Tapeter – okej, hjälp mig här nu!

/ Innehåller affiliate-länkar och reklamlänkar, alla produkter valda av mig /

Jamen, jag har ju lovat en uppdatering om DETTA projekt. Så, here we go! Det går faktiskt sakta med säkert framåt. Plockar och fixar så sakteliga, har flyttat om och funderat många varv, beställt fantastiskt fina kuddar och en puff, drömt om en liten Fermob-stol från Svenssons att dricka kaffe på, här utanför dörren, och ja, jag visar snart mera… MEN – först måste vi prata om tapeter. Ni vet ju att jag lever med en Johan som älskar vita väggar, så hemma blir det inte mycket tapeter. Just därför vill jag ju ha tapet-perfektion här på mitt älskade lilla kontor! Alright, såhär går tankarna.

Först hade jag en tanke om blå nyanser, att liksom ha en blå tråd på kontoret. Eftersom jag älskar blått. Nu älskar jag grönt OCKSÅ och landade där. Men hade jag valt blått, så hade jag absolut övervägt något av designern Emma von Brömssen. Hennes blåvita porslin är för övrigt så otroligt fint, tänk att mixa dessa tallrikar med Rörstrand-klassiker (så mycket på 30% hos Cervera nu för övrigt, hett tips) och Spode! Åh!

När jag var inne på blått, funderade jag också på Boråstapeter – som har så mycket fint – bland annat deras klassiska Nocturne. Rofylld på något vis:

Jag säger då det, så mycket vackert som finns. Åter till tapeter, dessa underbara pappersark som kan göra ett helt rum. Som jag kan natt-googla på i timmar. Inte minst om vi tänker Morris & Co. Som deras ljuvliga Bramble, björnbärsriset, precis som det taggiga som rivs och tar över vår trädgård i Falsterbo men ändå har så söta vita blommor och goda, enorma bär:

En nordisk variant av Morris med moderna klassiker är ju Hanna Wendelbo, förstås, som OCKSÅ gör så mycket fint. Herregud, det finns för mycket fint helt enkelt! Vet heller inte hur många gånger jag fundera att slå till på klassikern Willow Bough, i beige med gröna bladverk. Har tänkt “nä, nu kör jag bara”! Men icke…

Den är ju väldigt vanlig men jag har alltid älskat den – och den blir inte lika utpräglad som exempelvis Pimpernel som man ju sett så mycket. För typ tre år sedan (jo, tänkt på detta lääänge) var jag helt inne på att en del av kontoret skulle prydas med Golden Lily:

Men sedan… Så insåg jag att det inte är ett gods i Cotwald. Det här är ju min lilla pärla. Och då landar jag ändå i någon av favoriterna från Svenskt Tenn. Jag vet, jag vet. Inte så himla originellt kanske. Men jag älskar dem, har alltid gjort. Samma sak med den gröna färgen, som på farmor och farfars gamla bokhylle-klassiker på Marstrand. Deras grönrutiga fåtöljer. Frågan är då vilken? Älskar Josef Franks Vårklockor och även Söndagsmorgon, som Marianne för övrigt har i sitt rum hemma (ja, fick leva ut min tapetdröm i hennes rum). Den här alltså:

Eller ska jag välja en klassiker och gå på Elefanterna? Eller Söndagsmorgon i grönt, rent utav…

Ja, som sagt, tyck GÄRNA till här. KOMMENTERA! Kul att höra hur era tapet-tankar går därute, denna fredag!

30 reaktioner till “Tapeter – okej, hjälp mig här nu!

 1. Söndagsmorgon eller Vårklockor! 😍 så vackra och bara namnen gör att jag blir sugen på tapeter igen ❤

 2. Willow Bough säger jag bara!! Underbart rofylld, stilfull och vacker tapet!

 3. Glöm inte att kolla Joy Zande’ns kollektion!
  Helt underbara färger och mönster som vill visa
  vår fina västkust i alla sina färgskiftningar.

 4. Jag röstar för någon av Boråstapeters Nocturn . Det är vår favorit för många och likaså Emma von Brömsen ett samarbete vi gjorde. dvs Dancing Crane
  Tapeter sätter en så fin personlig prägel på ditt kontor och beskrivet vem som jobbar eller bor där
  Lycka till !
  Madeleine

 5. Älskar Svenskt Tenns färgglada tapeter. Tröttnar aldrig. Själv har jag Paradiset på vit botten i hela hallen. Blir lycklig varje dag när jag kommer hem. Har även Vårklockor i köket. Nu hade du inte med Paradiset som förslag men jag rekommenderar den ändå. Kanske i halldörren där du har det svarta klinkersgolvet? Eller grön Elefant i hallen och Söndagsmorgon i det stora rummet. Lycka till!

 6. Fonasettis tapeter, finns mycket coolt, dock väldigt dyrt o mönsterpass gör att rullen går åt fort. Jag skulle köra Svensk Tenn, ALLTID klassiskt och du tröttnar aldrig.

 7. Jag älskar ju elefanterna, men kanske blir lite too much? 🐘
  I så fall säger jag söndagsmorgon (den som är flerfärgad och inte bara grön) 🌺
  Kul att få välja nytt hur som helst 🙂
  Ha en underbar helg 🍷
  Kram

 8. Jag skulle välja den gröna lugna söndagsmorgon.
  Underbar.
  En del tapeter kan bli flr stressiga i längden.
  Den här känns frisk men samtidigt lugn o glad.
  Tror den blir jättefin.
  Mvh
  Eb

 9. Vi hade Golden lily i köket i mitt barndomshem, så jag tycker den är väldigt 80-tal! Även i mina farföräldrars sovrum var det Golden lily som gällde, men i en annan färgställning än i vårt kök.

  1. Jag kanske också ska tillägga att varken vi eller mina farföräldrar bodde i något Cotswolds-gods. 😉

 10. Willow Bough är intet för intet en klassiker. Som anglofil ger den mig en härlig känsla av den fräscha upplevelsen man får av stämningen i ett country house i underbara East Sussex

 11. Gillar själv tapeter som gärna går åt det gröna hållet, som Borås Agnes eller Strandberg Flora eller Henry.

 12. Jag skulle välja Bramble – den blå färgen ger ett lugnt intryck som gör att mönstret skapar oro. Så vackert!

  1. Som gör att mönstret INTE skapar oro – naturligtvis;)

 13. Kolla in Boråsrapeters Strawberry field, ljuvlig. Tapetserade hallen i lägenheten i den med grön botten, lyfte hela lägenheten (vita väggar).

 14. Golden Lily! Så fin på ett kontor. Känns levande och kreativ. Vill du ha Svenskt tenn skulle jag satsa på Sagoträdet – fin till både blått och rosa porslin, och lugn.

 15. Söndagmorgon, lätt! Vi har den ljusa i gästrummet, älskar lugnet den ger. Kör på, bara att beställa =D

 16. Såklart du ska köra på en svenskt tenn 😍 gillade den första av bilderna, behaglig grön och med lite blått och rosa så går det att matcha enkelt 👌🏻 Men glöm inte bort att det är DU som ska må bra av den!

 17. Nocturne är underbar. Har den i vardagsrummet sedan 2,5 år tillbaka och älskar den fortfarande lika mycket

 18. Älskar också grönt och blått 🙂 Chestnut blossom från boråstapeter är underbar!

 19. Vi har faktiskt tapeter i alla rum här hemma. Bäst blev Chestnut blossom från Boråstapeter och den mörkblå och gröna Alger från Engblad & Co.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.