Sallad enligt FODMAP (och bästa picknick-knepet)

/ I samarbete med Picadeli /

Du har säkert sett de gröna skålarna, där du själv plockar fräscha sallader från disk? Som finns i många matbutiker nu?

Snabbmat = raka motsatsen till skräpmat, det är vår poddpartner Picadelis vision. Klokt, eftersom tidsbristen i alla fall är en fälla för mig i vardagen. Och när de bad mig att plocka ihop en Picadeli-sallad, så tänkte jag passa på att tipsa utifrån “fodmap”, som jag är lite frälst på eftersom det just nu räddat min mage… Den här “fodmappiga” (alltså låg på fodmap) salladen funkar perfekt för mig och min mage. Det är ju individuellt förstås, men framför allt är det GOTT såhär.

Foto: Lisa Höök. Viktigt knep med självplock-sallad? Lagom många ingredienser. Inte fööör många. De supergoda, söta små tomaterna, mini-mozzarellan, en bas av grönsallad – och ibland toppar jag med antingen kycklingen, eller den varmrökta laxen. Eller ett kokt ägg, som också finns i Picadeli-disken, så smidigt!

Men mitt bästa vardagsknep? Att det OCKSÅ finns pastaskruvar, gurka och mini-köttbullar. Det plockar jag till barnen, så har man en perfekt liten picknick-lunch eller middag till oss allihop, på språng. Så bra! Då blir picknick-middagen ute faktiskt av, eftersom det är så himla bus-enkelt. Tack för det Picadeli.

PS. Picadeli har utvecklat en helt egen, högteknologisk salladsdisk och jobbar bara med granskade och certifierade leverantörer, läs gärna mer här. Och de gröna skålarna är miljövänliga och fullt återvinningsbara!

9 reaktioner till “Sallad enligt FODMAP (och bästa picknick-knepet)

 1. Det verkar vara ett smart och förhållandevis nyttigt alternativ om man är på språng, men vad är vinsten i tid och pengar jämfört med att köpa ingredienserna och blanda ihop hemma, vet någon? Jag tänker att man då också kan skölja och tvätta grönsakerna. Har alltid tyckt att öppna salladsbarer i matbutiker känns väldigt ohygieniska. Man går direkt från varuvagnshandtag och dörrhandtag osv till att plocka med mat. En plockbuffé bygger ju också på att alla som serverar sig har tvättat händerna och låter bli att nysa över maten. Vet vi något om ursprung för grönsakerna, äggen och kycklingen? Vore väldigt intressant att veta mer om det. Om du har skrivit om det tidigare ber jag om ursäkt.

  1. Håller helt med, tycker det känns lika ofräscht som lösgodis. Dessutom är det säkert mycket billigare att köpa ingredienserna och blanda salladen hemma.

   1. Hej Eva! Spana in Picadeli nästa gång du ser en sådan disk, så kommer du upptäcka att det är superfräscht, fint och bra utbud! Kram från Ebba

  2. Picadeli är super, tycker jag, har räddat många luncher för mig 😊
   För mig är vinsten att slippa köpa ingredienser, fixa hemma och ta med. Speciellt vid de tillfällen jag har med barnen, inte vill besöka restaurang men inte heller fixa picknickmaten hemma. Medmänniskors hygien är ju omöjlig att kontrollera, men det gäller ju all “öppen” mat i butiker och vanliga restaurangbufféer? Men det är ju tur det finns valfrihet och att det är frivilligt att handla 😉

   Ursprung står på Picadelis hemsida. Äggen är svenska, men de kan absolut jobba på att hitta svenska alternativ för kycklingen..

  3. Hej Britta, tack för din kommentar! Japp, det är verkligen smart och nyttigt när man är på språng – och när man inte hunnit göra en lunchlåda kvällen innan, eller på morgonen. Just Picadelis barer är hygieniska och fina, kolla in så får du se! Vad gäller ursprung så kan jag inte exakt svara för alla produkter, men det står bra info på deras hemsida. Kram från Ebba

 2. Vart kan man få tag på boken som du visade på instagram idag? Sommar med systrarna von sydow?
  Hittar den verken på adlibris eller Bokus.
  Mvh Emelie

   1. Va synd!! Jag hade missat denna bok och vill så gärna ha den.
    Kram Emelie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.