia. Hur ställer ni er till att göra reklam och tjäna pengar på en kopia? Har för mig att ni tidigare i er podd tagit avstånd från kopior, hur kommer det sig att ni ändrat er? Är det för att Emilia sitter i styrelsen för Gina Tricot? Jag hoppas du svarar på min fråga för jag tycker det skulle vara intressant att få höra hur du/ni tänker.

  1. Åh vet du, jag hoppas faktiskt att hon INTE svarar på din fråga! Ämnet har berörts både i podden och i bloggen flera gånger och även om jag tycker att Ebba är fantastiskt duktig på att svara på kritik och frågor så börjar det gå till överdrift. Under i stort sett varje inlägg ställs det kritiska frågor som avslutas med ”det vore intressant att höra hur du tänker” alternativt ”hur kan du försvara xxx”. Är det verkligen intressant? Med sitt handlande visar hon ju redan hur hon tänker. Det är lite som att ju mer Ebba bjuder till och förklarar desto mer kritik får hon. Som någon annan skrev, hon är EN person och hon kan inte förväntas axla världens alla problem.

   1. Nej min fråga berör inte Ebba personligen utan hennes företag/varumärke Säker stil. Och jag tycker inte att hon tydligt visar med sitt handlande hur hon och Emilia tänker kring sitt företag. De säger en sak i podden/boken kring material och kopior men genom den reklam de gör så agerar de på ett annat sätt. Därför är jag som konsument och målgrupp intresserad av att veta hur de tänker kring sitt varumärke och om de ändrat ståndpunkt, varför?

   2. Hej Monika – tack för din kommentar! Jag blir glad att du uppmärksammat att jag verkligen gör vad jag kan för att hinna besvara på alla ställen, men tiden räcker ju inte till. Jag försöker verkligen men man kan ju alltid göra mer, det är jag fullt medveten om! Tack igen! Och tack för att du läser och tar dig tid att kommentera! Kram från Ebba

   3. Fast å andra sidan, anledningen till att vi sitter i den klimatskiten som det är, är för att vi inte axlat problemen tidigare. Så kanske daga nu att man börjar steppa upp. Alla, inte bara Ebba såklart. Men att alla tar ett större ansvar och är mera konsekvent.

 3. Hej,

  Alltså tack för inspirerande blogg och podd! Men blir så ledsen av att du så ofta lyfter att din kropp är för stor, inte i form, inte passar vissa kläder etc. varför? Självklart kan man känna sig ur form men med den plattform du har når det många att du med din otroligt vackra kropp ändå inte ”passar”. Blir bara så ledsen sv det… bidrar ju till denna sjuka kroppshets som de första andra försöker arbeta mot.

  1. Men cry me a river. Låt en människa vara transparent med sina känslor utan att du blir “så ledsen av det”. Jag tycker att det är att dra det något för långt att skriva att Ebba bidrar till kroppshetsen. Jag skulle snarare framhålla henne som en av få i industrin som faktiskt lyfter problematiken och aktivt normaliserar mode.

   Sen anser jag att kommentarer om någon annans kropp, positiv såväl som negativ, alltid bör undvikas. Men det kanske bara är jag?

 4. Njut!
  Tel Aviv så häftig stad!
  Om du orkar ta en barrunda….

 5. Underbart med varmt väder, annan kultur och egentid med mannen!

 6. “Hummus-himlen”! Underbar ordkombination. Hummus passar ju till allt – alla smaker ryms ju i en god hummus.
  Läste någonstans att en god hummus kan förena israeler och palestinier – äter därefter ännu mer hummus och hoppas bli mer fredlig på kuppen.
  Njut!

 7. Hoppas att er semester blir riktigt härlig!! Bara ni två – vilken lyx!!😃 Du är så vacker och har sådan utstrålning, kan inte se några extrakilon alls! 💞

 8. Vilket härligt resmål att bara få rå om varandra. Du hade inte varit naturliga Ebba om du hade varit trådsmal. Njuuut💞💞

 9. Fasiken vad glad jag blev av att läsa detta, njut. TA är underbart och jag kan bara föreställa mig hur drömmigt det är att vara där med sin andra hälft <3

 10. Härligt med tvåmanstid! Men detta inlägg skaver. Weekendresor med flyg funkar inte längre och det går inte att säga att man inte vet varför. Funkar fantastiskt att tala – och tänka- tankar till slut på tågavstånd. Just nu ljuvligaste vår i Köpenhamn till exempel. Eller varför inte något underbart hotell med fantastisk mat i Sverige?

  1. Det är inte som att weekendresor med flyg helt plötsligt slutade vara hållbart. Det gör egentligen varken till eller från om Ebba åkt till Tel Aviv eller inte. Sluta vara sån downer.

   1. domme109 har ju helt rätt i att det inte är hållbart att göra weekendresor med flyg. Det har visserligen aldrig varit miljövänligt, men nu har vi kommit till en punkt där den stora massan börjar gå emot beteendet. Ungefär på samma sätt som när rökningen som fenomen slutade vara ”coolt”. Tiderna förändras. Tror inte att dessa s.k. downers går att stoppa, faktiskt.

 11. men herregud vad härligt, följer din resa via instastories och det ser helt fantastiskt ut! Som en nyligen hummusfrälst blev jag helt till mig när du postade om den, den såg magisk ut! Njut av resan och egentiden 🙂

 12. Sedan när måste Ebba axla alla världens bekymmer? Jag förstår frustrationen många ger röst för här inne i kommentarsfälten, den är en del av vår tid och situation i världen, men senaste veckan har det väl ändå blivit lite i överkant med kritiken, eller? Glöm inte att Ebba är EN person, som lever SITT liv, med SINA starka och svaga sidor. Det verkar ju som om hon inte kan göra många rätt just nu, om utomstående får bestämma. Folk blir upprörda för att hon använder en fotograf på SIN fest. Folk blir ledsna för att hon uttrycker att hon inte är helt bekväm i SIN kropp just nu. Hon får kritik för sitt arbete och för sin privata resa. Vad står näst på listan? Visst ska vi påverka, upplysa, ge kritik, pusha osv för det vi tycker både är bra och dåligt, men bara för att hon är en offentlig person så måste hon inte vara ett föredöme i allt. Ingen av oss är ju det!

 13. Hi! I live in TLV, it is great to see you visiting.
  If you need any recommendations, let me know!
  Enjoy your time here.

 14. Äh, all denna klimathets är bara missunnsamhet från självutnämnda moralpoliser. Långresor bidrar ju till att förstå världen bättre. Tänk Hans Rosling. Istället för att gnälla kan väl gnällspikarna sätta sig i skolbänken och klura på förnybart flygbränsle. Njut Ebba!

 15. Nu har jag också lyssnat på podden och äntligen ett nyanserat svar! Klart att flyget spelar roll, men inte ALL roll! Det har blivit så oerhört lätt att fokusera på flyget, framför allt andras flygvanor, men det är inte det enda som har betydelse. Att sopsortera, tänka på vad man äter mm mm mm. Det finns mycket som gör skillnad. Faktum är också att den stora massan inte har börjat gå emot beteendet, som någon här ovan skrev, flyget ökar över hela jorden (och det går inte att skylla på influencers)! Det måste forskas på alternativa bränslen (och alternativa proteinkällor mm).

  Jag tror också att det finns en fara i att fokusera så mycket på flyget, och också en fara i denna häxjakt som pågår. Det blir för mycket ”ropa varg” och tillslut tar man inte in mer information alternativt gömmer sitt i övrigt dåliga miljöbeteende med att man åt minstone inte flyger.

  1. Men den största rollen, som vi inte heller vågar tala om, är faktiskt överbefolkningen. Att folk skaffar många barn. Hanne Kjöller skrev en bra krönika om det i DN häromdagen. Hur klimatpolitiske gärna påpekar hur dåligt det är med flyg men gärna skaffar fler barn än ett. Hon hade en poäng också när hon ställde frågan hur fet kommer sig att så mycket som är klimatdåligt beskattas, som flyg, men varför man aldrig beskattar det som tär på jorden mest. Människor och hur många barn de får.

 16. Kul att du kunde få till ett fysiskt möte i Tel Aviv eftersom det ibland krävs att man flyger i jobbet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.