Måndagsrapporten – med en idé som gick hem!

Okej, håll i er, eller håll i MIG snarare, för ny vecka och jag undrar bara HUR det plötsligt blev nästan mitten av november?! Den här hösten tycks rusa förbi. Samtidigt som detta år känns så evinnerligt mörkt och segt. Så dubbelt. Hur det nu är möjligt? Men detta finns det ju inget bra svar på, så vi kör…

MÅNDAG: Rev igång veckan med måndagsmöten hela morgonen och förmiddagen. Digitalt, givetvis, då flera av oss i gänget jobbar hemifrån. Först med “mitt” bolag, det vill säga Ebba von Sydow AB. Därefter med Säker stil-teamet. Vi var på håret klara till lunch, eller klara blev vi inte, men där fick vi sätta punkt.

Jag ska dessutom publicera ett kul samarbete som jag jobbade med nere i Skåne. Blev glad över frågan, som jag fick i augusti, eftersom det är en enkel, prisvärd och bra vardagsräddare för mig på jobbet. Utifrån det, så kom jag på en idé på budskap och hur det kunde presenteras – som sedan presenterades för kunden, som gillade den och sedan blev det av. Väldigt kul när det klaffar så bra! Ser fram emot att visa det, dessutom tog fotografen Gina Mannberg så HIMLA fina, krispiga bilder. Var så kul att jobba ihop med Gina! Japp, mer om detta imorgon helt enkelt. Eller nej, kan inte hålla mig, en liten smygtitt från plåtningen kommer här:

På eftermiddagen tandhygienisten och sedan manikyr-fix, den perfekta julröda färgen ska på eftersom jag ska plåta julbilder på onsdag. Japp, också en del av jobbet. Visst kan jag måla naglarna själv men lika bra att fixa shellac hos Malin på Scratch, så håller det i nästan två veckor. Vanligt nagellack sitter uselt på mina naglar, eller i min vardag…

Ska också försöka köra lite mat-prepp på kvällen. Kanske slänga in kycklingfiléer i ugnen, för att ha till middagar eller luncher under veckan. Är också lite sugen på att göra matiga muffins, utifrån något av Amys goda enkla recept. Toppen om även barnen gillar. Inser nu också att jag kan sakna matkasse lite, som vi testade ett tag i september. Veckorna rullar på och det blir liksom väldigt mycket pasta och köttbullar på repeat…

TISDAG: Lämna barnen, sedan podda och jobba hemma hos Emilia fram till lunch. Fick så otroligt mycket hejarop efter den här podden, så känner mig inspirerad och pepp inför veckans poddande! Sedan har vi också en plan, en lyssnarfråga och en liten lista. Yes, detta får ni höra allt om på torsdag. Vi har också ökat tempot senaste veckorna med två BONUSPODDAR som varit väldigt uppskattade. En om höstens kulörer och färgskalan i modet och en med en matig second hand-guide. Skoj! Bra podd-flow just nu och det är ju verkligen en ynnest att få jobba med en sådan himla rolig sak.

På eftermiddagen ska jag gästa en annan podd, beräknas ta en och en halv timma ungefär och jag borde förbereda mig lite…

ONSDAG: Julfotografering med ett slimmat litet team, med tanke på rådande läge. Men det kommer vi att lösa på ett bra sätt, vi har en plan och jag är säker på att det kommer att bli bra. Vi planerar dessutom att vara utomhus, måtte det blir okej väder. Äh, vi KOMMER att jobba utomhus även om det duggregnar tänker jag. Det måste helt enkelt gå!

Just det, träning ja. Mitt mål är att få in tre pass den här veckan och två timmar tennis! Såhär på onsdagen borde jag få in veckans andra pass. En hemma-träning får det nog bli, med barnen i tv-soffan. Det blir bra!

TORSDAG: Powerwalk-möte på god distans ute på morgonen. Så blir det ju nu om man absolut behöver ses och inte kan ta det digitalt. Frisk luft på kuppen, tänker jag om rekommendationerna att undvika inomhusmiljöer – och att “upprätta en tät social bubbla” har jag ju och är tacksam över att jobba tätt med ett litet team, där Emilia och jag ju egentligen är de som verkligen jobbar tätt inpå varandra. Kanske ska jag planera in ännu ett träningspass denna eftermiddag? Gäller ju att BOKA IN I KALENDERN för att det ska bli av.

Jobb med Bookbinders, har många projekt på gång där som jag absolut inte driver – men som jag vill hålla lite koll på, komma med input på och ja, jobba med helt enkelt. Butiken på Karlavägen 67 är ju helt nyöppnad och egentligen skulle vi haft “opening” den här veckan, men blev ju inställt igen. Suck. Ja, det är minst sagt tuffa tider med en nyöppnad butik nu. Japp. Så är det. Bara att hålla i, hålla ut och kämpa på.

FREDAG: Skrivdag inbokad i kalendern. Herregud, ligger illa till med vår deadline nu, här krävs fokus. Milt uttryckt. Men det måste gå. Fredagstennis på morgonen, är så enormt tacksam och glad att den inte är inställd utan bedöms som okej. Likaså barnens aktiviter, exempelvis dotterns simning. Visst, hon får byta om och duscha hemma efteråt MEN de får komma iväg. Inte givet idag, vilket jag inte minst blir påmind om av min syster i Philly. Där fick de just veta att sonens skola stänger igen, så nu har hon tre barn hemma för hemskolning fram till januari.

LÖRDAG: Nej, inga större planer den här helgen heller – som för de flesta just nu! Jag känner också hur kämpigt det börjar bli att få ihop 10.000 steg om dagen. Inte alls lika lätt som i våras och i somras. Nu börjar kampen mot mörkret, det blöta och kylan. Usch. Tja, extra viktigt nu då att ha ett MÅL. Ska greja 10.000 steg om dagen året ut, det ska jag bara.

SÖNDAG: Morgon-träning, det ska jag banne mig skriva in i kalendern så att det blir av. Så, nu var det gjort! Sedan ska vi nog förbi Bookbinders också, vi ska ha öppet alla söndagar i december och nu vill jag att det ska vara maxat julfint och mysigt i butiken. Japp, får börjas i tid… Ska förresten leta reda på några snygga lyktor att ha utanför, hmm, var kan man hitta det?!

KOMMENTERA GÄRNA!

12 reaktioner till “Måndagsrapporten – med en idé som gick hem!

 1. Apropå att få ihop 10 000 steg, man kan få ihop förvånansvärt många om man går runt runt i vardagsrummet när man ser/lyssnar på aktuellt tex

 2. Förstår att det måste vara tufft med nyöppnad butik i dessa tider. Restriktionerna för Stockholm säger ju att man endast får besöka livsmedelsaffärer och apotek, så man får ju inte ens besöka andra affärer just nu. En tanke kunde ju då vara att stänga affären medan dessa restriktioner gäller, och på så vis spara in på personalkostnader och annat för att ha större chans att driva affären sen när restriktionerna lättar..?

  1. Man har ju fortfarande kostnad för hyra, el, vatten, tidigare leveranser av varor etc etc. Det kan man ju inte välja bort. Är personalen dessutom hel/deltidsanställda måste du betala dom oavsett om du stänger eller inte. Eller så kan du säga upp dom, men då betala uppsägningstid, och dessutom stå utan personal när du väl öppnar igen. Det är inte så enkelt att bara stänga några månader….

   1. Nej det är förstås sant. Lider med alla som har fysiska verksamheter i dessa tider. Man får verkligen hoppas att alla gör sitt allra yttersta för att följa restriktionerna till punkt å pricka så att vi får tillåtelse att besöka affärer snart igen.

 3. Jag håller med om att det är tacksamt för barnens skull att de kan gå på sina aktiviteter just nu. Jag förstod bara inte hur ni får ihop det? Dottern simmar men måste byta om hemma efteråt? Måste hon ta sig hem med blöta badkläder? Min unge går i simskola och de får byta om och duscha i omklädningsrummet, dock får inte föräldrar vara med i själva simhallen för att begränsa antal personer inomhus.

 4. Jag blir lite förvirrad av din rapport….. Som jag förstatt rader det strikta restriktioner även i Sverige fn och de innebär väl bl a ingen inomhusträning eller att öht träffa nagon utöver familjen. Hur ser du pa det?

  1. Det råder olika lokala strikta restriktioner i Sverige. I tex Stockholm och Uppsala gäller som du säger att inte träffa någon utöver familjen, eller dem man vanligtvis umgås med. Inomhusträning för barn är fortfarande tillåtet, så länge föräldrar inte befinner sig i lokalen. Enbart barn och ledare får vara på plats.

 5. Alltså kommentarerna till det här inlägget låter som de kommer från Patrullen för granskning av efterlevnaden av FHM-rekommendationer. Det blir väldigt svårt för Ebba att skriva om vardagen om det ska vara så. Råden för träning gäller inte barn födda efter 2005. Man får ju använda sitt förnuft, det är väldigt få som ENBART träffar de de bor med (det skulle innebära total isolering för dem som bor ensamma och det är många) och går till mataffären och apoteket, men det man bör göra är ju att välja en liten bubbla med sociala kontakter och hålla sig till den, samt att inte nöjesshoppa utan enbart välja det som är viktigt. Själv bor jag också i Stockholm och jag har fortsatt spela tennis, eftersom man är så långt ifrån varandra då. Jag cyklar två mil för att göra det och undvika kollektivtrafik och jag byter byxor när jag kommer fram/efter passet, eftersom jag inte kan cykla i kortbyxor. Däremot står jag inte och hänger en massa, duschar och fixar och grejar, utan det är snabbt in och ut efter passet. Sluta anmärka på varenda grej, de flesta vuxna använder sunt förnuft.

  1. Jag tyckte också att det lät som många kontakter. Möte, naglar, tennis, shopping, inspelning, podd, pynt. Absolut att varje individ kan bedöma vad som är viktigt men sammantaget lät det ganska mycket på en vecka. Att klara sig utan möte eller perfekta naglar eller pynt. Något kanske kunde stryka på foten.

  2. Nu ÄR ju rekommendationen att man enbart ska umgås inom sitt hushåll, singlar kan ha kontakt med någon enstaka person (en eller två är det sagt), just för att man ska hålla sina täta bubblor och minska smittspridningen. Jag bor ensam, så jag vet precis hur drygt det är. Men det gäller ju att vi alla biter i nu, så att vårdpersonalen inte går under och att vi kanske, kanske kan få någon slags jul – och då tänker jag mest för de äldres skull, som levt isolerat så länge.
   Att sen folk inte följer rekommendationerna i praktiken är ju just det som är problemet och inget argument för att själv inte göra det. Jag håller mig undan och ja, det är tråkigt som fan. Men jag har närstående som jobbar inom vården och hör hur de håller på att duka under och är livrädda för att inte de eller vården ska mäkta med, och kan inte rättfärdiga något utöver det mest nödvändiga nu när smittspridningen rakar i höjden. Och detta kan man väl förstå bara av att följa nyhetsrapporteringen. Några veckor kan vi faktiskt avstå umgänge, träning och butiker när rekommendationerna så tydligt säger så. Däremot håller jag med om att det sällan leder nånstans att anmärka på småsaker i kommentarsfält. Och att folk tar ansvar och väljer bort en del, är förstås mycket bättre än om de inte valt bort något alls. Men jag önskar alla ville ta det här på allvar och se att varje kontakt man avstår, faktiskt är en potentiell smittkedja mindre.

   1. Försökte svara Malin här ovan, men det funkade visst inte. Som sagt, jättebra att alla försöker dra ner på kontakterna, men det är faktiskt allvar nu. Följ inte förnuftet, följ rekommendationerna.

 6. Rekommenderar starkt att man i dessa tider kontaktar sin hyresvärd om man hyr en kommersiell lokal för att se om det finns någonting man gemensamt kan göra. Tror att många hyresvärdar värnar om sina hyresgäster i dessa tider. Har pratat med flera vänner som har affärsverksamheter som fått rabatterad hyra nu under corona. Hoppas ni hittar en gemensam väg.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.