20 väldigt bra saker med kravlösa november

Åh, jag slängde ut en fråga på min Instagram i mitt värsta november-depp (det kommer och går dessa dagar, kan man väl milt uttrycka det) och fick så himla bra, roliga, kloka och härliga tips. Här kommer 20 av dem, att inspireras av. Men jag börjar med en underbar bukett, som lyste upp MIN novemberdag:

Börja med ALLT det där man inte vill stressa med i december. Gör en krans, förbered julgodis, julbak, börja fixa med julklapparna. Så härligt att använda november till alla förberedelser så att man kan njuta i december!

Ut och gå en LÅNG runda i skön, frisk luft för att sedan komma in, sätta igång med en brasa och tända ljus.

Att man äntligen kan svepa runt i snygga kappor och fuskpälsar.

Min mamma sa alltid till mig när jag var barn, “Det är inte farligt att ha tråkigt. Har du aldrig tråkigt så uppskattar du till slut inte att ha kul”. Så arg jag var många gånger när hon sa det, men nu har jag upprepat orden till mina egna barn, haha. Så tänk att det är OKEJ att deppa över november.

Eftersom det ändå är mörkt nästan hela dagen kan man tända massvis med levande ljus, typ hela tiden!

November är årets bästa månad. För tredje året i rad har jag “kravlösa november”. Det är blött, det är grått, det är trist men skit i det. Unna dig en månad utan krav på dig själv. Strunta i dammråttorna i hörnen, ät en pizza eller 4 utan dåligt samvete servera fil till middag och njut av att bara vara. I december vill man (i alla fall jag) ha tindrande ögon och pirr i magen men i november unnar vi oss mys i mörkret, kravlöst mys.

Om livet ger dig november – sätt färg på den!

Mysa inomhus i sköna mjuka set såklart!

Att man kan klä upp sig i snygga höstkläder!

En perfekt “paus”-månad när man faktiskt kan unna sig lite lugn och ro. Ligga på soffan under en filt, läsa bok, se serier, tända ljud och ta ett varmt bad. Myyys!

Tända Byredos doftljus “Saffran” och planera fina julklappar till dom man älskar.

Tid för böcker – och te i mängder!

Inga måsten, tid för reflektion.

Att det är en KRAVLÖS månad. Njut av det. Till skillnad från decemver. Bara att boa in sig i en ylletröja, tända ljus och krypa upp i soffan.

Ebba! The Crown säsong 4 såklart!

Färgerna på löven. Att det faktiskt FINNS krispiga novemberdagar. Drick mustiga rödviner och goda bubbel…

Passa på att driva upp hyacint- och amaryllislökar.

Att man kan göra starkare behandlingar och använda retinol. Haha, en väldigt bra sak med november och vintern!

Man FÅR börja kolla på julfilmer, julpynta (jo) och äta lussebullar. Brukar vänta till första advent i vanliga fall men i år tänker jag börja mycket tidigare med allt, för att få julmys länge.

Höstpromenad med #säkerstilpodden som sällskap såklart…

Tänd ljus hemma och baka något gott med äpplen!

Plocka fram LJUSSLINGOR!

Advent och julglögg! Mängder med GLÖGG behöver novemver 2020!

Att… November också tar slut!?

Well, å ena sidan är jag just DENNA morgon benägen att hålla med sista tipset här. Herregud vilken uselt bråkig morgon, jag var uppe inatt med Ernst som härjade och ögonen är röda, torra och trötta. Suck. Men nu ska jag, faktiskt inspirerad av ovan, bege mig ut på en powerwalk. Inte för att jag alls har varken tid eller november-lugn utan för att jag – kroppen och Ebba – behöver det.

KOMMENTERA GÄRNA!

9 reaktioner till “20 väldigt bra saker med kravlösa november

 1. En hel del bra tips där.
  Att göra december-saker så man slipper stressa och kan njuta mer är nog favorit-tipset. Det här med att ge sig ut och promenera samt att tända ljus på kvällarna är saker som jag vet att jag gillar och det ges ju möjlighet till det året om egentligen men nu på mörka årstiden så passar det här med ljus extra bra.

 2. Jag tycker faktiskt att oktober är sämre och deppigare. Då känns det så tydligt att den kalla och kala delen av hösten är här, och det som hör till sommarhalvåret är över. November känns mer mysig mellan halloweenpynt som livar upp och adventsljus och glöggpremiär. Man kan inte göra så mycket annat än att ta tillvara på de ljusa timmarna på dygnet utomhus och mysa inomhus på kvällen. När det dessutom är så pass varmt ute nu, så känns det också lättare. Vinterkylan hinner vi med senare.

 3. Härlig boost, precis vad jag behövde!! 🙂 Ps Ebba, kan du inte skriva lite i bloggen om din/dina gravidböcker? Jag ska snart ha barn och är lite nyfiken på vad du skrivit! Kram och ha en bra dag.

 4. bra lista med mycket pepp! och vad skönt att du tog upp det eftersom jag har känt precis samma november depp, men känner mig mer peppad nu, och ännu mer peppad av att se din ursnyyygga och fina kappa ! sååå fin =) ville bara säga det =) och härlig bild med din bukett, du ser glad ut där och det gör mig glad =). kramar från ett stort fan i Malmö

 5. Vilket härligt inlägg!! Precis vad jag behövde en mörk November dag som idag!

 6. Jag tycker det är så skönt med november, just det där att du inte måste göra något! det är kravlöst, enkelt och kanske lite tråkigt. Och herregud så skönt det är!!! Man kan bara vara hemma, leka med barnen, vika tvätt och kolla på serier. behöver inte packa utflyktsväskor, åka till stranden, planera grillkvällar, gå på AW (allt som jag älskar, men inte alltid orkar med)

  November är så härligt kravlöst!!

 7. så underbar bukett men var har du köpt din vinröda ursnygga kappa ifrån villhöver att pigga upp mörka november med tacksam för svar 😊

  1. inget svar på var vinröda kappan kommer ifrån kan man vänta sig ett svar eller?

 8. Så galet klok! Såklart man kan göra en massa sköna saker i november. Dra ut på fixandet inför jul! Jag menar, varför stressa genom december som man ändå bara går och väntar på decembermyset! Tack bästa Ebba! ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.