Åh, jag tror jag har det (och en fråga till dig)

Åh, jag har funderat över en grej HIMLA länge. Nämligen hur jag på ett kul, inspirerande och vettigt sätt ska kunna bjuda er på något rörligt format… Och nu tror jag banne mig att jag knäckt nöten. Med hjälp av Frida, som jag börjar jobba med, så har jag bollat idéer fram och nu har vi äntligen landat i en grej som jag verkligen gillar. Som jag kommer rulla ut redan nästa vecka.

MEN då har jag en fråga till dig som läser här. Nämligen, kollar du något på IGTV, alltså Instagram TV-klipp? De längre klippen på Instagram? Typ, tutorials eller små videoklipp? Eller kollar du på sådant på Youtube? Eller kanske på Facebook? Evigt tacksam om du hinner skriva en rad i en kommentar här! Eller kommentera via Instagram, det går såklart utmärkt!

125 reaktioner till “Åh, jag tror jag har det (och en fråga till dig)

 1. stängde insta i somras…har inte saknat en sekund, helt kört i diket med all reklam

  1. Jag kollar en del på YouTube, IG Stories och FB. Kortare och längre klipp. Har också precis upptäckt boon.video – gillar live som format.

 2. Jag tittar inte på något sånt men kommer absolut kolla om det är du som gör det!

 3. Den enda personen jag tittar på ibland på IGTV är Trinny Woodall pga hennes personlighet och roliga tips. Hon delar dagligen filmer om stil, vardag, smink, London mm mm. IGTV är smidigt format då man ändå är inne i appen och tittar på bilder. Tittar aldrig på Facebook-videor och ser på YouTube-videor ytterst sällan. Nästa vecka kommer jag börja titta på dina filmer!

 4. Tittar aldrig på längre klipp på IG, där scrollar jag bara och vill snabbt vidare till nästa.
  Däremot ser jag gärna längre klipp och videos på FB, där kan jag fastna för ett efter ett efter ett hur länge som helst, tyvärr. 😀 Jag går inte aktivt in på youtube och letar men tittar gärna om jag kommit dit via en länk någonstans där jag är.

 5. Jag kollar väldigt lite på rörligt material av den typen,
  Så jag är en av dom som kommer fortsätta uppskatta dina skrivna ord!

 6. Jag kollar det både på Youtube och Instagram, men föredrar nog Instagram då det är lättare att “snubbla över” något bra där!

 7. Nej de kollar jag inte på, däremot gillar jag din storys på Instagram!! Jätte bra.

 8. Hej Go’kväll Fina Ebba,
  Ser alla Stories på Instagram hos Dig &
  Emilia & ( Elsa Billgren )
  Men men inte superglad när Du & Emilia
  visar filmer från några sekunder !
  Känner mig faktiskt ” lurad”
  Varför ta läsarnas tid, när det bara visas
  några sekunder
  Ofta fattar man inte vad som visas…

  Annars älskar jag att se de filmer som är
  längre o riktigt långa
  Fina Fina Filmer som ger inspiration
  Kul
  Inte filmer på FB eller Youtube
  kram

 9. Kollar varken på IG-TV eller youtube. Men alltid dina stories! 🙂

 10. IGTV Instagram TV – klipp NIX
  Lägger inte min tid på det 🍁🍂🍃

 11. Gillar inte rörligt material så hoppar det helt. Har för lite tålamod. Läser foooort.

  Men tror många andra gillar så kööööör. Allt du gör blir bra tycker jag. Kram

 12. Halkar lättast in på videoformat på FB , där det kommer direkt i flödet, även om jag i övrigt mycket mer kollar av Instagram….

 13. Kollar endast det på Youtube! Snälla välj det…Inte Instagram eller annat, Superkul att du bestämt dig för det, man vet redan innan att idén är bra:) 🙂 /Så fina samarbeten du gör med Polarn & Pyret, känns så viktigt och välgjort. Och väldigt gulligt när era söta barn är med.

 14. Hej Ebba! Jag lyssnar på veckans podd och har ett önskemål till er. Snälla, prata inte så stressigt fort! Man hinner knappt höra vad ni säger. Ni säger ju intressanta saker som man vill ta till sig. Exempelvis när Emilia pratade om mötet med Elin så gick allt i ett andetag (nästan).
  Så ett vänligt önskemål till er båda: Ni har en så bra podd och man vill hinna höra vad ni har att säga i ett behagligt tempo, så tänk på det. Tack!

  1. Håller med, hör inte heller när ni pratar fort och i munnen på varandra! Speciellt när ni fnissar och pratar samtidigt! Det blir bara roligt för er…

 15. Hej!
  Jag är en hyfsat ung kvinna i medie/modebranschen. Jag vore således vara i en bra målgrupp för detta men jag blir mest bara trött. Stories kan jag tycka blir så stressigt, så mycket reklam, så snabba klipp, alla dessa GIF:ar, typsnitt, blinkande lampor, omröstningar. Jag blir helt matt. IGTV kan vara intressant om tempot lugnas. Om något med innehåll av tyngd avhandlas.
  Du är en fantastisk journalist, dina skrivna ord berör. Jag har full förståelse att du vill utvecklas vidare och allt kanske pekar på att rörligt material is the shit men de som följer dig kan ha dig som kunnig journalist som primära följeagenda så kan andra stå för annan underhållning.
  Jag vill inte låta tråkig men din nära-utbrändhet-känsla du ett flertal gånger skrivit och berättat öppet om, den kan komma tillbaks.
  Gör det du hinner, inte mer.
  Du är grym! Tack för fin blogg, podd, böcker!

 16. Jag ser väldigt lite på rörligt material. (Jag jobbar i mediabranschen.) Allra mest uppskattar jag dina blogginlägg, eftersom du verkligen behärskar det skrivna ordet!

 17. Kollar helst på youtube, inte fastnat för IGTV. Jättekul att du tänker göra rörligt material!

 18. Spännande 🙂 jag kollar youtube och prenumerera. Aldrig igtv, förstår nog inte riktigt det. Facebook vill jag mer bort ifrån 😝

 19. Snabbspolar instastories utan ljud då man oftast kollar på språng och inte vill störa andra
  .Kollar aldrig insta tv etc

 20. Jag tittar på längre klipp på Instagram hellre än YouTube, helt enkelt för att jag tycker det är enklare att bara ”följa” i en kanal istället för flera olika. Gillar även dina storys mycket!!

 21. Aldrig fastnat för IGTBV. Youtube och stories. Men stories på instagram blir mer ”snabbtittat” och försvinner mer än en youtube-kanal jag verkligen väljer.

 22. Jag tittar aldrig på rörligt t material. då jag föredrar det skrivna ordet. Alltså läser jag bloggar, punkt. . Och din är en av de allra bästa, du har språkkänsla och kan verkligen skriva på ett sätt som får mig att stanna upp. Bilder typ IG ger mig absolut ingenting. Så jag ber dig bara att inte låta bloggen stå tillbaka om/när du börjar arbeta med rörligt material.

 23. Håller med N !
  ” stressigt, så mycket reklam, så snabba klipp, alla dessa GIF:ar, typsnitt, blinkande lampor”

  Navigeringen blir mindre tydlig,
  B u d s k a p e t går sämre fram !!!
  För visar man en InstaStory har man
  ju ett Budskap !
  Behövs inte dessa ” ting ” !!!

  LESS IS MORE

 24. Fastnar ibland på FB och Youtube som länkas men inget f ö. Instagram har för mycket reklam, tråkigt.

 25. Nä, jag kollar i princip aldrig på rörligt material. Jag kollar bara stories på instagram, men alltid utan ljud, och klickar vidare videoklippen och hoppas på vanliga bilder istället 🙂 Älskar det skrivna ordet och hoppas att du inte splittar dig för mycket så att bloggen inte hinns med. Ditt sätt att skriva är underbart och jag hoppas du fortsätter länge!

 26. Kollar inte på något som kräver ett konto/inlogg helt enkelt för att jag inte har några. Har helt valt bort dessa appar. Kan se YT ibland och skulle titta på dig där (men tyvärr inte skaffa Insta för din skull 🙂).

 27. YouTube och IGTV. Några Hollywood celebs releasar samma material på båda. Antar YouTube leder till reklaminkomster även. Flera av dessa som hoppat på tåget och köra längre content.

 28. Ibland ser jag någon video på FB. Dock endast sådana som är textade och kommer upp tidigt i mott flöde. Dock gillar jag bäst när du poddar och skriver i bloggen om kungligheter, resten skummar jag igenom.

 29. Alltid YouTube, alltid stories, ibland igTV, aldrig Facebook.

 30. Härligt att l ä s a att så många skriver om
  hur viktigt det skrivna ordet är 🧡
  & poddar
  L ä s a en skrift & h ö r a mänskliga röster,
  det är grejor det ^^
  Älskar Dina texter
  Du behärskar det skrivna ordet
  Du är en fantastisk journalist

 31. Nej jag tycker det tar för mycket tid och så kan man inte bara scrollande igenom det i en kö tex då ljud stör andra. Bilder och text kan man läsa även i ett väntrum tex.

 32. Kul! Tycker IGTV är värdelöst (men älskar stories). “Längre” rörligt kollar jag alltid på YouTube. Många av de större influencers jag följer som är stora på båda plattformarna (tex Lydia Millen, Lily Pebbles) känns som att de bara gör IGTV när Instagram själva bett dom göra det..

 33. kollar bara på Sotires på insta, men sveper förbi om det är alldeles för långa stories, då tröttnar jag.

 34. Spännande! Jag skulle säga youtube. Kollar aldrig IGTV. Kram och glad fredag! / Clara

 35. Är 40 år och kollar inte Youtube och inte IGTV. Av och till Stories, men bara om det inte pratas. Eftersom jag inte har medialjudet på mobilen eller datorn så hör jag inte, och då hoppar jag över det som inte är textat. Tar mig inte tid til att ta upp hörlurana.

 36. Youtube eller facebook! Hinner ju inte ens kolla snabb-stories på Insta 🙁 Har även telefonen på ljudlös för det mesta så klipp via telefonen är inte kul…

 37. En helt annan sak som jag tänkte på när jag såg din Instagram stories och som jag tänkt på tidigare. Varför håller du kameran framför ansiktet när du tar en spegelselfie? Är det en grej att göra så eller tycker du det är svårare att få till en bra bild när du flyttar mobilen nedåt eller åt sidan? Dessutom brukar du ofta titta på mobilen också när du tar bilden och inte upp mot spegeln. Är det för att det ska gå snabbt och lätt och faktiskt bli av? Jag gillar ju att du inte bara kör proffsbilder så om det är detta som funkar för dig tycker jag att du ska köra på det. Men vi skulle se mer av dig om du inte var skymd bakom din mobil.

 38. Jag kollar inte, men om du lägger upp klippen direkt i bloggen så man kan klicka direkt kommer jag kolla ibland. har oftast inte ro att kolla längre klipp, men klipp på max 5 minuter skulle jag tycka var kul 🙂

 39. Jag brukar vara lite efter med nya funktioner, och har inte ännu kommit så långt som IGTV.

 40. Jag 36 årig mamma… Är bara på instagram.. Tar mig inte ut på Youtube! Så jag säger att IGTV är hel rätt!

 41. Jag kollar på You-Tube, upplever att man missar att kolla instagram TV.

 42. Hrm.. kollar ju inte direkt på något av det där. Minst på IGTV. Men det är väl en sak man får lära sig helt enkelt. 🙂

 43. Aldrig FB, gärna Youtube för lite längre klipp/filmer. Kortare passar ju bra i stories.

 44. Hej! Jag kollar bara korta klipp på Youtube, instagram o facebook ibland!

 45. Hej! Jag kollar bara korta klipp på Youtube, instagram o facebook ibland! – konstigt när jag fösöker skicka detta, så får jag info om att jag redan gjort det tidigare! Det har jag inte gjort!

 46. בס’ד
  Jag tittar helst på video på Youtube eller Facebook, det bästa är när bloggare gör det på Youtube och sedan postar det i sin blogg, annars är det stor chans att många som bara följer ens primära kanal missar det.

 47. Nej, aldrig. Om sanningen ska fram så tycker jag att innehållet inte blir lika bra i rörligt material på insta, facebook och bloggar. Så jag scrollar förbi.

 48. Hej Ebba! Jag har inte ens instagram och går aldrig in på Youtube, om det inte finns länkar från bloggar, förstås. Jag skulle nog enbart titta på facebook. Jag ser fram emot att få se vad det blir!

 49. Nä, kollar aldrig på nåt rörligt. Lyssnar inte på poddar heller (förutom dokumentärer). Orkar liksom inte mer intryck än allt som livet som ensamstående småbarnsmamma ändå bjuder på. Skulle aldrig orka lägga ev ledig tid på nåt klipp om inget särskilt. Men alla kopplar av på olika sätt förstås.

 50. You tube alla dagar! Snälla tänk på alla som inte har sociala medier. Kollar gärna på tutorials, du som alltid är så fint sminkad, en smink-tutorial a la Ebba, kanske nåt knepigt moment i nåt av dina recept eller hårstyling? Skulle även gärna bara se dig kommentera kunglig stil eller dyl. då jag sällan lyckas se dig på TV4. Kanske ett rörligt kungligt fredagsgodis? Där satt den! Kram bästa Ebba:)

 51. Nope. Känner inte det är rätt ställe för långa klipp. Instagram är ngt som jag bläddrar igenom relativt fort och klippen ska enbart vara några sekunder långa för hålla mitt intresse. Jag tror inte det är rätt plattform för längre klipp. Tror dom flesta ser det på samma vis. Tyvärr

 52. Nej, kollar inte igtv alls. Gör det enkelt, kör stories eller lägg upp youtubeklipp i bloggen, då kollar man. Kör gärna lite mer oredigerade bilder också både i blogg och på insta. Skulle görna se mer egenfotade bilder och mindre utav “perfekta ” bilder. Kram!!

 53. Japp kollar ofta när de kommer upp i flödet, (Instagram) Men letar aldrig upp dem själv.

 54. Har aldrig gört talas om instagram-tv, så jag föredrar youtube 🙂

 55. Vad kul! IGTV är toppen (och man är ju ändå redan inne på instagram), Youtube är okej, Facebook nej.

 56. Hej
  Av det du nämner föredrar jag Youtube.
  Ha en fin dag, Nelly

 57. Hej
  Av det du nämner föredrar jag Youtube.
  Ha en fin dag, Nelly

 58. Hej, skulle absolut föredra att följa dig på You Tube för rörligt material istället för Insta. Och så rätt att du väljer rörligt media så att vi får känna dig bättre och det kommer nog bli mindre missförstånd med budskap som ibland sker när du skriver. Ser fram emot att följa dig oavsett vad du väljer!
  Kram

 59. Hej! Jag kollar i princip aldrig rörligt material alls. Jag gillar stories på Insta numera, det är enkelt, kort och är ju sällan ljud. Jag kollar mobilen på tåget till och från jobbet, eller i kön till köpa lunch på jobbet, i väntan på barn någonstans eller vad det nu är osv, då vill jag inte ha massa ljud på.
  Men alla klipp med rörligt material på insta eller FB osv går bort. Jag lyssnar inte heller på poddar. Jag älskar att läsa, bloggar och sociala medier, då är det bara jag som vet vad jag läser, jag läser det i min takt och kan pausa och fortsätta senare som jag vill, och är väldigt nöjd med det.

 60. Jag kollar mest via Youtube. Tycker det lätt blir virrigt på IG med IGTV och stories blandat. Då är det bättre med längre klipp på Youtube dår jag förväntar mig den typen av innehåll. IG är bra för korta lite enklare klipp med innehåll. Youtube ger mig bättre förutsättning att koncentrera mig på innehåll med mer info 🙂
  Längtar tills du rullar ut det du ruvat på!

 61. Jag är inte så bra på att kolla på sånt. Kollar mycket på Insta men alltid med ljud avslaget pga jag typ är på toa på jobbet el sitter på t-bana 😂

 62. Jag kollar aldrig på sådant. För mig är hela grejen med tex Insta att det går fort att kolla och att klicka sig vidare, man behöver inte kolla på material man ej är intresserad av. Och ja, jag tycker ofta det blir lite krystat med snacket. Men förstår att det finns en hel Youtube-generation som älskar sådant….

 63. Älskar IGTV, gärna korta videor där, så lätt att gå in och fastna där en stund. Youtube är också något jag tidigare kollade mycket på, nu blir det tyvärr mer sällan och sällan. Men annars är det ju jätte kul att följa folk där.

 64. Tittar aldrig på rörligt material på nätet. Blir bara irriterad på snuttarna de visar på Expressen och liknande. Läser mycket hellre, då kan man skumma snabbt och gå vidare.
  Rörliga bilder kommer via TV hos oss.

 65. Hej! Kollar sällan på IGTV och Stories blir ofta slarvigt, men jag hade sett på IGTV om du hade haft ett flöde där.. 🙂
  FB använder jag bara allra nödvändigast för barnens idrotter så allt på Insta hade varit guld!

 66. Hej! Kollar väldigt sällan rörliga klipp, väljer skriven text alla gånger! Blir mest rastlös och känner att jag slösar tid när jag ser filmklipp – när jag läser kan jag alltid skumma förbi det som intresserar mig mindre och läsa det som intresserar mig mer ordentligare. Med det sagt blir jag ju ändå nyfiken på vad du har på gång! 😀

 67. Jag kollar på IGTV, dock nästan bara på Trinny Woodall. Älskar!

 68. Kollar på IGTV när det är något som verkar intressant. Kollar sällan Youtube och FB.

 69. Älskar igtv och hade jag varit influencer hade jag kört såå mkt igtv, varför är alla så sena på den bollen i sverige? Kör!

 70. Vad roligt! Kollar aldrig youtube och sällan Facebook. Igtv däremot tycker jag om att kolla på! ♥️

 71. Kollar bara på Trinny Woodals videos på Insta-TV! Dessa kollar jag slaviskt på eftersom hon är så sjukt härlig och duktig!! Ger otroliga tips och har blandat härligt innehåll med både personligt, shop ups och stylingtips.

 72. Hej! Om jag vore du skulle jag enbart satsa på igtv jämfört med youtube. Känns som att det passar din målgrupp bättre. Många brittiska och amerikanska profiler använder igtv och det är så smidigt som följare att titta på. Tipsar dig att kolla in Tanya Burr, hennes koncept känns som det kan passa dig fast med dina intressen. /Ellinor

 73. Jag kollar en hel del Youtube och skulle definitivt även följa dig där. Däremot tror jag att InstagramTV har en bredare räckvidd för alla åldrar (jfr. Trinny). Tänker mig att kvinnor över typ 35 inte kollar YouTube. Haha.

 74. Kollar både Insta og YouTube, till trots för att jag är över 40 🙂 YouTube känns lite mer producerat og Insta lite mer spontant.

 75. Hade varit toppen med IGTV, lättillgängligt när man ändå scrollar igenom flödet på instagram.

 76. Youtube! Kolla ibland Jamie olivers och gorndon ramseys IGTV videos haha

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.