Vad håller jag på med?

En del av min… Gnagande inre stress handlar också om hösten. Framtiden. Vad håller jag PÅ med egentligen? Vad är mitt yrke? Eller alltså, för min egen del vet jag ju, men när folk frågar (vilket det blir rätt mycket såhär års) så är det banne mig svårt att beskriva.

Ska det vara så? Vart är jag på väg? Jag vet vad jag inte vill. Jag vill inte tillbaka till ett fast programledarjobb. Jag vill däremot skriva mer, inspirera mer, guida och tipsa, underhålla, ge “food for thought” i vardagen, fortsätta skapa min egen “tidning” i det här formatet, på Instagram och där ni är. Prata om livet, pusslet, förverkliga de bokidéer jag jobbar med just nu. Utveckla hela plattformen Säker stil tillsammans med Emilia. Vi har massor att göra. Så mycket roliga planer! Ändå är det nåt som gnager. Jag kanske helt enkelt måste sätta ORD på det? Jag vet inte. Eller så behöver jag inte det, för JAG vet – måste jag då kunna sätta ord på det för omgivningens skull, för att kunna “svara bra”? Usch, jag svamlar. Så skrev en läsare här den här kommentaren:

Vill bara säga tack Ebba. Tack att du är på riktigt, i denna annars ytliga SoMe-värld. Jag har funderat varför jag år efter år återkommer till (eller snarare slaviskt följer) din blogg, din Instagram, dina kanaler, oavsett om det är en bok eller ett inslag på TV4 nyhetsmorgon. Medans jag med andra endast tittar in lite sporadiskt, suckar och lämnar sidan innan jag scrollar ner för nästa. Och det är ju för att du är du, du är på riktigt. Du inspirerar på riktigt. Inte bara i en fantasivärld, utan i det faktiska livet, med ups and downs. Du bjuder in oss till ditt liv med riktiga känslor och tankar. En mänsklig blogg. En väldigt bjussig Instagram. Inte bara ett till inlägg som du skrivit för att du vet att det genererar mest klick. Älskar dina vardagsbetraktelser och hur man pulsar genom livet med stort och smått. Tack för det.

Jag blev så himla glad för detta. Det kanske verkar självförhärligande att lyfta fram den här kommentaren, det må så vara. Men de här raderna och den väldigt fina – förmodligen alltför fina – komplimangen gjorde mig genomglad. Stärkt, faktiskt. Påminde mig också om att det aldrig är fel att säga (eller skriva) den där snällheten till människor omkring dig. För den kan göra hen väldigt glad, gladare än du kanske tror.

Ja, sen blev jag också väldigt glad över att Ernst sov hela natten i sin egen säng. Vaknade glad och nöjd, sa “Det är jättegott!” tre gånger om frukostgröten som jag kokade till barnen. Som de – alla tre – åt i morgonsolen, sittandes vid köksbordet, med mitt hemgjorda “jordgubbsmos”, alltså mixade jordgubbar med lite socker. Ja, sådant kan göra en väldigt glad.

41 reaktioner till “Vad håller jag på med?

 1. Jag som är 58 år och ställer mig samma frågor. Jag tror det är så som det skall vara. Att man är lite sökande, är jag på rätt ställe arbetsmässigt, är det detta jag skall göra?
  Jag som är lite äldre än dig Ebba, måste kanske göra snabbare val just nu. Det är svårt. Kan jag? Vågar jag? Inte minst vad vill jag.
  Grattis till god natts sömn.

  1. Borde du inte önska von Oben lite vakenhet?
   Ja – eftersom hon inte fattar att hon “håller på med” att sälja sina barn billigt på nätet?
   Stiliga Emilia de Poret använder bara sin egen säkra stil – till att hjälpa Ebba kränga massproducerad skit. Be Johan gå till Arbetsförmedlingen – så kanske hen kan få ett påhugg på lagret i Morgongåva..Inshallah

 2. Min dotter jobbar med samma som du. Vid sidan om har hon man och två barn. Studerar ekonomi därtill. Hennes jobb har tagit lite nya inriktningar. Hon har designat egna kollektioner med smycken, egna plagg i samarbete med varumärken. Du har dina böcker. Hela världen är ju öppen för Ebba! Det är bara att välja. Men jag förstår vad du menar. Min dotter får också underliga men fullt förståeliga kommentarer av folk och släkt ibland. ” Men vad ska du liksom börja jobba med på riktigt?”

 3. Gillar verkligen att följa dig via blogg, podd (älskar att ni bjuder på extrapoddar ibland! Känns lite lyxigt och som att ni på riktigt gillar det nu gör så mycket) och Instagram såklart, men måste ändå säga att jag saknar dig i tv-formatet. Du gör det så bra! Hoppas på ännu ett kungligt program med dig som frontfigur någon gång i framtiden 🙂

 4. Du är ju unik i den konstiga influencer–världen för att du uppfattas som äkta, dina samarbeten känns trovärdiga och du känns som en god människa, du berättar även om det jobbiga i livet, ingen tillrättalagd fasad här inte. Jag har följt dig länge.
  Kram

  1. Unikt falsk fasad – menar du väl! Ja, vi som ser verkligheten bakom den falska rosa-filtrerade bloggen – inser ju bedrägeriet.

   1. Vem du nu är så förstår vi alla att det är samma person som skriver alla dessa hemska kommentarer. Du är inte rolig på något vis utan bara elak och en mobbare. Vi andra läser och kommenterar för att få en härlig känsla. Om du inte får det så kan du ju läsa en annan blogg. Hoppas du blir blockerad snart.

   2. Du menar att alla influencers är trovärdiga men att Ebba är unikt falsk?

 5. Även om det inte går att med ett ord beskriva vad du gör Ebba, så gör du det väldigt bra. Älskar både din blogg och er podd och följer båda slaviskt. Fortsätt som du gör och tro på dig själv och din magkänsla. Och lyssna inte på mammaskammare och tragiska stalkers. Bara du vet vad som är rätt för dig och din familj.

 6. Kan berätta att du gjort skillnad i mitt liv. Började lyssna på er blogg när jag i mogen ålder kände att jag ville ha lite input på min garderob. Inte nog med att du och Emilia hjälpt till med det. Jag har dessutom fått skratta galet mycket. Så tack för att du finns där och får mig att skratta och även faktiskt fått rätt bra klädstil 👜👒.
  Fortsätt med allt. Du är Gör bra 🤗

 7. Stor Ebba-fan av precis de anledningarna ! Du är alltid proffsig men det känns äkta genom allt.

  Tror att sommaren är en bra tid för att fundera pa vad man vill och inte vill. Ibland räcker det nästan att göra en lista och skriva ner vad som har känts 100% roligt för att se vart man ska styra… rensa rensa rensa och spara sa mycket roligt som möjligt !

  1. Du är grym på många sätt! Fortsätt som du gör och lägg inte för mycket energi på att grubbla, du inspirerar många med din begåvning. Uppskattar att du blandar mer “ytliga” och äkta inlägg. Tuffa stunder med motgång och fantastiska nedgångar. Så kul att följa dig🌞🌞🌞 Ha en fortsatt fin ledighet🌸

 8. Hej igen Ebba, nu gör jag något jag inte har gjort förut två dagar i rad….kommenterar en blogg. Igår tackade jag dig för Bodil i Falsterbo och idag vill jag bara skriva att följ ditt hjärta och fortsätt göra det som känns bra för dig. Du verkar vara en sådan go person, så naturlig och trevlig.
  Med vänlig hälsning, Malin

 9. Ebba du ger så mycket gädje till många mig inräknat! Jag är så tacksam för din blogg ” utekramsverigr” . Nu kan jag i lugn o ro välja bland deras produkter och läsa om innehållet. Jag behöver inte lägre stå villrådig i en butik och tveka om val! Därtill den alldeles utmärkta kok- receptboken! Två generationers matglädje, som vi erbjuds! Frågan vad sysslar du egentligen med vad har du för arbete? Är inget nytt! Den frågan har en del av våra tidigare professionella dansare mött. En känd balettdansös berättade för mig att när hon satt i förhandlingar om dansarnas arbetsvillkor och lön bemöttes hon av arbetsgivarrepresentantens svar” Ni behöver inte så hög lön, för ni gifter er ändå rikt”! Alltså , i kreativa fria yrken möts man inte sällan av misstro och ifrågasättande tankebanor! Du är BRA!

   1. Frågan är väl snarare: Varför bryr du dig om vad maken sysslar med? Han är inte influenser vad jag vet så det är ju helt irrelevant. Förstår mig verkligen inte på människor som du som kommenterar under olika namn varje gång och skriver en massa otrevligheter och pikar, så onödigt. Hoppas du är trevligare i verkligheten, för din och dina näras skull.

   2. Men vad har vi med det att göra det är väl ebbas blogg

 10. Att veta vad man inte vill är också ennrijtning mot vad du vill. Jag har följt dig sedan du började blogga. Jag har alltid värdesatt din förmåga att skriva text. Inte snabba, betalda inlägg om meningslösa saker. Det finns djup, analys och ståndpunkt i dina texter. Jag ser hur du påverkar både mode världen och synen på mammor och kvinnor genom åren. Jag tycker du ska fortsätta med det du gör. Du verkar ha en god självkännedom och magkänsla. Gå på den! Kram!

 11. Du har genom din blogg och dina sociala kanaler verkligen inspirerat mig genom åren! Både i stil men också att våga gå sin egen väg- även om vi är i helt olika branscher!

  Jag älskar också att skriva – att få ner saker på pränt och om jag väntar på något från dig, så är det din första skönlitterära bok! Och när du skrivit din då kommer jag få inspiration att skriva min 😃😉 det är min Masterplan😅👌🏼

  Kram

 12. Oavsett vad du influerar om så är det alltid lika inspirerande att läsa, både i blogg och på Instagram. Lyssnar på er podd, har Säker Stil – böckerna och dina kokböcker. Alltid så välkomponerat och säkert👌🏻! Tack! Synd bara att jag ser så dåligt så att jag inte noterade att det var du med mamma som backade på parkeringen vid Sommarboden😂. Det var min man som sa ”Är inte det Ebba på TV?”. Då hade jag ju velat få en autograf till min bok. Jaja, tur jag kunde hjälpa lite iaf😉. Fortsätt njut av Skåne-sommaren!

 13. Men snälla Ebba det är ju ganska självklart, du är Mediahuset Ebba AB som använder alla de kanaler du trivs med för att få ut ditt budskap, din personlighet, dina tips och funderingar. Och vi älskar ju det! Är det för att det inte kanaliseras i en enda papperstidning som det känns luddigt för folk? Eller för att man inte kan slå på tvn klockan 20 och alltid se dig? Herregud du är en modern mediaproducent med fötterna i den journalistiska traditionen och därför funkar det så himla bra. Du hade kunnat starta Sveriges bästa Youtube kanal för du hade hanterat det som ett teveprogram och satt samman den perfekta mixen av dina passioner och intressen. Du hade kunnat driva en mediaportal à la Goop/ Poosh eller vad som helst egentligen så länge kärnan är den samma. Du. Om det är svårt att beskriva säg så här “Jag driver en mediaplattform i olika kanaler där jag inspirerar, engagerar och ventilerar med mina hundratusentals mediakonsumenter och tillsammans skapar vi ett nätverk baserat på våra gemensamma passioner och intressen. Jag producerar manus och innehåll till föreläsningar, konferencierjobb, tv framträdanden, poddavsnitt, blogg, kommersiella samarbeten och kokböcker. Och jag är fantastisk på det! “

 14. Ebba, du är en digital entreprenör! 🙂 Du är också äkta, härlig och genuin. Fastna inte i dina ohjälpsamma tankefällor. Tankar är bara tankar, inte sanning. Kram

 15. Kul när hela Sydow-klanen skriver hyllnings-inlägg under olika alias. Positiv stalking – ?

  1. Du är ju komplett galen människa! Lägg av nu. Så trist! Har ingen koppling till Ebba känner inte och aldrig sett henne irl men tycker hon är en fantastisk inspiration och verkar vara en härlig människa. Du däremot är extremt ohärlig

 16. Åh du förtjänar varenda ord av den kommentaren Ebba! Jag har också följt dig i fler år och tröttnar aldrig för det och du är på riktigt. Sliter också med jobb och småbarnsliv, konsten att försöka hitta sin egen plats i allt annat. Tack för att du är en alldeles enastående inspiratör och för att du vågar vara ärlig!

 17. Tänk om någon i det verkliga livet dök upp dagligen, t.o.m många gånger vissa dagar och smutskastade dig och ditt arbete. Tänk om någon kallade dig lögnare och bedragare offentligt på din arbetsplats. Tänk om denna någon dessutom dök upp och varje gång presenterade sig med ett nytt påhittat namn. Tänk om denna någon också gav sig på dina kunder, din familj och dina vänner. Internet är på många sätt en skrämmande plats. Kraftkramar till dig Ebba från en följare som är totalt förbluffad över att sådana påhopp tydligen inte går att stoppa när ens arbetsplats är sociala medier. <3

  1. Aha! Därför ser vi aldrig Marianne i bloggen – hon tvingas skriva hyllningar i Ebbas blogg.

 18. Tror det är superbra och sunt att då och då stanna upp och fråga sig vad man gör och vad man vill!

  Trendenser-Frida gjorde det för ett tag sedan, om jag minns rätt. Och ur det kom ett lyft, med en ännu tydligare och bättre blogg.

  De små stunderna. Och de små vändpunkterna. 🙂

  Ofta kommer de väl i lägen då man behöver renodla och förtydiga?

  Det kommer bli bra, tror jag!

 19. Det låter helt super att skriva mer! Tror att många numera vet vad “influencer” betyder om man säger det.
  Den tråkiga biten med det yrket är väl all reklam. Tror att man behöver vara försiktig med att bli alltför beroende av den inkomsten om man värnar om sitt varumärke i långa loppet. För oavsett hur duktig man är på att få reklaminläggen att kännas genuina, så blir det att kännas ganska spretigt och som att bloggaren “säljer” sig och sitt varumärke när man gör reklam för allt ifrån bilar till köksskåp, viner och tvålar.
  Mitt tips är att satsa på det du är bra på (det vet du bäst själv om det är att författa böcker eller programleda eller något helt annat) och försöka komma bort ifrån reklamen, då det i nuläget känns som den tar en väldigt STOR del samt att den tyvärr urvattnar ditt varumärke trots att du genomarbetar den.

  Sen den här TT som förpestar kommentarsfältet, finns det inget sätt att stoppa det? Facebook-länkning kanske? Känns ju tråkigt att EN enda person hela tiden ska få förpesta ett i övrigt bra och trevligt klimat i kommentarsfältet.

  1. När folk undrar vad jag jobbar med brukar jag först svara det jag faktiskt gör, med titel och kort förklaring, när de fortfarande ser frågande ut brukar jag säga ” äh typ admin” (fast det inte alls är det) orka !:):)

 20. Hej! Fortsätt i samma stil, vad sägs om en youtube kanal.Samt att börja skriva romaner eller deckare.Har varit på Marstrand idag, helt underbart👙☀️🏊🏻‍♀️

 21. Googla “Ikigai” (japanskt begrepp för “reason for being”), kanske du letar efter något med mer substans och “världsnytta” än mode, kokböcker och kungligheter? Du skriver väldigt vackra texter och kombinerar de med ljuvliga bilder (speciellt nu på sommaren), men en del av dig kanske önskar att göra något djupare? Kanske använda ditt modeintresse och dina kanaler till att lyfta hållbart mode (både miljöaspekten, arbetsvillkor och en stil som varar och kan kombineras på massa sätt) samt informera om hur ohållbart dagens klädproduktion är. Eller ge en röst åt de som inte har din förmåga att skriva och samla ett bibliotek av starka människoöden?
  Lycka till med funderandet!

 22. Ebba du är så fantastisk och berikar ofta min vardag genom både blogg, podd och andra media. Oavsett vad andra tycker och tänker så ska du vara väldigt stolt över det du producerar för det är verkligt bra! Sedan hoppas jag att människan som förpestar ditt annars härliga kommentarsfält försvinner.

  Och tack! Tack för kokboken, alla goda middagar ochsll mysig läsning.

 23. Tycker du är grym Ebba, på riktigt! Så många gånger jag skrattar när jag lyssnar på podden eller läser din blogg. Och varje gång jag köper ett nytt plagg tänker jag – skulle Ebba köpt detta? 😊.
  Stor kram

 24. Heihei! 🙂
  Har fulgt deg i dine kanaler over lengre tid, og du er virkelig en inspirerende person! Du er genuin, i en bransje som stadig blir mer overflatisk og opptatt av å selge. Ser alltid frem til refleksjoner fra deg! 👏🏻

  Har du sett dokumentaren til Stacey Dopley «Modeindustrins smutsiga baksida»? Anbefaler den! Ligger på Svt Play. Säker stil får en ny betydning etter å ha sett denne dokumentaren. En skikkelig tankevekker!

  Ha en fortsatt fin sommer! ☀️

 25. Fantastiska uppgångar och medgångar skulle det såklart stå! 😄

 26. Förstår att du tänker och känner så. Det är nog naturligt och vanligt. Jag tycker Frida Ramstedt (Trendenser) verkar ha funderat i samma banor tidigare och lyckats staka ut en riktning som känns rätt för henne. Hon verkar ha satt ord på vad hon vill och inte vill och verkar tydlig i vad hon tackar ja och nej till.

 27. Åh så härligt och nu blev jag väldigt glad över att min kommentar gjorde dig glad. Precis som du skriver, man borde verkligen säga det lite oftare till sin omgivning. Snällhet alltså, vilken jäkla bra grej. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.