Välkommen till världen – nu kör vi!

Äntligen! Välkommen till världen, du kära nyfödda lilla bloggbaby. Ernst små nyfödingsfötter (fotade av Kate Gabor) får passande illustrera denna nystart. Som alltså är en nystart för bloggen – och därför säger jag också: välkommen hit, käraste läsare. Tack (tack!) för tålamodet. Så, VAD ska jag då bjuda på här? Såhär tänkte jag…

18358816_786151934884331_2098686882250786355_o

Detta är Ebbas blogg – med lite mera Ebba. Jag är så PEPPAD! Det har ju varit toppen för bloggen att bo hos TV4. Eftersom jag har en fot på TV4 (och fortsätter att ha det). Men bloggen lever sitt eget liv. Den har bott på många flotta adresser genom åren (naturligtvis SVT, en gång i tiden på Expressen – och förstås, Veckorevyn). I och med att jag är föräldraledig från rutan, så passar jag på att flytta bloggen till en alldeles egen lya. Något jag alltid drömt om i hemlighet, sneglat på andra och tänkt “åh, så himla fint de kan göra – som bor själva”. Kände också att bloggen behövde en rivstart 2018. En energiboost! Har därför fixat i ordning ett eget hem för den här, på Ebbavonsydow.com. Håller tummar och tår för att ni ska gilla detta lika mycket som jag.

Bloggflytten hit innebär alltså inte att jag slutar på TV4, vi har ett fortsatt samarbete och jag var där senast i början av veckan på kul möte där det smiddes planer för roliga grejer vi ska hitta på. Bloggflytten innebär helt enkelt bara att vårt samarbete tar en lite annan form, där jag flyttar just bloggen från TV4.

När man är nyinflyttad vill man kanske ha en inflyttningspresent. Jag önskar mig bara en sak: att DU berättar vad som är bra – och vad som kan bli bättre, här på sidan. Och istället för en blomma, kom gärna med önskemål om vad ni vill se mer av! Hej så länge!

PS. Nu KÖR vi. Här hittar du podden som vi släppte imorse, om kungliga kläd-skandalen i veckan, smal-hetsen och Mia Skäringer, Emilias spaning på LA-trender och en VÄLDIGT märklig födelsedagspresent…

78 reaktioner till “Välkommen till världen – nu kör vi!

 1. Yey! Äntligen!så kul att du är igång igen, jag har saknat dina inlägg!

  Sidan är jättefin!

  Kram och lycka till!

 2. Spännande! Kul med en nystart! Jag är på! Har följt dig och din blogg lääänge – på alla olika adresser – OCH – det kommer jag att fortsätta med! Såklart! Alltså – jag har alltid gillat din blogg; gillar variationen av ditt liv, jobb, resor, mode, kungligt, tankar och funderingar – har inga speciella önskemål. Säger – kör på, helt enkelt!

 3. Så roligt att du är tillbaka!
  Jag önskar mig inlägg om kungligheter, stiltips, blandat med det vanliga livet. Jag tror det är bra med omväxling av olika sorters inlägg.
  Ska bli kul att följa dig igen.
  Kram Maria

 4. Kul! Och snyggt!

  Jag önskar klänningsfrossa efter alla galor i överallt. Vardagspussel. Bok- och serietips. Kungligt “skvaller”. Resetips. Och regelbunden uppdatering 🙂

 5. grattis till nya lyan !!!
  fortsätt bara som förut, för det har varit toppen !!!
  TACK för att du delar med dig

 6. Så härligt och snyggt!

  Älskar dina skildringar av vardagen. Jag tycker du skriver så bra, så gärna lite längre inlägg. Kungligt är alltid roligt och gärna kungligt mode.

 7. Hurra för att du bloggar igen, och hurra för ny plattform! Jag önskar mig kungligt fredagsgodis, stiltips och inspiration, gärna dina kommentarer om klänningar från galor etc, självklart vardagsliv och vsrför inte något recept? Det vore kul att “hänga med” på vad du gör en vanlig el ovanlig dag. Hoppas få läsa uppdateringar här ofta! 😊 Hälsar en blivande trebarnsmamma med barn i ungefär samma åldrar som dina!

 8. Hej hej! Kungligt, Personligt och Säker stil är en toppenbörjan! Kör på med det! 🤗
  Önskar mat-inlägg från kokböckerna och kanske storasyster Amy kan gäst-blogga då och då! 😘
  Sedan hade det ju varit roligt med dagliga inlägg… men vet att det kanske är svårt att få ihop!
  Kram från Göteborg

 9. Hurra- älskar ju din blogg!
  Ser gärna mkt av
  – stil
  – karriär
  – kungligheter
  – familjeliv
  – popkultur
  – böcker
  – mat och recept
  – hälsa och träning
  – resor
  – Ebba-inlägg överlag 🙂

  Skulle gärna se återkommande inlägg såsom tex
  – fredagspeppig kunglig stil (tex en extrafin outfit från kunglighet under veckan)
  – stiltips
  – helgen i bilder etc

 10. Åh så fint!
  Jag vill gärna ha dagliga uppdateringar, mycket kungligt mode (ingen bloggar om det som du vad jag hittat) tack! Sen bara fortsätta som du gör med funderingar om stort o smått. Ni har en sån underbar podd, vill bara säga det. Gillar att ni inte är så grova i mun som många andra, det känns fräscht! Kul att du inte lägger ner bloggandet dock!

 11. Men åååååh Ebba, din nya lya é toppen! Så snyggt!
  Grymt jobbat och kul att du bloggar igen, har saknat dina inlägg!
  Jag gillar blandningen o allt mellan Kungligt Fredagsgodis och vardagarna. Men framförallt ärligheten o att du visar dig sårbar när du é det.

 12. Ja en sak till, Emilia har rätt, vi gillar outfit bilder på dig! Gärna här i bloggen också!

 13. Gärna kungliga rapporter och så saknar jag verkligen (för det finns ingen annan som fyller tomrummet) allt mode från förr i tiden när du var på Expressen. Men det kanske du inte tycker är kul längre.

 14. Hej!

  Länge sedan jag kommenterade, kanske till och med åratal sedan… 😉

  Snygg sida! Härliga färger där ingenting tar över för mycket. En tydlig struktur och bra val av storlek på texten.

  Jag uppskattade verkligen när du gjorde “Kungligt fredagsgodis” men även andra nöjessvep med kläder i fokus. Försöker hitta min vardagsstil och då är det kanske inte just dessa bilder som jag ska kika på iof.

  Har inga idéer, ville mest säga hej 😉

 15. Åh så roligt!!
  Vill börja med att säga att designen är jättebra! Många bloggar är röriga och har alldeles för mycket bilder som är svårt att ladda från telefonen, men din är stilren och snygg!
  – Jag gillade verkligen “kungligt fredagsgodis” och ser det gärna igen.
  – Gärna lite mer mat/fika då de och Amy verkar vara så bra på att fixa det
  – Mer vardagsreflektioner, alltid lika mitt i prick
  – Skulle gärna se lite mer “mamma-relaterade” inlägg. Allt från barnvagn och barnkläder till andra iakttagelser du gör

  Heja nya bloggen!! 🙂

 16. Åh vad kul att få se mer av DIG i bloggen (själva upplevelsen liksom, istället för TV4 osv grafiska profil).

  Om jag nu får skriva en önskelista:
  – Fortsätt med kunglig bevakning!
  – Lite mer stiltips kanske? Typ små vardagsbilder i stil med “101 stiltips?”
  – Älskar dina peppiga inlägg om vardagspuzzel, stress, få allt att gå ihop (som alltid lyckas vara peppiga även om det innebär att inse att allt inte är perfekt liksom).

  Och till sist, tack för en sån bra blogg!! Har följt sedan veckorevyn-tiden, hoppas på 10 år till!

 17. Hurra! Grattis till din alldeles egna plattform!! Såå snygg ju 😉 Ser fram emot att få hänga med bakom kulisserna på dina uppdrag och projekt, ditt spännande jobb!

 18. Åh vad härligt! Fin, harmonisk och lättbalanserad sida! Och många fina inflyttningspresenter har du ju redan fått! Utöver det som redan nämnts är jag nyfiken på dina bästa restips med barn i olika åldrar för alla olika typer av resor (korta, långa, i Sverige, utomlands, med hela familjen, ensam med ett barn, ensam med flera barn osv).

 19. Åhh va roligt med ny blogg Ebba! Supersnyggt och stilrent. Det ska bli spännande att följa dig här på din alldeles egna plattform. Kram

 20. Så otroligt kul och pepp med din nya sida! Visste det:) Fortsätt med blandningen, personligt (mer mot privat på den nivå du vill), ärlighet, stil, resor, tips om skönhet, hår, träning, utflykter och såklart kungligt! Gärna 2 ggr i veckan:) Håller tummarna för att Emilia och du sänder bröllopet från London! Kram bästa Ebba / Gärna bloggar också förresten!

 21. Åh vad roligt! Har väntat och längtat! Ser fram emot att följa dig här på bloggen. Nöjer mig visst inte med instagram och podd ☺️

 22. Åh va fint du har det i nya lyan och va kul att du är tillbaka! Tänkte på dig idag när jag promenerade längst havet här på Teneriffa med min bebis (som var med på ert tårtkalas ) i barnvagnen och säker stil-podden i lurarna.
  Jag är ju stort fan av dina kungliga spaningar, ska ju bli så kul med prinsbröllopet så det ser jag gärna mycket av.
  Annars så blir jag alltid lika inspirerad/berörd av dina olika texter som alltid känns så ärliga, om allt från vardagspusslande till karriär till mode så det ser jag fram emot!

 23. Grattis til ny blogg! Fin var den!
  Har fulgt bloggen fra den lå på SVT og savner kanskje litt mer hverdagsinnlegg. Gjerne med bilder, små øyeblikk fra hverdagen!
  Liker blogger som ikke er for perfekte og litt mindre «stylet» enn Instagram.
  Savner også arkivet fra de foregående plattformene. Liker veldig godt at du gjerne skriver litt mer enn andre blogger jeg følger.
  Kan også tenke meg å se litt mer interiør, du virker å være stilsikker selv på det feltet.

 24. Grattis till nya bloggen, vad kul att du är tillbaka.
  Har bara en önskan och det är att alla bittra, avundsjuka, trista, dumma och tråkiga kommentarer uteblir. Klart att man måste få säga sin åsikt men man kan göra det på ett bra sätt.
  Hälsningar Skåne.

 25. Spännande! Håller tummarna för att du fortsätter publicera kungliga rapporter! Både om våra gravida prinsessor och alla små-sessor och prinsar! 🙂
  Heja dig! Kram

 26. Kul med ny blogg, den ser jättefin ut 🙂 Jag har tre önskemål, ämnen du skrivit så bra pm förut; kungligt fredagsgodis, stiltips och outfits till vardags samt barn- och familjeliv. Lycka till nu!

 27. Grattis till bloggen kära Ebba! Skall bli kul att följa med här:-)
  Kan du inte berätta lite om hur du tänker i förhållande till dina olika kanaler? Hur du tänker content, målgrupp mm. Emilia gjorde det i influencer podden och det var väldigt interessant! Gärna tankar om att vara kvinnlig entreprenör:-)
  Ha en underbar fest i kväll och avslappnande helg efter denna.
  Kram Carolin i Köpenhamn

  Ps. Kul att ni kommer till modemässan här!

 28. Den bästa bostadsaffären för din blogg. Love it! Stilrent och klassiskt, precis som du.
  Fortsätt med ditt “vanliga” språk och författande. Öppet, ärligt och konstruktivt, just det som du är så bra på!

  Jag såg en kommentar här gällande önskemål som jag hakar på; mer boktips!
  En framtida Ebba-bokklubb vore ju fantastiskt.

  Ser fram emot att följa dig även här!

 29. Snyggt!! Måste ändra min länk…
  Längtar efter kläder, smink o kungligt!!

 30. Yay så kul att ha dig tillbaka!
  Mera stilbilder från kungligheter och från galor – älskade att browsa i din blogg när de kom upp! Men annars, du skriver så bra och balanserat och vågar visa även sådant som inte är så glättigt! Stil har du ju, men den får du gärna visa upp mer av i bloggen!

 31. Kungligt fredagsgodis! Har verkligen saknat det:) och gärna mer om kläder ( läs klänningar…) efter stora händelser som olika galor, kungliga tillställningar osv.

  Kläder och stiltips, och då gärna i sin helhet inte där man behöver gå vidare till podden för att få hela tipset, utan mer självstående grejer.

  Och sen framförallt, oftare uppdateringar, och att du följer upp det du skrivit att ska komma på bloggen (exempelvis att inlägg om klänningar från dop ska komma och så väntar och väntar och väntar man men inget kommer)

 32. Tycker om allt du skriver om. 😊 Men kanske framförallt outfitbilder, vardagsliv, inredningstips, kungligt. Och att dina inlägg blir lite mer regelbundna. Fin ny blogg!

 33. Kul! Jag tycker du är så inspirerande! Tycker om klassiskt Ebba-mode, kungligt och din vardag:)

 34. Jag önskar mig kungligt mode(engelska bröllops förberedelser intryckt där), galamode, hårmode, väskmode, hur jag ska få en härlig men enkel och kanske inte svindyr vår och sommarlook på kontor. Och sen önskar jag mig mer av dig Ebba. Och hur härligt är det inte för oss läsare att du hittat tillbaka till bloggen och bloggpepp. Du har varit saknad! Idag blir det nya podden och promenad i nysnö. Längtar!!!

 35. Välkommen tillbaka fina Ebba! Tycker om mode och inredning och älskar budget tips för både stora och små eftersom min plånbok är skral. Gillar även den kungliga biten och gillar även att du lägger upp bilder och text från din vardag.

 36. Äntligen! Snyggt också! Lite kungligt, lite mat, lite barn.
  Lycka till!

 37. Åh va roligt! Superfin hemsida.
  Det ända önskemålet är att inläggen kommer (kanske till och med varje dag..?)!
  Allt du skriver är fantastiskt.

 38. Härligt att du är tillbaka Ebba, det har varit alldeles för tomt!
  Jag tycker om dina blogger just för dem bladnnigen du brukar ge oss. Lite mode, lite stil, lite familjefunderingar, lite kungligt, vackra bilder och annan inspiration – så min enda önskan är att du fortsätter skriva just det som är så du!

  Igen, härligt att du är tillbaka och lycka til med nya bloggen.
  Kram
  L

 39. Så roligt! Vill veta var du hittar alla ur-söta babykläder till Ernst!

 40. Åh Ebba, va härligt att ha dig tillbaka i bloggformat. Gillar ju att LÄSA dig, du är så duktig på att uttrycka dig i skrift. (Och i bild och prat också såklart.)
  Önskelista: Fortsatt kunglig stil, gala-klänningar och stiltips. Mellanmålsrecept och kanske lite barnmode? Sedan vill jag verkligen ha en gilla-knapp, det är inte alltid man tar sig tid att kommentera, men ändå vill uttrycka sin uppskattning så att säga.

  1. Kommenterar på min kommentar. Såg att det finns en gillaknapp om man öppnar det inlägg man vill kommentera, men tycker personligen att det år bättre att ha den i ”flödesformatet” eller vad man ska kalla det!

 41. Hurra så härligt med nystart! Läser gärna om kunglgt, mode, reflektioner om småbarnsliv och vardagen! Tack för en så härlig blogg!

 42. Vad roligt med ny blogg! Jag tycker om kombinationen av säker stil och snygga kläder blandat med mammaliv och småbarn och den vardagen. Och så mycket kungligt!

 43. Ser fram emot dina inlägg om både mode och kungligheter som familjelivet och karriären! Kram från Finland!

 44. Vad kul med flytt och nystart för bloggen! Ska bli kul att fortsätta följa dig här. Jag tycker om bloggen såsom den är och tycker du har en bra mix. Uppskattar inläggen kring stil, mode och kungligheter blandat med personliga inlägg. Som nybliven mamma tycker jag dessutom det är inspirerande att se dig kombinera föräldrarollen med karriären, med bravur!

  Trevlig helg! Kram Rebecka

 45. Äntligen! Det har varit stört omöjligt att följa din blogg via feedly, men denna verkar funka bättre! YEY!

 46. Hurra! Böcker, kläder, kungafamiljer, resor, livet, havet, mat.. 🙂

 47. Hej! Jag önskar mig kungligt fredagsgodis och framförallt, det som jag saknat såååå mycket och som verkligen är säsong för nu. Något som du gör bäst av alla – dina inlägg efter de stora galorna med bilder på kändisarnas outfits! Vid varje gala brukade jag längta till dagarna efter när jag visste att du skulle lägga upp. Du hade alltid en sån härlig mix av succéer, minde lyckade försök och återblickar till tidigare år.

  Pleeeeeease 😉

  Kram!

 48. Hej Ebba! Vad kul med en ny blogg! Jag önskar många fler outfit-bilder på dig!!

 49. Välkommen hem! Jag önskar mig en blandning med stort och smått, högt och lågt, kungligt och familjeliv. Det där som du gör så bra! Men jag hoppas också att du kommer tillbaka till tv. Du gör det så härligt!

 50. Så kul! Önskar inlägg från din vardag, outfits, mer foton och gärna “helgen i bilder”.

 51. Hurra vad roligt!! Ser fram emot att läsa om allt möjligt – vardag, stil och dina tankar. Bilderna behöver inte vara proffsbilder, men de får gärna ha samma bredd som texten (såg i tidigare inlägg att där var en väldigt liten bild). Kram!

 52. Stort grattis till bloggbebis! Har följt dig länge och gillar allt. Familjen, träningen, röda mattan-bevakningen osv! Kul att du kör på’

 53. Bästa Ebba,
  Jättebra att du att flytta bloggen till en alldeles egen lya.
  Jag önskar att du i ditt skrivande följer din passion och drömmar. Jag ser dig som en expert inom “All vett och etikett och stil”.
  Hälsningar,
  A

 54. Varför ändra ett vinnande koncept? Kör på som tidigare – gillar speciellt inlägg om stil, familj, allmän pepp och karriärtips! Du är den bloggare jag läst längst – ända sedan Expressen faktiskt. Jag kan bara skylla på dig om nån hittar ett Juicy Coutoure velourset eller ett par Frye-boots längst in i garderobens dunkel… nu ligger kashmirtröjorna lättast tillgängliga! Utanför bloggen väntar jag medt på att ni skall skapa en egen kollektion med Emilia, typ en Säker Stil kapselgarderob 😍

 55. Härligt!
  Tyckte mycket om den förra bloggen med mix av kungligt,kläder från galor och ”röda mattan” och ditt liv med familj.
  Keep on going!
  Marie

 56. Så fin sida, önskar inget annat än uppdateringar, helst varje dag…Stort dom smått, kort el långt spelar ingen roll.

 57. Åh vad kul!! Helt rätt väg att gå, tycker jag. 🙌 Jag vill gärna se mer bilder med stil och stiltips. Såklart kungligheter och om alla spännande grejer du jobbar med.
  Rent tekniskt skulle jag gärna vilja ha en länk till kommentera i slutet av inläggen även från förstasidan 👌

 58. Jag gillar din blogg! Jag tycker nog bäst om inlägg om kungligt, om det privata vardagslivet och pusslet och om resor mm.

  Det jag verkligen skulle vilja ha mer är bakom kulisserna, som någon kommenterade ovan hur du ser på olika kanaler och sånt. Vad har du liksom för upplägg av ditt yrkesliv, vad är rent jobb och vad är mer “på kul”?

  Och jag vill gärna ha mer ärliga reflektioner om bakom kulisserna på det kungliga, ur ett journalistperspektiv så att säga. Hur fungerar det med program och intervjuer, vad får man göra och inte göra osv.

 59. Vad roligt med ny blogg! Jag skulle gärna vilja läsa mer om:
  -Stiltips som passar olika typer av kroppar (kort, mullig m.m.) och som passar olika budgetar
  -Kungligt!
  -Familjelivet och allt arbete med att få ihop karriär och markservice
  -Hur det är att vara kvinna och offentlig och vilka hinder du har tagit dig över
  Tack!

 60. Vad roligt att bloggen får en alldeles egen lägenhet! Jag har följt och läst den sedan Expressen 2005 och du är alltid lika inspirerande! Jag önskar mig inredning som jag verkligen tycker du har säker stil kring, men även mat, barn, livet, smarta reaköp, boktips osv! Då jag själv är totalt ointresserad av kungahus så är det inget jag efterfrågar men det är ju din grej, och som så mycket annat, är du ju grym på det och man ska ju skriva om det som inspirerar en själv 🙂

  Med det sagt vill jag ge dig en stor bukett rosa pioner med ett Tiffanyblått sidenband kring, och tacka för all inspiration i form av blogginlägg, krönikor, recept, böcker och mycket annat du gett mig de senaste 12 åren! Denna sida har givetvis redan blivit sparad som favorit!

  Mvh nybliven mamma och nyinflyttad Örgrytebo 🙂

 61. Välkommen tillbaka Ebba!
  Du är så efterlängtad! Ska bli roligt att läsa din nya blogg.
  Ser fram emot klädtips, frisyrtips och annat roligt. Stil helt enkelt!
  Kram

 62. Kul att du vill nysatsa på bloggen! Tycker om att läsa det du skriver för att du kan skriva! Det jag tycker mest om är dina kärleksfulla inlägg om dina barn. De berör! Jag läser gärna om ditt vardagsliv och lite kungligt nu och då. Sedan får du gärna skriva om saker som engagerar dig förutom stil och mode. Det får vi ju på andra platser!😉

 63. Vilken fin ny blogg och kul att du är tillbaka, du är min absoluta favoritkändis i Sverige 🙂 Jag tycker att du och din blogg är grymma men javisst kan jag önska lite innehåll också:
  Litteratur
  Musik
  Konst
  Sport
  Jahaaa mode är din största grej? Mode tycker jag själv är så där… ja jag gillar att ha på mig snygga kläder och är glad att jag gått från att för tio år sen känna mig för fin i vissa saker till att på senare år bara eh What för fin? Klart jag ska vara så här fin!! Men jag tycker det är boring att “alla” ser så likadana ut och tyvärr tycker jag det drar ner allt som rör mode. Dessutom vill jag inte lägga massor av tid på mitt utseende och hur jag ter mig utan bara njuter lever hoppar, ja du förstår.
  Fortsättning på önskan:
  Familjeliv
  Naturen
  Resor
  Politik och samtiden
  Vardagsbetraktelser med mera

  Fortsätt som du gör och ta det lugnt, jag uppskattar ditt arbete mycket men stressa ej <3
  Kram!

 64. Bloggen är så fin!! Stilren och lättnavigerad!
  Jag vill läsa mer om dina kloka tankar om livet, mer stiltips och gärna lite kungligt! Det jag saknat mest är klänningsfrossan efter alla galor!
  Lycka till Ebba!! Kram

 65. Lycka till, Ebba, du är grym!

  Har inte orkat läsa igenom alla kommentarer men jag uppskattar de inlägg du gör från tid till annan om TV-serier du rekommenderar. Vi har ofta liknande smak.

  Sedan skulle jag gärna se att du bjuckade på lite fler recept på sådant du lagar. Du har ju ändå ett gäng kokböcker bakom dig och även om jag förstår att du vill att man ska köpa boken finns det väl inget som hindrar att man erbjuder ett litet smakprov ibland.

 66. Fin layout på din nya bloggplats!
  Önskemål: Hellre kort inlägg ofta, än långa inlägg sällan.

 67. Vad roligt att du är igång igen med bloggandet 🙂 Jag hade älskat att få se mer inredningstips och på hur du har det hemma och har valt att inreda. Har följt dig innan du gav ut Ebbas stil och den boken lästes flitigt.
  Liksom dig är jag inne på runt 35 års sträcket och har barn. Livet ser lite annorlunda ut nu mot då du gav ut din rosa prinsessbakelsebok 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.