Torsdagstipset: Veckans stora besvikelse?!

Jamen, jag fick såååå mycket glada tillrop efter DENNA maxade lista över tv-tips. Saker man måste se. Saker man BORDE se. Saker man kanske, underbart nog, har kvar att se?! Någon föreslog återkommande tv-tips, så vi gör ett försök. Men först ut i “torsdagstipset” är faktiskt en stor och segt långdragen besvikelse: “Morning Show 2”.

Andra säsongen av stjärnspäckade Apple+-serien med Jennifer Aniston och Reese Witherspoon. Herregud, vad hände? Ge mig min tv-tid tillbaka! Okej, givetvis mitt eget fel att jag nästan såg klart hela säsongen (zoomade ut alltmer, avsnitt efter avsnitt) men kände mig helt… tom efteråt. Hade hoppats på så mycket mer. Kanske ett exempel på vad pandemin gjort med tv-världen – noll kreativitet, gamla hjulspår, slappt manus – för det är ju nu som alla pandemi-drabbade inspelade säsonger kommer?!

Lika mycket som jag älskade den bubbligt stökiga, roliga första säsongen – verkligen, se den (roligt inte minst, efter mina år på TV4 och Nyhetsmorgon…!) så irriterande jag mig på den röriga, såpa-fåniga handlingen i nya säsongen. Serien går fullständigt på tomgång. Jag fattar inte heller varför Alex (Aniston) och Bradley (Witherspoon) agerar som de gör, med alla överdrivna känsloutbrott?! Och den långa, märkliga Italien-sekvensen sedan? Och… Ja, ni fattar.

…Well, nu hade jag måhända för höga förväntningar. Det finns också bra saker! Som Stella Bak, spelad av Greta Lee, som tar plats som nya ambitiösa chefen för nyhetsbevakningen, med uppgiften att rensa ut det gamla, unkna – och tänka nytt, modigt, ungt och digitalt. Och hur hon måste kompromissa, i maktens korridorer, för att driva förändring. Smart, kul karaktär och hög igenkänning, för alla oss som jobbat på mediebolag, ja, eller vilken annan typ av storbolag som helst…

Nej, kolla in tipsen här, för ett gäng serier du kan se ISTÄLLET!

…Och ikväll ska jag – på er inrådan – äntligen ta tag i att se hyllade serien “Dopesick”. Längtar! Någon som sett, och vad tyckte ni i så fall?

3 reaktioner till “Torsdagstipset: Veckans stora besvikelse?!

  1. Jag blev helt besatt av Dopesick, trots att den egentligen inte var särskilt bra. Den ville liksom FÖR mycket och det var lite väl dramatiska/ogenomtänkta scener ibland. Men hela historien är ju otrolig. Jag tänkte det typ som att jag såg en lite överdramatiserad dokumentär.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.