Vykort från Mustique (och drottningens personliga uttalande)

Ja, det var ett ovanligt personligt uttalande från drottningen som till slut kom – efter dagar av vilda spekulationer. Nu kom det också just från drottningen, vilket hade undvikit spekulationer från första början. Skälet till denna märkliga turordning, “utspelet” och alla turer lär vi aldrig riktigt få veta – men det tycks som att Meghan och Harry satte ner foten och fick som de ville. Drottningen nämnder dem till och med vid förnamn i uttalandet och säger att “vi hade önskat att de stannat som heltidsarbetande kungliga men respekterar deras vilja och val att leva ett mer självständigt liv, som familj“. Fint och bra, säger jag. Måtte detta nu bli det bästa. Måtte Meghan och Harry få det lugnare såhär, med sin egen lilla familj.

Min egen lilla familj? Jo, igår var vi faktiskt på kungligt kopplad mark, när vi besökte denna ö…

Ja, nu var vi alla ljusgröna av sjösjuka på just denna bild – men vi är i alla fall samlade! Ett vykort från gårdagens exkursion. Igår gjorde vi nämligen en fantastisk utflykt till ön Mustique och visst, vi blev varnade för ”hårda vindar och rejäla vågor” men jag tänkte, äh, det där grejar vi. Hur illa kan det vara?! Det var… Vågigt.

Jag vet inte om det syns, men jag hade alltså en hinna av svett över hela mig. Jag som tagit på mig favoritklänningen dagen till ära, tog en skakig selfie inne på Basils Bar, när marken fortfarande gungade. Haha. Eller haha, man kan skratta åt det idag men igår var det banne mig ett äventyr! Samtidigt var det ett äventyr jag verkligen rekommenderar.

Är man här, så bör man göra ett stopp på den berömda grönskande, piffade ön som köptes av engelska lorden Colin Tennant år 1958, för 45.000 pund. Det var också PR-geniet Colin Tennant som gav en bit mark till prinsessan Margaret 1960 – som sedan bidrog till att göra ön till det paradis för de rika, glamourösa och berömda, som var Colin Tennants vision.

Jag ska se vad jag lyckades fånga för bilder i sjösjukedimman. Återkommer! För nu ropar gänget på mig här. ”Koooommer du mamma?”. Först ska vi iväg och äta frukost här, sedan ska jag smita tillbaka till rummet och förbereda inför podden med Emilia och jobba en liten stund, fram till lunch. Skönt. Hellre en förmiddag på rummet, än att småjobba små stunder utspritt. Och snart är vi ändå hemma i vardagen ändå, så jag löser mest de akuta sakerna nu. Sedan har jag ju tack och lov fantastiska kollegor hemma som håller ställningarna. Åh, vad GLAD jag blev igår när jag fick en glad selfie från veckans måndagsmöte med hela gänget och Säker stil!

7 reaktioner till “Vykort från Mustique (och drottningens personliga uttalande)

 1. Grattis till vinsten i Alla mot alla Ebba!😀 Ni kommer gå långt tror jag.

 2. Ebba, kan vi prata om hur grym du (och Sven) är!!
  Mitt favoritprogram. Så kul att du är med 🙂
  Du gör dig så makalöst bra i tv och det strålar om dig.
  Snyggt jobbat. Ni är ett härligt team!
  Kram Mia

 3. Åh, jag blev så glad när du stod emot Filip o Fredriks småsnuskiga ton i gårdagens alla mot alla. Tror att det programmet behöver dig, din anständighet och integritet, och hoppas få se dig och Sven gå långt i tävlingen.

 4. Älskar din rapportering om engelska kungahuset! Heja! Och njut av semestern!

 5. Ebba kan du hjälpa till att bena ut vad dem menar med att de inte kommer att ha kungliga titlar längre. Kommer Meghan inte längre vara duchess of Sussex eller vad heter dem nu för tiden? Btw. älskar din kungliga uppdatering!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.